מוודאת או מוודאה?

ymisofar

New member
מוודאת או מוודאה?

מחלוקת משפחתית - אני סבורה שאישה מוודאת ובני טוען שהיא מוודאה. מי צודק?

יאקים

New member
שתי הצןרות תקינות לשונית, אך

הצורה בסיומת ה נחשבת יותר מליצית-ספרותית, לדוגמה: סורקת-סורקה; עומדת-עומדה; מרגישה-מרגשת; מדוכאת-מדוכאה, אבל לא בהכרח. לדוגמה, מתבטאת-מתבטאה; נכבדת-נכבדה. כזכור, מדובר בצורות בינוני (הווה) ביחידה.

ymisofar

New member
תודה!

אלפי תודות לאבירי הלשון העברית, חברי החדשים. טליה

יאקים

New member
לא אבירים, ולא נעליים!

כיף לענות על שאלות שנשאלות, ונעים לקבל תשובות תודה...

יאקים

New member
ברור שהאל"ף העיצורית

נהגית ומונעת בתנועת קמץ, וכן: מבטאה, מטמאה, ממלאה, מדכאה ועוד.

יאקים

New member
זו שאלת תם או שאלה ממשית?

מי טען זאת?! אמרתי שבאותם פעלים שהבאתי (מבטאה, ממלאה ועוד) האל"ף עיצורית ומונעת בקמץ. בשתי המילים שניסית להתקיל אותי בהן מדובר באל"ף שבמקורה נהגתה, משמע הייתה עיצור, וכעת איבדה את עיצוריותה. אגב, בערבית ספרותית ראש היא ראס {(פתחה (פתח) וסוכון (שווא)}, והאל"ף בה היא עיצור, ואילו בערבית מדוברת היא אם קריאה, כלומר אינה נהגית ואינה עיצור (ראס א-נאקורה, ראס אל-עין).

Petrus

New member
אז גם בפעלים האלה האל"ף איבדה את עיצוריותה

להגיד שהאל"ף עיצורית ומונעת בקמץ זה אנכרוניזם. האל"ף כבר לא עיצורית והתנועה היא תנועת /a/.

יאקים

New member
אינך מחדש דבר, אלא..

נוטה להתנצחויות. בעברית עיצורים רבים איבדו את עיצוריותם, כולל ה, ע ואחרים (ק הנהגית כ (דגושה), ח הנהגית כ (רפה) ועוד. נראה לי שאתה רוצה להפגין ידע, וזה לגיטימי, אך תן גם לזולתך קרדיט. ולגופו של עניין, אין מחלוקת בינינו שהעיצורים א, ה, ע בפי דוברים רבים אינם נהגים כלל אמר, עבר, הדר (amar, avar, adarI ), אלא שמתלמידינו העומדים לבחינות הבגרות, ולא מבלשנים כמוך, אנו מבקשים שיציינו שאלה הנם עיצורים. יש בכל אופן לראות הבדל בין א שהיא ממש אם קריאה לבין א שיש בה תנועה, ומה שהנו אנכרוניסטי בעיניך כבלשן, והוא נכון מבחינתך, אין מקומו בדיון שלנו במסגרת הפורום. ובכך ביטאתי את דעתי בעניין. משתתפי הפורום, מצדי אתה יכול לקיים משאל בזק, מעוניינים בידע הלשוני של שפתם, ולא במונחים בלשניים שאינם אומרים להם דבר. הנה השלכתי לעברך כפפה, אתגר. מעניין אילו תוצאות נגלה.

יאקים

New member
אמת, חככתי בדעתי איזו

לשון תגובה אנקוט, וכך יצתה מעמדי...אני מודה לך על דבריך, לפחות על הרישא, אלא שלא כל כך הבנתי את הסיפא שלהם, כלומר מה כוונתך בכך שאין לך עניין בדיון? ערב טוב לך, החוכך.

Petrus

New member
לא ידעתי שזה פורום הכנה לבגרות בלשון

ולא ידעתי שאין מקום בפורום לדון בשפה בראייה בלשנית.

Mits Petel

New member
מנהל הפורום סבור כנראה שהגישה הבלשנית

נחותה ביחס לגישה הפוסקנית, ולכן מותר להציגה רק תחת אזהרה, שמא יתבלבלו השואלים התמימים ויטעו לחשוב שחלה התפתחות כלשהי במדעי הלשון במאה השנים האחרונות...

Mits Petel

New member
אני זוכר ש"התפטר" כבר מנהל אחד בפורום

על רקע עימותים והתנצחויות בין המשתתפים. יחסית לפורום "בלשנות" הנינוח והתרבותי בד"כ, הפורום הזה קשה, ואני ממש לא מקנא במנהל. אולי יש מקום לשקול לגייס מנהל נוסף שיביא זוית אחרת?

or99

New member
לא אמרתי אזהרה, אלא הבהרה.

וכוונה היא שהדברים יהיו ברורים. זה הכול. אם מישהו שואל "איך אומרים" הוא מתכוון לגישה הפוסקנית, ולא נטעה אותו. ממש ממש לא קשה.

למעלה