מוהל בסין

מוהל בסין

שלום לכולם ב"ה בקרוב נצטרך מוהל, הבנתי שאין בסין מאיפה מזמינים מוהל? ניסיתי בהונג קונג גם אמרו לי שאין אם יש למישהו פרטים, אשמח לקבל (גם עלויות) אנחנו בשנחאי תודה

izzy g

New member
שיהיה במזל טוב ובשעה טובה

אני יכול להציע לברר בחב"ד שנגחאי, אבל נראה לי שכבר עשיתם את זה. בכל מקרה שיהיה במזל טוב. בברכת זה הקטן עוד גדול יהיה

rambling

New member
מוהלים במזרח

אני מכיר כמה חברה שהביאו מוהל לסינגפור מאוסטרליה ומדרום אפריקה. תנסה לברר גם בחב"ד או בשגרירות.

אMור

New member
מה עם מילה רפואית?

היום אפילו בארץ השורצת מוהלים רבים לוקחים את העולל לרופא בבית חולים.

Ludwig

New member
הסיכון קצת פחות, הנזק אותו נזק בד"כ...

ברור שהמנעות ממילה היא הפתרון הנכון (כדברי ארגוני בריאות הילד המובילים בעולם).

Woogy

New member
תצא מהקונכייה שלך

זה שיש רבים שמתנגדים למילה לא הופך את זה לדבר מסוכן. הסיכונים במילה אינם גדולים, והם הרבה יותר נמוכים משלל סיכונים אחרים. יש כמובן שפע דעות רפואיות שתומכות במילה, וזה עוד בלי להתיחס לצד הפסיכולוגי הרחב. אני לא מנסה להתווכח אם זה טוב או רע, אלא להבהיר שאיש הישר בעיניו יעשה. ממילא כשמדברים על סוג האנשים שחיים בחול, מעטים מהם משתייכים לסוג שלא רוצה לדעת על הסיכונים, בעוד שרובם כבר שקלו את הסיכונים והחליטו את ההחלטות, ולא מתוך בורות. וסליחה על הכותרת ה"לוחמנית", לפעמים אני מופתע מנטיה של אנשים להיות כה משוכנעים בצדקתם, ומהניסיון לכפות את דעתם. עם זאת אני מודה שגם אני עושה את זה לפעמים בעינייני עישון, אבל אני שואף לחשוב שזה שונה, כי אני מתחיל כשאני מרגיש שזה פוגע בי אישית. רק אתמול "הרבצתי" הרצאה לצעיר שעישן במנהרת הולכי רגל שמתחת לפסי רכבת. הוא התייחס אלי בנימוס רב, רק שאני לא בטוח עד כמה טוב הוא הבין אנגלית

Ludwig

New member
קונכייה?

אני מניח שקראתי את כל המידע הרלוונטי בנושא, אני לא אומר דברים בלית מבוססים. אני ממליץ לכולם לקרוא מידע רציני יותר (ובעידן האינטרנט אין בעיה להשיגו, אפילו דרך פורום "ברית מילה" השכן), במקום להאמין לשמועות הנפוצות בארץ. ולגבי "איש הישר בעיניו יעשה", מי יגן על התינוקות כנגד התקיפה בשם הדת או המסורת? האם אתה מכבד גם את אלו התומכים במילת נשים בזם המסורת? או אולי באלו המכים את ילדיהם ("חוסך שבטו - שונא בנו"...)? בקיצור, אין לי יכולת מעשית ואין לי יכולת דמוקרטית לשנות הרבה בנושא מבחינה חוקית, אבל לפחות אנסה למען הילדים להסב את תשומת ליבם של אנשים למידע הקיים, שלפחות ילמדו את הנושא לפני שהם עושים מעשה כה חמור.

Ludwig

New member
ומה שהופך את מילת התינוקות לדבר מסוכן...

אינו מספר המתנגדים אלא העובדה הפשוטה שמקלפים בכוח את העורלה מעל העטרה (בתינוק הן מחוברות כמו ציפורן לאצבע), חיתוך העורלה מאיבר כה קטן, והכאב הנוראי לתינוק (שלעיתים גורם לו להלם שתיקה). באדם מבוגר יותר ברור שהמילה מסוכנת פחות, מכאיבה פחות ומזיקה פחות, אבל עדיין אינה מומלצת רפואית ללא כל בעיה פיזיולוגית חמורה שאינה ניתנת לטיפול בצורה פולשנית פחות.

Woogy

New member
אתה מזכיר לי את קבוצת החילוניים הצבועים

אם כי נדמה לי שאתה אתאיסט, שאומר שאתה לא חילוני כלל. החילוניים הצבועים הם אלו שמתלוננים איך הדתיים כופים עליהם העדר תחבורה ציבורית בשבת, ואף מעיזים לנסות להחזירם בתשובה, ולעומת זאת בכל הזדמנות מנסים לכפות על חבריהם את דעתם כי הם משוכנעים שהיא יותר נאורה. כל אחד חושב שהוא יודע הכי טוב בשביל אחרים, ויש לו את החובה להציל אחרים מטעויות. וכמובן שלכל דעה של חילוני יש איזה שהוא מחקר מדעי שמוכיח זאת, או מקרה אחד לדוגמה שמוכיח שהוא צודק, תוך התעלמות וביטול כל טענה נגדית כלא מבוססת או לא רלבנטית. ואני לא צריך להסביר כמה שרוב הסקרים ורוב המחקרים סובלים מאי דיוקים הנובעים ממגמתיותו של המחקר, (או במקרה הגרוע מטיפול מגמתי בתוצאות, ראה לדוגמה סקרי מחירים לקראת חג של רשתות קמעונאיות) והיה מי שאמר, "תביא לי מחקר מדעי כלשהו ואני בטח אמצא לך מחקר שמוכיח את ההפך"
ואני מתנצל אם הרגזתי אותך עד כדי כך שבאת לכתוב תגובה נוספת בעד נושא ההטפה הבוער שלך. אני מעדיף לראות רק תגובות כמו של שירלי, שרק נותנת את המלצתה בגישה חיובית, מצד שני, כבר דובר בפורום זה, שאף אחד לא חייב לקרוא ולהגיב על מה שלא מוצא חן בעיניו, כך שאם הגבתי על דבריך, משתמע שהם מצאו חן בעיני גם אם אני לא מקבל אותם

Ludwig

New member
חילוני כן, צבוע לא...

אתה קצת נמהר בהסקת מסקנות שאינן כה מבוססות. אשתדל להתמקד בנושא הספציפי. למרות שאני אתאיסט, ולמיטב הבנתי אין לי אמונות תפלות, לא הזכרתי כלל את הנושא הדתי. כמה מידידי הטובים הם דתיים (יהודים ושאינם יהודים) ואני מכבד את בחירתם כל עוד אינם כופים אותה. בנושא המילה, ידוע לי הציווי הדתי היהודי, וצר לי שיהודים דתיים נאלצים להתמודד עם הדילמה שבין קיום המצווה לבין הסיכון והנזק. אני גם יכול להבין את הצורך הנפשי שלהם לקיים ברית-מילה בילדיהם, גם אם אינני שלם עם החלטתם. כמה מידידי הם ישראלים חילונים שבכל זאת בחרו למול את ילדיהם, והם עדיין ידידי למרות זאת. לגבי ישראלים חילוניים, שאינם מקיימים אפילו מצוות חשובות בהרבה כמו שמירת שבת, קשה לי יותר להשלים עם בחירתם לקיים דווקא מצווה הכרוכה בפגיעה והתעללות בתינוק שלהם אך ללא כל מאמץ אמיתי מצדם לשמור על חיים יהודיים. בכל מקרה, מתוך גישה ליברלית לא הצעתי לכפות את דעותי החילוניות על כלל הציבור. המקרה של מילה הוא קצת חריג, מכיוון שבעצם מדובר בהחלטה בעייתית של הורים הכוללת התעללות בתינוק, וראוי לחשוב על גבול ההתערבות של המדינה מבחינת ההגנה על חסרי ישע. ואפילו כאן ברור לי שדרך הכפיה בחוק איננה הדרך, אני מציע לפחות להסב את תשומת ליבם של הורים לכל העובדות וללמןד את הנושא היטב לפני שהם מחליטים החלטה כה חמורה. האם מדובר בהצעה מוגזמת? במישור האישי, אכן כואב לי על כל תינוק חסר ישע שצריך לעבור פגיעה שכזו בשל אמונה של מישהו אחר, אבל זה כבר עניין אישי. האם קראת את המלצותיהם המפורטות של ארגוני בריאות הילד המובילים בעולם (ארה"ב, קנדה, בריטניה, אוסטרליה) שהתייחסו לנושא?

רגע..

אפשר גם הפוך.. זה שאני לא שומר מצוות, למרות שאני מאמין באלוהים ובזיקה שלו לעם היהודי, לא אומר שיש לי את הזכות למנוע מהבן שבעזרת השם יהיה לי לבוא בברית אבותיו עם הקב"ה. גם אני קראתי קצת מחקרים ודיעות בנושא וכמו שאמרו כאן, יש דיעות לכאן ולכאן. קראת מאמרים מלומדים ודיעות מפה ועד לאלסקה. האם התעניינת מה יש לקבלה לומר בנושא (רמז: יש לה הרבה מה לומר) ?

Ludwig

New member
דעות לכאן ולכאן?

ובכן, בניירות העמדה של ארגוני הבריאות שנדרשו לנושא ישנה התייחסות לכל המחקרים והמידע בנושא, ובכל זאת הם מציינים שאין כל הצדקה רפואית למילה שגרתית, חלקם אף מתנגדים לפעולה ומציינים שאינה אתית. אז זה קל לומר "דיעות מפה ועד אלסקה", אבל זה בעצם רק התחמקות מללמוד את הנושא ברצינות. גם מאוד קל לבחור במצווה שמי שמשלם עליה זה הבן חסר הישע ולוותר על המצוות החשובות יותר ביהדות שדורשות קצת הקרבה של האדם עצמו. כאתאיסט הרעיונות הדתיים אינם רלוונטיים עבורי, אבל אני יכול לגלות לך שאני מכיר אפילו דתיים יהודים שמתלבטים בנושא לאחר קריאת כל המידע הקיים ולפחות אחד שהחליט להמנע ממילת בנו. אם היה הבן שלי מחליט שהוא יהודי ורוצה לבוא בבריתו של אברהם אבינו, היה יכול להחליט למול את עצמו ביום שיהיה בוגר מספיק להחליט על כך לאחר ששקל את הסיכון והפגיעה כנגד אמונתו.

../images/Emo9.gif

זו לא חוכמה לכתוב בעדינות ובחיוביות כשאני יודעת שלודוויג יעשה את כל העבודה הקשה במקומי
אבל בתור אמא, אני יודעת עד כמה ההורות היא מורכבת וקשה בעיקר בתחילתה ואולי לכן התגובות שלי "נשמעות" רכות יותר. לודוויג הוא אדם מלא חיוביות וחמלה ומתוך החמלה הזו על הרך הנולד, הוא מרגיש לנכון להתבטא בנושא באופן יותר נחרץ.

מצטרפת ללודוויג, תשקלו לוותר...

הרי אתם רוצים את הכי טוב לתינוק שלכם לא?! בכל מקרה, שיהיה במזל

Ludwig

New member
שלושה בנים ובת אחת, וכולם מקסימים ../images/Emo23.gif

קרלטון

New member
../images/Emo45.gif מסכים

מפליא אותי שכל כך הרבה אנשים שרואים את עצמם בעלי מחשבה חופשית ונקיים מאמונות תפלות עדיין נצמדים למנהגים פרימיטיביים של לפני אלפי שנים, רק בגלל ש"כולם עושים את זה".

למעלה