מודעות

DarkX

New member
מודעות

ידוע לנו שהמוח שלנו במתכונתו הנוכחית מתפקד בערך כ-10% מעוצמתו, הכוונה יש 90% במוח שלא פועל.... ויש לנו מודעות כבני אדם אך ורק עם 10% אז מה יקרה כשהמוח יפעל ב 100 האחוזים? נגיע לרמות מודעות אחרות?

point618

New member
אגדה

האמונה בדבר המוח שמנצל רק 10% מיכולתו היא סתם אגדה.

point618

New member
כולם אוהבים להאמין

אתה רשאי לאמין במה שאתה רוצה. כדאי שתקרא: http://www.csicop.org/si/9903/ten-percent-myth.html

תודה

למרות שעכשיו אני הרבה יותר מבולבל וקשה לי להעריך איזו גרסה אמינה יותר - זה היה פרט מידע שחשוב לדעת לדעתי. אגב, שמעתי על לא מעט מקרים של חפץ מתכת שנכנס מצד אחד ועבר עד לצד השני של המוח ולא נגרם נזק משמעותי וכל מיני סיפורים על פגיעה כזאת או אחרת בגולגולת שיצרה חתכים במוח שלא השפיעו על הנפגע בצורה משמעותית. בקיצור - לא יודע , לך תדע ...

point618

New member
עוד קישור

אם הקישור הקודם אינו מספק הנה קישור נוסף: The Ten-Percent Myth www.snopes.com/science/stats/10percnt.htm

תנסה ותראה...

מה דעתך

L7

New member
השאלה האמיתית על שנוי האדם

ההנדסה הגנטית תוך מספר עשרות שנים תצליח להגדיל בהרבה את יכולותינו השיכליות - לאחר שהיו ללא שינוי באלפי השנים האחרונות. לדמיין עתיד בנסיבות אלו- זוהי השאלה האמיתית

§Apocalypse§

New member
לא נספיק להגיע...

קודם נגיע לשימוש במחצית מהיכולת השכלית..... עד שנגיע למימוש מלא כבר נעבור לספירה אחרת.....

DEM

New member
אולי זאת הכוונה

אני חושב שהכוונה היא לזה שאנו משתמשים ב 10% מכלל המוח למחשבה. מטרת המוח היא קודם כל לדאוג לתפקוד יעיל של הגוף וכמו כן קיים גם הזיכרון. העובדה ש 10% מהמוח מוקצה למחשבה היא מרשימה בהתחשב בכל הדברים שהוא עושה. זאת רק השארה אין לי שום בסיס מדעי לתמוך בה

parus

New member
אתה טועה

בהתחשב בזה שאתה חבר של משהו ממש ממש שמן כנראה שיש לך פרופורציה של שמנים תפסיק ליהיות כזה מונוטורי פרוס

אהרן5

New member
בילבולשיט

מה ז"א 10%? מישהו קישקש ואתה מתרגש. רוצה להיות מודע? קודם שאל את עצמך מי אתה. רוב האנשים קודם קובעים לעצמם מי הם, ורק אחר כך הם מאלצים את עצמם להתאים לתדמית שהם רוצים לקבוע לעצמם. כאשר משהו משתבש ויש פער בין התדמית למציאות הם משתמשים במנגנוני הגנה, בדיסוננס קוגניטיבי וכו´, או שהם סובלים מנוירוזות. אני, למשל, מאוד מודע לעצמי. אין לי בעיה לגלות על עצמי כל דבר, אני לא מזדעזע, אני לא מפחד מסתירות, אני לא מנסה לשקר לעצמי. כל סתירה בסופו של דבר מגיעה על פתרונה. בנוסף לכך, אם כבר מדברים על מודעות - על "מודעות לנורמות" חשבת?... מה הן הנורמות (התפיסות הקולקטיביות) המשותפות לכולנו בחברה, אותם אתה הפנמת אל תוך האישיות שלך עצמך?...

למעלה