מודעות יתר

שירה1311

New member
מודעות יתר

שלום, חדשה בפורום. לא בטוחה אפילו שזה הפורום הנכון. חוששת שאני לוקה ב"מודעות יתר" לעצמי. מכירה את עצמי היטב - מגרעות, יתרונות, תחושות, שריטות, רגשות נחיתות. הכל הכל. מתוכנתת. מתוכננת. הכל מחושב. יש סטיות בשוליים, אבל גם הן לאחר חישוב כל הסיכונים. לפעמים מרגישה כמו רובוט. שהכל יודע וצפוי מראש. לא נחה לרגע. שאיפות למכביר ומגשימה אותן אחת אחת. לא מסתפקת במה שיש. לא נהנית ממה שיש. תמיד חושבת על מה הלאה. מושא לקינאה של החברה, אבל בפנים חוששת שבסוף אתפרק. איך נחים? איך מרפים? איך מפסיקים להיות במודעות כל הזמן?

מודעות..

זה לא מודעות זה קיבעון מחשבתי... את תמיד עובדת דרך השכל.. דרך ההיגיון.. ומסנה בגדול "לפתור" את החיים... אם את חושבת שהכל צפוי וידוע.. את חייה באיזור הנוחות שלך ולא צומחת.. מודעות היא משהו אחר.. היא להבין מה אני.. ומי אני בוחר להיות.. אם באמת את רוצה להפסיק את זה.. הפסיקי לחשוב.. זיכרי שבלי סיכון אין סיכוי... אם את מחשבת כל דבר.. אין סיכוי שתפרצי לעצמך דרך חדשה.. שכן את בוחרת רק בבטוח ובבטוח אין צמיחה.. רעיון טוב הוא מדיטציה.. או עשייה של דברים שמפחידים אותך ... בלי לחשוב.. בלי לדאוג איך זה ייצא.. רק שם השיחרור.. הסתכלי על ילדים.. הם לא מתכננים.. הם חיים את הרגע.. לא מפחדים לעשות משהו חדש... לא חוששים איך יצא או מה יחשבו עליהם... חיי כמו ילדה.. אור ואהבה

שירה1311

New member
התחברתי להרבה...

ממה שכתבת אבל גם לא הסכמתי עם חלק מהדברים. כשאתה אומר ש"בבטוח אין צמיחה", לאיזו סוג של צמיחה אתה מכוון? כי אני יכולה להגיד לך שיחסית לגילי השגתי בחיים דברים שאנשים לא משיגים גם בכפליים זמן (משפחה, קריירה, השכלה, רכוש וכו'). משום מה נדמה לי שלא לכך התכוונת.... לא פשוט עבורי לעשות דברים לא מחושבים. הפחד לאבד הכל - גדול מידי. זה אומר, מבחינתי, לפעול בניגוד לאופי שלי (שאגב, מקצועי בחיים תואם אותו לחלוטין...), ובדרך כלל כשאתה עושה משהו בניגוד לאופי - זה לא גורם תחושה טובה כל כך. מה שכן, בשוליים של החיים, אני מנסה לפעול כמו ילדה, בלי דאגות ועם מעט סיכונים. לא בטוחה שזה מספיק, כשזה בשוליים....

צמיחה

אין לי בעיה על דברים חודמרים .. הם כיפיים ונחמדים.. אך לא לזה התכוונתי..כשאני אומר צמיחה אני מתכוון למכלול של דברים.. גם חומריים וגם נפשיים או תודעתים.. יש לך לפי מה שאמרת הרבה הצלחות בתחום הקריירה וההשכלה.. את כתבת שהכל מחושב אצלך..ושזה האופי שלך... לא מכיר אותך אך אני מכיר אנשים.. אצל כל מי שאני מכיר גם המחושבים והמאורגנים להפליא יש אפשרות לפעול אחרת.. אם בוחרים בכך... תשימי לב למה שכתבת "הפחד לאבד הכל - גדול מידי"... אם הפחד מנהל אותך את חייה מתוך חוסר..למה אני מתכוון.. יש לך הרבה מחשבות מנחות בחיים אולי אצליח לקלוע לכמה.. "כגודל הציפיות כך גודל האכזבות" "כסף לא גדל על העצים" "עבודה זה לא משחק" "בית ורכוש זה בטחון" "אין מספיק כסף" אין מספיק זמן" אין מספיק אהבה" "בקלות אפשר להפסיד הכול" את בטח יכולה להוסיף עוד... ברגע שאני חי מתוך המחשבות הללו.. את זה אני יוצר.. את העובדה שאין לי זמן.. את המצב שהעבודה היא עבודה ולא משחק... שאין מספיק אהבה.. שאין מספיק כסף.. שאני לא מסתכן על מנת לא להתאכזב.. אם את רוצה באמת לשחרר... התחילי לשחרר עכשיו... לא אמרתי להתחיל לעשות כל דבר מתי שבא לך בלי לחשוב על התוצאות.. אם תעשי מה שבא לך בעבודה סביר להניח שלא תיהי שם יותר.. אך תתחילי למשל בבית... לעשות למען עצמך... לא לפי "מה שנכון" ו"מה שצריך"... תקציבי לך זמן בכל יום.. שעה או יותר ובה תעשי באמת בשבילך... משהו שאת אוהבת מאוד.. שגורם לך התעלות... תהני אור ואהבה

שירה1311

New member
מחשבות מנחות בחיים...

אלו המחשבות המנחות שלי בחיים - "בסוף אצליח. אבל זה יהיה כרוך בעבודה קשה". "הכל לטובה". "אדם צריך לדעת את מגבלותיו". "החיים מעל הכל". "אף פעם לא לבכות על חלב שנשפך". בטוחה שקצת הפתעתי אותך עם זה, לא?

נפלא..

בואי נראה מה קורה עקב המחשבות שלך.. "בסוף אצליח. אבל זה יהיה כרוך בעבודה קשה". - הכל הולך קשה.. את מגיעה להצלחה רק אחרי מאמץ גדול..גמורה ועייפה "אדם צריך לדעת את מגבלותיו" - את יודעת ולכן את לא מוכנה לפרוץ קדימה כי "יש לך מגבלות" "אף פעם לא לבכות על חלב שנשפך". - לבכות זה חולשה.. ולכן אסור להביע רגשות.. במיוחד קשה להביא רגשות שליליים. "החיים מעל הכל". - עלי להקריב הכל למען מה שיש להשיג בחיים הללו.. "הכל לטובה". - בסוף לאחר שאני גמורה מעייפות ומותשת מלהשיג את המטרה הבינונית שהצבתי.. כי יש לי מגבלה..אני מקריבה הכל למען המטרה.. ולא מוחנה לה ראות חולשה... וזה טוב!! איך זה נראה עכשיו?.... את יוצרת את החיים שלך.. המחשבות שלך יוצרות את המציאות שלך.. האם כך נראים החיים? אור ואהבה

את אלופה...

את באמת מודעת , אך זכרי שלמודעות מדרגות קטנות ורבות... האם את מעדיפה להפסיק להיות מודעת או לשפר את המצב בעקבות המודעות שלך , ההרגשה של הרובוט עליו את מדברת, המגרעות,רגשות הנחיתות?? ספרי מה את מעדיפה.... ואשמח לעזור... המשך ימים מופלאים חמימים ובהירים, אור

למעלה