מודעות ושליטה

AlteX

New member
נכון, לא עניתי... ../images/Emo13.gif

לא עניתי כי אין לי ממש דעה ברורה ומוצקה בנושא, כרגע אני רק יודע לשאול את השאלה. לגבי הפרדת תאומים בלידה, הרי זה רק מוכיח שיש הרבה תכונות/העדפות שתלויות בגנים בלבד (היום סבורים שהן מהוות אפילו כ-70% מכלל התכונות שלנו, כאשר 30% הנותרים תלויים בסביבה ובחינוך), אבל כיוון שהתאומים שהופרדו גדלו בסביבות שונות, לא ניתן להגיד בוודאות שאותם הדברים שכן היו שונים אצלם מעידים בהכרח על כך שיש לנו שליטה אמיתית על ההחלטות שאנחנו עושים. אני רוצה להאמין שיש לנו שליטה, אבל אני לא רואה שום הוכחה לכך בשום מקום. אני לא חושב שאי פעם נוכל לדעת באמת וחד משמעית... מה שכן, זה נחמד להתפלסף על הנושא ולהמשיך להנות מהחיים בלי קשר לכל זה...

למה???

New member
זה לא תמיד שטויות...

לפעמים כשאתה מצליח להגיע לשורש האמיתי של הבעיה אתה מגלה שהפתרון נורא פשוט! אבל אם לא היית מגיע לשורש של הבעיה ומבין אותו לא היית מצליח לפתור את הבעיה...

האינסטינקט../images/Emo8.gif

האינסטינקט הוא האינטיליגנטי ביותר מכל סוגי האינטיליגנציה שנודעו עד כה. נידמה לי שמודעות עצמית היא הדבר היחידי שיש לחיות ושדי חסר לבני האדם. מה שיש לאדם ואין לחיות הן המילים, הסימנים האוניברסליים בעזרתם יוצרים תקשורת, קודים של דפוסי התנהגות וחשיבה שבד"כ אין ביניהם לבין מודעות עצמית דבר. כן, לצערי אנחנו מפנים גב, וגם אצבע משולשת לטבע.

לפי דעתי

ככל שאדם מודע כך הוא יודע מה הוא עושה באיזה כיוון ללכת בפרשות דרכים למיניהן ובעצם בחירה בימין או בשמאל היא מה שקובעת את עתידנו.

פייקו

New member
מתי קבעת את ההבדל בין בע"ח לאדם?

האם היה זה תוך כדי מקרה שעברת והחלטת כי זה ההבדל המכריע בין האדם לבע"ח והלא כבר אמרו לך מפורשות.. ואני מצטט.. "ומותר האדם מן הבהמה כי הכל הבל - לבד הנשמה הטהורה" ההסבר הפשוט ..ומותר -משמעותו יש לנו אנו האדם "יתרון" אחד על בע"ח והיא עניין הנשמה שהיא היכולת שלנו לדבר ולומר דברים כמו שכתוב... "נשמת כל חי תברך את שמך" הוי אומר למי שיש יכולת לרנן להודות ולשבח.. הוי אומר יכולת הדיבור.. כי בשאר הדברים אין הפרש(הבדל) בין בע"ח לאדם...דוק ותמצא בזב נכונה וכל התהיות שנשאלת בהמשך השרשור אומר כי דבריך אינם ברורים דיים.

erezsh

New member
"ומותר האדם מן הבהמה"

במשפט המקורי אותו ציטטת רשום שהאדם אינו מותר מן הבהמה, דווקא כי שניהם באו מאותו עפר.

פייקו

New member
אתה צודק../images/Emo45.gif אך תוכן הדברים על כנם

נותרו ואינם משתנים..

אלוף הקונטקסט

איזה כיף להוציא דברים מהקשרם. ומותר האדם מן הבהמה אין כי הכל הבל. למי שמתנהג כמו בהמה. אבל מי שרוצה להתעלות מעל זה, צריך לנצל את המתנה שקיבל מהבורא והיא כוח הדיבור שבו הוא בורא עולמות והורס עולמות. לאדם יש נשמה, לבהמה אין (יש לה נפש שמחיה אותה) ואת הנשמה מבטאים באמצעות הדיבור. אם האדם הולך אחר יצריו, אזי באמת אין הבדל בינו לבין בהמה, אבל אם הוא מתגבר על יצריו וממלא את ייעודו בעולם הזה, אז הוא מעל הבהמה.

ידעתי שתשאל

לכל אדם יש את הייעוד הפרטי שלו. כעקרון יש לנו "ספר הוראות" שזוהי התורה הקדושה. על כל אחד לשמור את מצוות הבורא ומתוך כך הוא כבר ממלא אחר ייעודו. למה? כי ברגע שמתחילים לשמור מצוות רואים איפה קשה לנו יותר ואיפה זה בא בקלות. התיקון שלנו הוא דווקא להתאמץ איפה שקשה לנו הכי הרבה. למשל: אם באנו לתקן את עניין החסד, אזי יש מצוות שקשורות לחסד, כמו צדקה. אם קשה לי לתת צדקה, סימן ששם התיקון שלי ודווקא על זה צריך לשים דגש, וזאת מבלי לגרוע מקיום המצוות האחרות. אז מה הייעוד שלך קפטן?

מעניין. ידעת שאני אשאל או שמישהו

ישאל? בכל אופן, אני מאמין שמעבר למילוי חובותי כלפי המקום (כמו כל אדם), יש עוד משהו לעשות בעולם. אכן לכל אדם יש ייעוד, אם הייתי יודע מהו לא הייתי מתקשקש בפורומים אלא עוסק בו בכל מאודי. תשאלי למה אני לא לומד תורה? לא יודע. (או שאני כן יודע ואין לי כח להרחיב? - לא יודע) כן, גם לי יש סתירות בראש. בכל אופן, יהודים רבים וטובים, אם היו מסתפקים בעבודת השם בלבד היו מונעים מאיתנו נפלאות רבות.

"נשמת כל חי" ומה לגבי

האגדה המספרת על ההחלטה על איזה הר להעניק לעם ישראל את התורה? ע"פ האגדה דיברו ההרים כולם עם הקב"ה במטרה לשכנעו להעניק את התורה על גבם (מלבד הר סיני שמשום צנעתו זכה בכבוד). או האגדות שמספרות על תחנוניו של משה להרים לימים ולנהרות שישכנעו את הקב"ה לבטל את עונשו ולהתיר לו להיכנס לארץ המובטחת (ולעגו של הים למשה על כך שזה האחרון קרע אותו ביציאת מצרים)? בכל אופן, הגדרת הנשמה היא תעלומה, גם ביהדות.

פייקו

New member
אומרים שלכל עשב ועשב יש לו שירה

משלו..הנקודה היא איך אתה רואה את הטבע... אנו בימינו רואים למשל את השמים רקים מדי פעם נושאים עננים מורידים גשם ותו לו... ואילו בזמן עבר ראו מראות אלוקים כמו שכתוב "נפתחו השמים ואראה מראות אלוקים.. פעם אדם יכל לדבר אל הים ...הגמרא למשל מספרת לנו על ר' פנחס שהיה לו ויכוח עם הנהר והנהר השיב לו ...הנקודה כמה אתה קשוב אל רחשי הטבע לכן גם ההר יכל לבצע דיאלוג עם האלוקים על מי ינתן ההר.. הנשמה היא בעיני המתבונן נכונה בו ובטבע סביבו..מעבר לכל המיסטיקה היהודית שנדמה לי כי ישנו פורום העוסק בכך.. לכן נשמה תמצא בדבר החי ..כמו שציטטת "נשמת כל חי" כל מה שיש בו חיים היא המברכת "ורוח כל בשר תפאר...וכו'..

auah vfuxht

New member
התשובה שלי

העלית נקודה מעניינת מאוד ואנסה לענות לך לפי דעתי: קודם כל אתה לא מעריך נכונה את בע"הח: אומנם הם פועלים לפי אינסטינקטים אך גם הם מתכננים דברים לפי שכלם למשל כשהם צדים-הם אורבים לחיה שהם רוצים לצוד,מסתתרים ובשלב מסויים מסתערים עליה-אל תגיד לי שזה לא תכנון! אכן לבני האדם היה השכל הכי מפותח ולכן האדם התפתח הרבה מעבר לבעלי החיים האחרים. אני חושבת שהן לנו והן לבעלי החיים יש גורל,רק שגורלם לא מעניין אף אחד גי חייהם פשוטים ולא מורכבים סה"כ מה הם עושים? ישנים,אוכלים ומתרבים וזהו לנו הגורל יותר מורכב בגלל שאנחנו לא חיים על אינסטינקטים אלא על חוקים שחונכנו על פיהם אך אמחמו לא שולטים בגורל והוא קיים לא משנה מה נעשה. אנחנו ממש לא "מעל המערכת הטבעית" אתה יודע למה? כי היא קיימת ואנחנו לא יודעים עליה כלום: מהו גורל? מי קובע אותו? האם יש אלוהים ושטן? אילו כוחות על טבעיים יש ולמה הם קיימים? כל עוד אין לאנושות תשובות לשאלות אלו אנחנו לא יכולים לעשות כלום כדי לשנות את הגורל ולא ייתכן שנחשוב שאנחנו מעל הגורל

כמה ענינים שעלו כאן. אה ו...שלום :)

אוקי, אז אני חדש כאן ואני מעדיף קודם להתיחס לתגובה של שושי הכוסיא. אינסטינקטים, הם לא צורת אינטילגינציה ואם כן, היא הנמוכה ביותר. היא שם מעצם היותם שם והם פועלים מעצם היותם אינסטינקטים. על כן גם חיה האורבת לרעותה, או כל סוג של אינטראקציה בין מושתת על אינסטינקטים. אין הארי מלמד את הלביא כיצד לארוב ומאיזה כיוון לטרוף את האיל, זה פשוט שם. ולשאלה הכללית. יש לחדד את השאלה (והאמת שבכך רק לקחת אותה למקומות שלא ידועים לנו כלל), ז"א, מיהו עצמך? האם המודעות שלך מודעת עד הסוף? האם יש לאדם אני מוחלט? מתי אתה יכול להגיד שאתה עצמך? חשבת פעם למה כשאתה שומע את הקול של "עצמך" יוצא ממזכירה אלקטרונית או מכשיר הקלטה אחר התגובה (הבדר"כ) ראשונה שלך היא "מה? זה הקול שלי? זה לא נשמע כמוני". אכן, לדעתי, לא אתה מדבר מהמזכירה. האני הנתון שלך מושפע ברגע נתון מאלף ואחד גורמים (נדמה לי שמיהו כבר ציין כאן את זה, אבל לקח את זה לכיוון קצת דטירמניסטי-כימי-פיסיקאלי שלא כלכך מקובל עליי אבל זה דיון ארוך ואחר), ז"א בכל רגע מתווספת לך עוד מחשבה, עוד זיכרון, עוד תחושה, היום אתה לבד בבית, בערב אתה עם חברים אתה לא בדיוק אותו אתה. אם זה במראה החיצוני, ואם זה במצב הרוח הכללי ואם זה בהלך הרוח הספציפי באותו הרגע. לדעת מי אתה באמת, מהו אני, זו משימה קשה מאוד לדעתי, אולי הכי קשה, ואולי בפתרון המוחלט של השאלה הזו יש רמזים רבים על עוד המון שאלות לא פתורות, ואולי גם פתרונות.

למעלה