מודעות עצמית

punk 1

New member
מודעות עצמית

נורא קשה לי אבל תמיד אני לא מסוגל לסרב שמבקשים ממני משהו או לאמר שאני לא יכול גם אם זה עולה לי בבריאות מאוד קשה לי לבטא את עצמי ולאמר מה אני חושב ומה אני מרגיש אני פשוט פוחד שאנשים יפגעו ממני אני לא מסוגל לבטא את עצמי זה הרבה זמן כך אולי מפני שאנשים ישמעו פתאום שאני אומר דברים שאני חושב מרגיש וכו` שלא התבטאתי כך בעבר אז הם ירגישו שאני מתכוון לפגוע או מה קרה לבחור הזה פתאום אני מרגיש חנוק אבל אני מרגיש חסימה שאני לא יכול להביע דעה שלי ורק שלי כמו שאני חושב פשוט הפחד שאנשים לא יבינו אותי נכון כי עד עחשיו אני הסכמתי כמעט עם כל דבר שאמרו אם זה לרוחי ואים לאו פחד שאנשים לא יבינו אותי ויפגעו

נתנאלה4

New member
../images/Emo140.gif כל כך מבינה על מה אתה מדבר

אני מבינה בדיוק על מה שאתה מדבר. הייתי פעם שם ועכשיו זה ממש לא חסר. זה לא אומר שכשאתה מביע את דעתך, אתה פוגע בכל הסביבה. תביע ותוציא כל מה שאתה באמת חושב, אבל חשובה מאוד הדרך, ותתחשב. עם אתה מרגיש קצת לחוץ להגיב מיד, קח פסק זמן קצר לארגן את הראש מעט. ואז תגיב. תלמד לספור עד 10 פנימה. ותשתדל להיות ברור בתשבותך. אז יקבלו אותה בהבנה. ואם מרגיש שתשובתך אולי קצת פוגעת, כי מי שישמע אותה זה לא ימצא חן בעיניו. זאת לא הבעיה שלך. חשוב שתבהיר לפני שאין כוונה, כזאת לפגוע או להעליב. אבל זאת דעתך האישית. אחרי כל כך הרבה שנים הבטחון שלך די כנראה בתחתונים (סורי). אז לאט לאט. תתחיל דווקא עם חברים כי הם יהיו הרבה יותר פתוחים, ןמבינים. ובטוחה שהם כבר מצפים לשמוע את דעתך האמתית. אח"כ תמשיך למשפחה הקרובה אבל רק לאחר קצת ניסיון ושיפור מצב הבטחון. כי שם יש יותר רצון של שליטה. ויהיה קשה להם לשנות את הגישה. אבל לאורך זמן והתמדה מבטיחה שתרגיש ותשפר את הגישה. וגם עם בהתחלה זה לא נשמע בדיוק כמו שרצית. לא קרה כלום, תמשיך בחייך ואל תרגיש שטעית. מקווה שהצלחתי קצת לעודד אותך, ואשמח לעדכון על זה השינוי. חיבוק ענק ובהצלחה נתי נ.ב: בנינו מה יש לך להפסיד. ובך לא פוגעים לפעמים? אף אחד עוד לא מת מזה. ומי שלא מקבל אותך בשינוי, כנראה שלחברתך פשוט לא ראוי.

keoser

New member
ממליץ בחום ../images/Emo39.gif

על הספר ארבע ההסכמות מאת דון מיגל רואיז. הוא יעשה לך נפלאות!! :) יש פה גם פורום של הספר, ממליץ לך להיכנס.

למעלה