מודעות -- השאלות :)

berr

New member
משהו שכתבתי לא מזמן

ידע הוא גם כוח שיכול לפעול נגדך. ידע, כמו נפש, אפשר להמשילו לאורגניזם חי. לתא שעושה את המיתוזה שלו ומתרבה ומשנה צורתו. הטיפול בידע, או הבאת המידע להיות ידע, הוא ע"י הוצאתו אל מחוץ לגופנפש. בעצם זה קצת דומה לתהליך של הרפיה בצורה מאד מופשטת. מידע שמסדרים אותו למילים, או לאותיות, לצלילים וקולות, הופך לידע. ורק אז, הידע הוא כוח. עד לאותו רגע, הוא תא בתוך הגופנפש, שחי באחריות של עצמו בלבד, וחפשי לכל מעשה כאוטי שעולה ברוחו העצמאית. זה נשמע קצת כמו האנשה, אך בדמיוני, אני רואה רק כתמי צבע מתנועעים גדלים וקטנים. הפיכת המידע לידע, היא באחריותנו האישית. אין בריחה מהמקום הזה, ולא יכולים לבוא כעס או האשמה של מישהו אחר בבעיותינו. אם אנו מוצפים רגשית בעקבות מאורע, זהו רק מצב טבעי ואנו יכולים לפתוח את הפה, והסכר יתמוטט.

אני יודעת שאת בחורה זה מופיע בכרטיס

berr

New member
אופססס. אוקיי.

בכל אופן, נכנסתי, ורותקתי. הפורום הזה מאד מעניין. אני עוברת השנה תהליך של שינוי מאד גדול, ופיתוח המודעות לנפש ולגוף. ככה, ששמחתי מאד למצוא אתכם.

אני מאמינה שאנשים בבשלות מסוימת

מגיעים למקומות המתאימים להם. בהצלחה לך בכל התהליך. שמחה שבחרת את הנתיב המתאים לך אשרייך

keoser

New member
למה התכוונת כשאמרת

"סכר"? איזו סיטואציה עלתה לך בראש באותו זמן?

איכן מופיעה המילה סכר?

סכר מלשון גשר? סכר מלשון סוכר? סכר מלשון סחרחרה? מאיכן לקחת אותה יוסי?

keoser

New member
זה היה "הסכר" :)

"ואנו יכולים לפתוח את הפה, והסכר יתמוטט." :) רציתי לדעת בדיוק למה היא התכוונה, אני לא חושב שהבנתי בדיוק :) ואני רץ לשיעור עכשיו! :) שיהיה לך יום מדהים ומופלא!
:)

berr

New member
לפתוח את הפה והסכר יתמוטט

סכר שעוצר את שטף המילים, את שטף המחשבות שנמצא בפנים. במקום להדחיק ולדכא - להוציא החוצה, וכך, להיות מודע לקיום של המחשבה/הרגש שקודם העיק בפנים. סכר - כמו חומת בטון של דיכוי ועכבות.

אהבה זה כל הסיפור../images/Emo42.gif

מודעות זה המקום של השלמות הפנימית בתוכנו זה פתיחת הלב באהבה וללא תנאי לכל יצור על פני האדמה .ואהבת לרעך כמוך . מכאן זה מתחיל .לאהוב. לדבר טוב .לחשוב טוב .לעשות טוב ללא תנאים . שפע אור ואהבה במסע הקסום של החיים כוכבה

למעלה