חילוני כן, צבוע לא...
אתה קצת נמהר בהסקת מסקנות שאינן כה מבוססות. אשתדל להתמקד בנושא הספציפי. למרות שאני אתאיסט, ולמיטב הבנתי אין לי אמונות תפלות, לא הזכרתי כלל את הנושא הדתי. כמה מידידי הטובים הם דתיים (יהודים ושאינם יהודים) ואני מכבד את בחירתם כל עוד אינם כופים אותה. בנושא המילה, ידוע לי הציווי הדתי היהודי, וצר לי שיהודים דתיים נאלצים להתמודד עם הדילמה שבין קיום המצווה לבין הסיכון והנזק. אני גם יכול להבין את הצורך הנפשי שלהם לקיים ברית-מילה בילדיהם, גם אם אינני שלם עם החלטתם. כמה מידידי הם ישראלים חילונים שבכל זאת בחרו למול את ילדיהם, והם עדיין ידידי למרות זאת. לגבי ישראלים חילוניים, שאינם מקיימים אפילו מצוות חשובות בהרבה כמו שמירת שבת, קשה לי יותר להשלים עם בחירתם לקיים דווקא מצווה הכרוכה בפגיעה והתעללות בתינוק שלהם אך ללא כל מאמץ אמיתי מצדם לשמור על חיים יהודיים. בכל מקרה, מתוך גישה ליברלית לא הצעתי לכפות את דעותי החילוניות על כלל הציבור. המקרה של מילה הוא קצת חריג, מכיוון שבעצם מדובר בהחלטה בעייתית של הורים הכוללת התעללות בתינוק, וראוי לחשוב על גבול ההתערבות של המדינה מבחינת ההגנה על חסרי ישע. ואפילו כאן ברור לי שדרך הכפיה בחוק איננה הדרך, אני מציע לפחות להסב את תשומת ליבם של הורים לכל העובדות וללמןד את הנושא היטב לפני שהם מחליטים החלטה כה חמורה. האם מדובר בהצעה מוגזמת? במישור האישי, אכן כואב לי על כל תינוק חסר ישע שצריך לעבור פגיעה שכזו בשל אמונה של מישהו אחר, אבל זה כבר עניין אישי. האם קראת את המלצותיהם המפורטות של ארגוני בריאות הילד המובילים בעולם (ארה"ב, קנדה, בריטניה, אוסטרליה) שהתייחסו לנושא?