מוות בחור הכחול

Squid

New member
מזתומרת לשים מכשול? למה לחסום כניסה בכח?

המחסום היחידי של אדם מפני השטויות שהוא עלול לעשות זה הוא עצמו בלבד! מה עם האלפינסטון? נשים שם מעקה בטיחות ב30מ' כדי שאיזה דביל לא יחליט שהוא יורד ל100? היה אחד כזה שנהרג שם לפני מספר ימים ככה... אחד המראות המדהימים שראיתי בבלו הול לפני מספר שבועות היה אימון של צוללים חופשי לקשת. לראות אותם נעלמים בכחול עם מונופין היה אחד הדברים הכי מוטרפים שראיתי אי פעם, הרגשתי מאד מסורבל ומגוחך עם ציוד סקובה ב10מ'. מענין איך החברה האלה יגיבו אם מישהו ינסה לחסום להם משהו במים. רעיון רע.

יiאב ל

New member
הכוונה היא לא לחסום

כדי שלא יהיה ניתן לעבור, אלא לשים מעצור שיעצור את מי שלא התכוון בכלל לעבור שם, אבל נפל מסיבות שונות. לדוגמא, לשים שם רשת עם דלת הרמה. מי שנופל, יתקל ברשת. מי שרוצה לעבור - ירים את הדלת ויעבור. זה כמו לשים מעקה על תהום.מי שרוצה לקפוץ לתהום תמיד יכול לדלג מעל המעקה, אבל זה לא רעיון רע לשים את המעקה בכל זאת עבור מי שלא רוצה לקפוץ.

חי בר

New member
דלתות הרמה אולי יפתרו בעייה אחת

אבל כנראה שיעלה מספר המתים שינסו להרים את הדלת על מנת לחזור למעלה מצלילה, כאלה שלא מצאו את הדלת או מצאו את הדלת תקועה עם חלודה. אולי גם ימותו כמה במהלך ההתקנה אבל זה כבר סיפור אחר. למען האמת זה פשוט נשמע לי אווילי לחשוב על חסימת מקום כמו הבלו הול. יותר פשוט לשים שלט כמו שהאמריקאים עושים? הנה כמה דוגמאות: http://www.nsscds.com/grimreapsmall.gif http://www.mexicocavediving.info/images/sign.jpg לא כל תהום ניתן (וגם לא צריך) לחסום עם מעקה ובטח שלא כל אתר צלילה. כבר היה רעיון אווילי לייצר מאזנים שיעצרו את הצוללים אוטומטית בעומק 30 מטר...

יiאב ל

New member
אגב, בתור מומחה טרימיקס,

האם צלילה עם תערובת של 20% חמצן, 30% חנקן ו-50% הליום מקטינה את סכנת השיכרון? ואם כן, כמה תעלה דחיסת תערובת כנ"ל?

Squid

New member
אני לא בטוח שרוב מי שצולל שם עושה את

הקשת.לדעתי הלא מבוססת, כמות המעברים ירדה בזמן האחרון וגם כמות התאונות. לדעתי אם תבדוק סטטיסטית את מספר הצלילות על אויר לקשת לעומת כמות התאונות לאיזור תגלה מובהקות גדולה בין השניים מסכים לחלוטין עם הערה על המכשול, רעיון כזה אוילי לא נשמע פה מאז ההצעה להעביר את הסטיל המסוכן דירה

יiאב ל

New member
אולי גם לשים גדרות

ומעקות על כל מיני מסלולי טיול ומצוקים זה גם רעיון אווילי? בעצם, למה לכסות בורות ביוב וניקוזים ברשתות? זה לא אווילי באותה מידה? הרעיון של המכשול הוא לסייע למי שרוצה לצלול לקשת, אבל לא רוצה לפספס וליפול. מי שרוצה להמשיך בכל זאת, המכשול לא יעצור אותו. למה אתה חושב שזה אווילי?

ilanbt

New member
כי כל מי שמת בבלו הול לא נפל לשם במקרה

כי הוא איבד שליטה על האיזון שלו אלה צלל לשם כשהוא יודע את הסיכונים. מכשול שמים היכן שאנשים עלולים לא לראות את הסכנה ולהיכשל במלכודת. אגב אני מציע לשים רשתות בטחון מסביב לכל ביניין גבוה סטייל וול סטריט כדי למנוע מאנשים שבטעות החליקו מהגג למות - זה אותו הגיון.

Squid

New member
אז למה מכשול? שים אנך לכניסה לקשת כדי

להקל את המציאה שלה, ואז יגיעו כל החכמים ויטענו שזה בעצם מעודד את הצלילה לשם ולכן זה פסול. שום אמצעי מאולץ לא יחליף את השכל הישר ולמי שאין את זה נופל לקטגורית דרווין. אגב מעקה בטיחות כשמו כן הוא, אביזר בטיחות כמו חגורת הצלה, חגורת בטיחות וחגורת בטן, על אף אחת מהן אני לא מוותר

יiאב ל

New member
ההבדל הוא שמעקה בטיחות לא אתה שם.

מעקה בטיחות הוא לא משהו שתלוי בך. אז האם העדר מעקה בטיחות צריך למנוע ממך לטייל במקומות שהיית רוצה? בעובדה - כן. יש היום הרבה יותר מקומות שאני יכול לטייל בהם, ואפילו עם הילדים, שבעבר לא יכולתי.

mares

New member
לשים גדרות זה לא אווילי

זה אווילי לשים גדרות בסיבובי מצוקים עבור מי שנוהג 200 קמ"ש. אם תקרא את הכתבה לפרטיה תוכל להבין שאותו מדריך לא חף מטעויות שהיו יכולות להימנע. החור הכחול הוא תופעת טבע יפה ומיוחדת ואכן צלילה לא ספורטיבית לשם מצריכה ידע וניסיון ופרקטיקה מסויימת. כשם שלא מגדרים את הגרנד קניון אין סיבה לשים מחסומים בעומק הים. יש הבדל בין לשים מכסה ביוב ברחוב של עיר לבין מחסום בעומק הים וגם אתה מבין שיש הבדל גדול, אני מקווה.

יiאב ל

New member
גדרות בסיבובי מצוקים

לא עוצרים מי שנוסע ב-200 קמ"ש. הם עוצרים מי שנוסע ב-50 קמ"ש והחליק מסיבה כלשהי. וזה בדיוק הסיבה לשים את המחסום (מעצור) בבלו-הול.

mares

New member
מבחינתי לרדת לבד לקשת בבלו הול

זה כמו לנהוג במאתיים קמ"ש בסיבוב מעל מצוק. (למרות כל היתרונות בשיטת הבאדי, אני תומך נלהב של צלילות סולו, תלוי באתר/עומק/תנאי הצלילה). סולו לקשת בבלו הול? מי שחושב שהוא בנוי לזה לוקח סיכונים מיותרים, לדעתי.

יiאב ל

New member
היו גם ב-6 מטר.

אבל אנחנו לא מסיקים מכך כי אסור לצלול לעומק העולה על 6 מטר.

ilanbt

New member
אין לי סטטיסטיקה בנושא

אבל כל מי שצלל שם לפי החוקים ועם התערובת המתאימה יצא משם בחיים. אין בבלו הול זרם המושך אותך מטה כמו זה שבראס מוחמד לדוגמא (שם באמת צריכים מעקה בטיחות) והצלילה הספורטיבית שם היא מאוד פשוטה ויפה.

ilanbt

New member
חוקי הצלילה

לגבי קביעת תערובות מתאימות, חישוב כמות אויר וכו'

pink goat

New member
אני מסכים איתך

כל צלילה מסוכנת ! כל צלילה אפילו אנשים טובעים בים המלח בעומק של 20 סנטימטר ולכן את הגבולות צריך לשים הצולל עצמו כל מחסום יהפוך להיות אטרקציה בעצמו וכבר יקום האידיוט שירד לשם עם קאטר יומים אחרי שתשים רשת :+)

WolfY63

New member
מחסום אינו אומר חסימה

והמילים אווילי או שטויות זו הנסאות מגוככת. דיברתי על מחסום זיג-זג שיכול להיות לדוגמה כמה מטרים מתחת לעומק הפתח ויכסה מחצית מהחור נפילה ואולי כמה מטרים מתחתיו עוד מחסום לחצי השני כך ישאר מעבר למתכנני הצלילה באופן חופשי וכך ימנע מצוללים שלא קוראים בפורום ולא מספיק מודעים כמוכם ליפול לבור ללא תחתית בגלל שנכנסו למילכוד הזה. וולפי- האם אתם חלק מהפיתרון או מהבעיה

למעלה