מוד"ש

Presto

New member
לך על זה

רק אל תחשוב שאתה מגיע לאיזו סיירת, כי אתה תתאכזב

תום1139

New member
ממש לא בולשיט. כל מה שכתבתי בקשר

ליחמ"מ נכון. היחידה הזו קיימת וזה לא שם כולל לגדודים במוד"ש. ליחידה לוקחים את הבולטים בטירונות מגדוד שחף.

NIMNIM87

New member
אני יודע שהיחמ"מ קיים אני שואל

לגבי ה"יח"טיות" של הגדודים במוד"ש והפעילות שלהם

im mitzi

New member
היחמ"מ כבר לא קיים

לפני שנתיים וחצי בערך העבירו את היחמ"מ לגזרת איו"ש ומאז עשו שינוי בחייל, כל יחידה קיבלה את הכינוי יחמ"מ והיא עושה את אותם התפקידים כמו השאר. היריבות מצד שני עדיין נשארה!

im mitzi

New member
לכל הגדודים קוראים היום יחמ"מ

והם מחולקים לפי פיקודים. יחמ"מ צפון, מרכז ודרום. אין למוד"ש יחטיות וזאת משום שלמוד"ש אין חטיבות, אלו גדודים פיקודיים שכפופים ישירות לפיקוד.

NIMNIM87

New member
נכון אבל שמעתי לא פעם שיש לכל גדוד

פלוגה מבצעית יותר שנחשבת כמו יח"טית

רועי105

New member
אז איך אני מגיע למוד"ש?!!!!!!!!!!!

רגע, אז אם אני מתגייס בנובמבר ועדיין לא קיבלתי שום מידע לכך שאני הולך למוד"ש למרות שדירגתי את זה בעדיפות הכי גבוהה אז אין סיכוי שאני הולך לזה?

im mitzi

New member
אל תגזים יח"טית

יח"טית = יחידה חטיבתית. עצם ההגדרה שלך לא נכונה. יש פלוגה קצת יותר מבצעית, שעושה כמו שכבר ציינתי פעילויות שטח יותר מאשר פעילויות נייחות. למיטב ידיעתי הדרך היחידה להגיע לפלוגה הזו היא לאחר סיום המסלול ומעבר קמ"י (קורס מפקדי יחמ"מ) או המקביל לו (כי אני יודעת שהיום החליפו לו את השם ואת התוכן). עדיין לא נתקלתי בחייל מפלגת מוביל שלא עבר קורס מפקדים, וש presto יתקן אותי אם דברים השתנו.

NIMNIM87

New member
מה הדרגה של מי שעובר קורס מק"י

ומאיפה יש לך את כל האינפורמציה?

im mitzi

New member
אממממ

קורס מפקדים, מפקד=סמל, ככה זה עובד בצבא שיררתי ב636 בעבר

im mitzi

New member
לא יודעת...

השירות שלי היה מדהים! אבל לפי מה שאני יודעת הרבה השתנה מאז, רוב הדברים ששמעתי אינם לטובה.

im mitzi

New member
לא

אבל זה אנשים, ואופי שהיה ואין אני רק יכולה להגיד שזה לא מה שהיה פעם!

למעלה