מודעות -- השאלות :)

keoser

New member
מודעות -- השאלות :)

מה זו מודעות בעינכם? המילה "מודעות" תעלה קונוטציות שונות בכל אחד ואחד מאיתנו. מה המילה הזו אומרת לכם? 1) האם מודעות מחייבת אצלכם לקיחת אחריות? 2) האם אתם רוצים להשיג מודעות? האם אתם חותרים לזה אקטיבית? 3) האם אתם חותרים להשיג מודעות בכלל? 4) האם אתם מוכנים להשלכות של החתירה הזו? 5) האם אתם מקבלים עזרה מאחרים בשביל להיות מודעים יותר? באהבה, יוסי
:)

keoser

New member
ואני אתחיל! :)

מודעות בעיניי זוהי מודעות טוטאלית בכל הרבדים, מצב אוטופי שאליו אני חותר. זוהי מודעות לצורה בה אני יושב כרגע: האם התנוחת ישיבה שלי היא הכי נוחה בשבילי *ברגע זה*? כמובן הבדיקה הזו צריכה להיעשות כל הזמן, אולי הגוף שלי רוצה לשנות תנוחה? מודעות רוחנית, מה באתי ללמוד פה? למה בחרתי לבוא בדיוק לפה, לישראל? למה בחרתי את החיים שבחרתי? מודעות מחשבתית, להיות מודע לכל המחשבות שלי! הידיעה שכל מחשבה קטנה שלי משפיעה על החיים המדהימים שלי. והכי חשוב בעיניי -- מודעות למעשים שלי. *למה*. למה אני עושה את מה שאני עושה. לכל דבר שאני עושה, יש ביטוי עמוק בתת-מודע שלי. אני לומד להעלות את הכל, ודואג לשאול את הלמה בנוגע לדברים יותר ויותר. כמובן, שזה תיאור לחלק מהמודעות עליה אני מדבר, הרי אני מדבר על מודעות טוטאלית. 1) מודעות מחייבת אצלי לקיחת אחריות. אני לא אצליח (אצלי) לדמיין מצב שבו אני אחליט שאני לא אחראי למעשים שלי. ידוע לי שכל דבר שאני עושה, הוא באחריותי הבלעדתי, ומודעות לדברים רק משפרת את יכולת קבלת ההחלטות שלי. 2) אני שואף להשיג מודעות, להבין מה מניע אותי. בעיניי זהו תנאי בסיס להילינג ולחיים טובים בכללותם. תדמיינו סירה ששטה בים, אבל בלי שום מטרה, פשוט שטה לה בים כי היא סירה? ככה החיים שלי היו בעבר. :) 3) אני חותר להשיג מודעות, אקטיבית ופאסיבית. אני חוקר את עצמי במשך היום לגבי דברים, ולפעמים אני מקבל מודעות דרך דברים עקיפים שאני עושה שפתאום מעלים בי תשובות לשאלות ששאלתי בעבר, או שאני אשאל עוד כמה שעות :) 4) החתירה למודעות נוצרה ממקום של אהבה עצמית. אני מוכן לקבל אחריות על החיים שלי בכללותם ומלוא הדרם. 5) אני משתמש בכל אדם/מצב בכדי לחתור למודעות. לפעמים זו יכולה להיות סתם מילה שנזרקה לעברי, ופתאום שמתי לב שאני לוקח דברים אישית. החיים שלי התחילו להשתנות ברגע שהתחלתי לקבל מודעות ולקחת אחריות על החיים שלי.

ב ה י ר

New member
מודעות...

"מודעות" הקונוטציה הראשנה שאני מקבלת מהמילה- דע את עצמך... 1. בלי להיות מודעת לזה כל מצב בחיי האשמתי אך ורק את עצמי...בהרבה מצבים גרם לי לשינאה עצמית .... 2. רוצה אבל מפחדת...מהמחשבות שכל הזמן מדברות לי בראש... 3. החתירה היא בעיקר פסיבית יש אצלי איזה צד של הכחשה מתמדת... את התשובות אני מקבלת דרך חלומות ולאחרונה שמתי לב שבמהלך היום דברים שקורים מקבלים משמעות שונה.... 4. זה הפחד....אבל העיניין שלי במודעות נובעת מהחתירה לאושר...לשלווה 5. חד משמעית כן! חייבת את החיזוקים והעזרה בגלל חוסר השלמות שלי עם העיניין.

../images/Emo23.gifמודעות בעיניי

זה לדעת את עצמך, מתי אני פועל מאגו, ומתי אני פועל מהנשמה. ולבחור תמיד לפעול ולחשוב מהמקום הזה. משיגים יותר. ותמיד נשארים שלווים.

keoser

New member
../images/Emo24.gif ../images/Emo6.gif

אין לך על מה להאשים את עצמך! עשית את הטוב ביותר ואת המיטב שידעת, באופן הכי מופלא ומדהים שיכולת לעשות --> ועל זה אני מעריך אותך. בכלל הצורה שנפתחת כרגע היא מדהימה, לא הרבה עושים את זה בכזו כנות ללא הגנות, אפילו כלפי עצמם! זה בסדר לפחד, כולנו מפחדים מדברים מסויימים כמו ילדים קטנים שרואים/מדמיינים משהו מפחיד אותם :) אני יכול להגיד לך בלב שלם שכל דבר שקורה לך בחיים, זהו שיעור.. מכל דבר הכי קטן את יכולה ללמוד. כל פעם שאת מרגישה שאת שופט את עצמך, תשאלי את עצמך למה ניכנסת למצב הזה. אולי את בכלל לא רוצה להיות שם? :) אני יכול להמליץ לך *בחום* לקרוא את הספר לחיות בשמחה, של סאנאיה רומן. אני סבור שהוא יעזור לך רבות :) באהבה, יוסי

כל הכבוד יוסי על היוזמה../images/Emo24.gif

מודעות= דעת האם זה אותו חיבור מפורסם אל עץ הדעת אותו איבדנו? אותו גשר שמחבר את התהום בן הראש לבין שאר הגוף. אותו חלק שחסר במושגים: כתר חוכמה בינה (ואיכן הדעת?) מודעות פנימית עבורי היא לדעת את כל החלקים המרכיבים אותי. להכיר את גופי קודם כל להקשיב לו וצרכיו, לספק לו את מזונותיו, את אבות המזון שבונים אותו: שומנים חלבונים פחממות בצורה מאוזנת. לדאוג שיהיו לו המינרלים המספיקים לו והמים שהוא זקוק להם יומיום. להכיר את הגוף זה להקשיב לו לדופק לקצב הלב לנשימה וכו'... להכיר את הגוף זה לדאוג לתיפקודו היומיומי ולהפעלתו. להכיר את הגוף ולכבד אותו כאשר הוא מאותת לי שהוא עייף שהוא חולה שהוא מבקש פסק זמן למנוחה. להכיר את הגוף ולכבד אותו כאילו הוא אדם אחר הזקוק לטיפול והשגחה. מודעות עלי להשיג גם בנפשי גם ברוחי וגם בנשמתי, בכל הרבדים של כל הגופות שלי. הגוף הפיסי, הגוף הרגשי הגוף המנטלי, הגוף האסטרלי וכו'... להשיג מודעות? ככל שאנו לומדים יותר אנו מבינים שאנחנו יודעים פחות ופחות, אין סוף ללמידת המודעות. אני חוקרת את עצמי מהיום שנולדתי, ולדעתי כל תינוק עושה את זה. עם החקירה ברור שתהינה השלכות לטוב ולרע הרי אלו הם השעורים שבדרך. כל אדם איתו אנו נפגשים בדרך הוא הדרכה עבורנו. פשוט כדאי לעצור לרגע ולהתבונן ולהקשיב למסרים. "מכל מלמדי השכלתי"... תודה לך יוסי

keoser

New member
תודה לך :)

המורה שלי פעם אמרה שאפשר ללמוד מכל דבר.. ונתנה פדגם (שאני לא זוכר) עם עלה שנופל מעץ כלפי הקרקע. אז עם ניוטון זה היה תפוח :)

LIGHTFLAK כתב לי את תגובתו ואני מבי

מביאה אותה לפניכם: בתגובה להודעה של מיכל מנדל: "מודעות= דעת האם זה אותו חיבור מפורסם אל עץ הדעת אותו איבדנו?..." להזכירכם, לא היה "חיבור מפורסם" עם עץ הדעת, החיבור היה עם גן העדן, ודווקא הנגיעה/אכילה מעץ הדעת, למרות האיסור המפורש, היא זו שבגללה גורשו אדם וחוה (והאנושות כולה כתוצאה מכך) מגן העדן. עוד תיקון קטן, תמיד כולם אומרים "עץ הדעת" ו"דעת" יכול להתפרש כידע ותבונה, אז למה האיסור והעונש? העיניין הוא שזהו לא "עץ הדעת", אלא "עץ הדעת טוב ורע" - זהו ביטוי להבחנה/הבדלה שעושה האדם בין טוב לרע, ולמעשה עצם ההבחנה הזו מחלקת את "האחד" לשניים ולמעשה מגרשת אותנו מגן העדן "אוטומטית". לפי השקפתי ה"גירוש", זה לא משהו שנעשה לפני 5000 שנה ל"אדם וחוה" אלא משהו שנעשה בכל רגע לכל אחד מאיתנו, ובכל רגע גם קיים הפוטנציאל להפסיק את ההבדלה ולחזור מה"גלות" הרוחנית לגן העדן... --------------------------------------------------------------------- קראתי את דבריך ויחד עם זאת אני עדיין בעמדתי ודעתי זכותך לאמר אחרת את התורה אפשר לפרש לפחות 72 פעמים כמספר ע"ב שמות דעתך מעולה ומקומה מובטח יחד עם זאת גם נקודת המבט שלי וככה כל נקודת מבט שמועלית על הכתב את שאתה מביא כנראה קראת בפרשנויות ובמקורות של גדולים מאיתנו. יחד עם זאת ברגע שירדה לי תובנה אני מאמינה שהיא נכונה בדרכה. על פי הקבלה יש לנו נתק אדיר בגוף הנפש אותו די אן אי מפורסם שכולם מחפשים את עשרת סליליו. נתק אדיר המפריד בין שלושת העליונים לזעיר אנפין לדעתי האישית אותו חיבור הוא הדעת כן אותו עץ דעת לטוב ולרע. גם אני מאמינה שהניתוק הזה נעשה כל רגע מחדש גם אני מאמינה שהחזרה יכולה להעשות כל רגע מחדש הכל בידי האדם לדעתי כל אדם יכול לחיות בגן העדן הפרטי שלו פה ועכשיו במידה ויחזור להתחבר לדעת שבו. דעת הוא סוג של נתיב בעץ החיים. דעת מחבר בין הראש הכתר לבין התפארת הלב. דעת משול לאות ד' אני לא טעיתי פשוט אתה אולי לא מכיר את המושגים בהם אני משתמשת וזה בסדר.

keoser

New member
דעת יחיד :)

יש לי משהו להגיד בנוגע לתנ"ך. בעיניי כבודו במקומו מונח, ייתכן וזה היה ספר שהועבר בחלקו בתקשורים ממקומות גבוהים יותר, ספר שירה, ספר היסטוריה מופלא. אבל אנחנו השתנינו. אלוהים, כוח, נביאים, כוהנים, שאמנים, מה שלא יהיה נתנו לנו את הספר לפני 5000 שנה, ואח"כ הוא עבר שינויים. כאשר אנחנו מדברים על עץ הדעת, על תיבת נוח, על מה בעצם אנחנו מדברים? זה סיפור שבאמת קרה? משל שקיבלנו? מעשייה שסיפרו, והוחלט להכניס אותה לספרי הקודש בכדי להשפיע על העם (שהיה זקוק להשפעה הזו אז)? דעתי חלוקה בנושא זה עדיין. למען האמת -- זה גם לא משנה. אני יכול לזרוק עכשיו משפט, או פיסקה, שכל אחד ואחד מכם יפרש אותה בצורה שונה. אף אחד מאיתנו לא יכול להבין היום (אלא אם הוא מתוקשר בצורה זו או אחרת
) למה התכוונו בכתבים האלה. זה גם לא משנה. הספר הזה, התנ"ך, התאים לנו לפני 5000 שנה. לא ייתכן שאנחנו נשתנה, וכתבי הקודש ישארו סטטיים, קריון המשיל את זה לאדם מבוגר שישמור את ספרי הילדות שלו, ואני מסכים עם זה ב100 אחוזים :) הדעה הזו גובשה אצלי מתוך מאמר של לי קרול, שתוקשר ע"י קריון. זוהי הפיסקה שגרמה לי להיפתח לרעיון הזה כ"כ: It is important for you to remember the parable we gave you about the old scriptures, and how many of them described a Human who was sleeping. When the Human who is sleeping awakens, there has to be a new book of wisdom. How many of you carry around the books you used as children? Understand the metaphor here, and you will understand the place of old scriptural teachings in respect to the new Human Being. God never meant for instructions given in an energy of yesterday to be carried around today, or used forever. In fact, this is why channelling occurs at all. Does it make sense to you that Humans would have great spiritual change, yet their spiritual manuals would remain static? התקשור של קריון בישראל ממרץ 2000. אני לא בא לשפוט שום דבר, סתם מביע עוד נקודת מבט על הנושא. בעצם, מה שאני אומר זה, שבפירוש המשפט שניכם צודקים, אבל כללית, המקור לפי דעתי לא מעודכן :)

היי אני באופן אישי לא מאמינה בתקשור

בתקשורים. אני מאמינה בחיבור אל הנשמה בלבד. תקשורת עם הנשמה תקשורת עם הניתוץ האלוהי תקשורת עם בורא עולם. כל הישויות כמה שהן תהינה קרובות אל האור או לא עדיין מהוות עבורי בריאות נמוכות. אמנם בריאות גבוהות מן האדם יחד עם זאת בריאות שיש להן עוד דרך ארוכה לעבור. לכל ישות המעבירה ידע יש את האנטרס של. כמה שזה נשמע גשמי כמה שזה נשמע ארצי... ולדעתי האישית אדם שמחובר אל נשמתו לא צריך מתווכים שיגידו לו מה לעשות או איך להתנהג לכן בעיני אין חזק יותר מן התנך המחבר אותנו אל כל כך הרבה רבדים ולא רק לרובד העניני לוגי רציונלי. בהצלחה

keoser

New member
אז מי לפי דעתך העביר לנו את התנ"ך?

והאם זה לפי דעתך מתאים לתקופה שלנו? עלה פה טיעון "דיי כבד", שהאדם היה רדום בזמן התנ"ך ועכשיו הוא מתחיל להתעורר (ואני מסכים עם זה), אי אפשר להשאיר מדריכים סטטיים במקום דינמי (ואני מסכים גם עם זה). זה פשוט לא הגיוני לי. תקחי לדוגמא את נוהלי הביטחון, אם הם היו סטטיים ולא היינו משפרים לעולם, היו מוצאים פרצות בסופו של דבר, ואנחנו לעולם לא היינו מתקנים אותם. מי אמר לדוגמא שאין יישויות יותר מוארות מהנשמה שלך? (לא אומר לפה ולפה, אני שואל בנוגע להרגשה שלך והדעה שלך). אני יכול להגיד לך שפגשתי יישות *מדהימה* שעזרה לי כ"כ הרבה בחיבור לנשמה עצמה, שבלעדיה זה פשוט לא היה אותו דבר. אני יכול להעיד על עצמי, שברגע שהתחלתי להשתמש יותר ויותר במדריכים שלי ויישויות אקטיבית, החיים שלי השתנו בצורה מדהימה. הכל פשוט בא אליי, בלי מאמץ ובפשטות :) חוץ מזה, הרצון של אותם יישויות הוא פשוט למשוך עוד ועוד אנשים/יישויות אחרות אל הארה גבוהה יותר.

משה נתן לנו את התורה

"והאם זה לפי דעתך מתאים לתקופה שלנו" התנ"ך מאד מתאים לתקופתנו אנו השאלה מי קורא אותו ובאיזו רמה הוא מתחבר אל הרזים והצפנים "שהאדם היה רדום בזמן התנ"ך ועכשיו הוא מתחיל להתעורר" בימי קדם האדם בכלל לא היה רדום מבחינה רוחנית הוא היה ברמות רוחניות גבוהות מאשר אנחנו היום אנחנו היינו הרדומים. "זה פשוט לא הגיוני לי" ההגיון מצוי במקום שאין בו הגיון "מי אמר לדוגמא שאין יישויות יותר מוארות מהנשמה שלך?" הנשמה שלי לא מוארת... ומי שטוען להארה זכותו "אני יכול להגיד לך שפגשתי יישות *מדהימה* שעזרה לי כ"כ הרבה בחיבור לנשמה עצמה" ולגבי ישויות דעתי נחרצת מטרתם -אגואיסטית תבדוק טוב טוב מחדש את הישות המדהימה ... "הרצון של אותם יישויות הוא פשוט למשוך עוד ועוד אנשים/יישויות אחרות אל הארה גבוהה יותר." הארה גבוהה של מי בדיוק? שלנו? או שלהן? בקשתי שתתחברו אל נשמותיכם בלבד. וכרגיל זכותו של האדם לבחור את דרכו לטוב ולרע. בהצלחה

keoser

New member
אני רואה דברים בצורה

שונה ממך בשלב זה. לא בא לי להוציא אנרגיה על התדיינות בנושא כרגע, אני מרגיש שזה לא יתרום לשנינו. מרגיש לי יותר מדיי תיאורטי כרגע ברמתי הנוכחית, רצוי שאני ארגיש יותר. באהבה, יוסי :)

אין כאן שום קשר לאנרגיה../images/Emo9.gif

אתה בחרת דיון... את התשובות לשאלות שהעלתי אני מצפה שתתן לעצמך בלבד ולא כאן מעל דפי הפורום. אלו הן נקודות אור למחשבה ודיון אישי עצמי... ורק לחדד לך את נקודת ההשקפה שלך כפי שאני רואה מהצד. בהתחלת הדיון העלית מה שהוא ברמה של מחשבות. פתאום עכשיו אתה מחפש את הרגשות. ברגע שתבין שמחשבות הם נייר העטיפה של המחשבות הכל יהיה ברור. רגש הוא מה שהוא עמוק שקשה להביא אותו לידי ביטוי. המחשבות והמילים היוצאות בעקבות המחשבות הן העטיפה של הרגשות. מכאן אפשר להבין עד כמה שיטחיות יהיו המחשבות ביחס לרגשות. זה התהליך שאני רואה אותך עובר עכשיו בעקבות דיון שאתה יזמת... ונשאלת השאלה? האם אתה כעת לא בורח מדיון שיצרת? אני לא הכי חזקה בדיונים, אני טובה יותר ברגשות... יחד עם זאת מרגיש לי כרגע שיתכן שאתה "בורח" מאיזה שהוא רגש שהוא שלך. שווה בדיקה עצמית ולא חייבים לפתח את זה לדיון. בהצלחה

keoser

New member
ברור שיש קשר לאנרגיות :)

בזמן שאני מקיים את הדיון הזה, אני יכול לעשות הרבה דברים אחרים, אני מוציא סכום מסויים מהאנרגיה והכוח שלי על הדיון שלא תורם לי (בעיניי: או לך) בסופו של דבר. מרגיש לי שאני אשאר עם דעותיי בזמן הנוכחי. בחרתי להתחיל במודע ואז גיליתי שהדיון לא תורם לי (או לחילופין אני לא מסוגל להתמודד איתו בשלב הנוכחי), אז בחרתי להפסיק אותו, גם כן במודע. את התשובה המתאימה לי בשלב הנוכחי שאני נמצא בו נתתי לעצמי, אין לי מספיק מידע בכדי להמשיך את הדיון הזה בשלב הנוכחי שלי. לקחתי חלק מהדברים בתור נקודות מחשבה בשביל עצמי, וחלק אחר מהדברים לא התאימו לי כלל (לפחות עכשיו). אולי יצרת זרעים לעתיד :) המחשבות והרגשות אלו שני ערוצים שונים. אני לא חושב שהמחשבות הן משהו שיטחי בנוגע לרגשות. מן הסתם, מאתגר את רוב בני האדם להבין רגשות. אולי זה לא משהו שנועד להעביר במילים. כשאני מרגיש אנשים, אני פשוט מרגיש אותם, אני לא יכול להסביר את מה שאני מרגיש, או מה שהם עוברים. אני פשוט יודע. כנראה זה פשוט ערוץ תקשורת שלא נועד להעביר במילים. הדיון, אצלי, התחיל רגשית ושכלית. הוא עדיין ריגשי ושכלי. שוב, במודע בחרתי לצאת מהדיון הזה. אני לא מתייחס לזה בתור בריחה, אבל בחירה מודעת פשוט לצאת ממשהו שלא תורם לי כרגע. איך את מגדירה בריחה בעצם? זו שאלה ששאלתי את עצמי הרגע, אולי אני כן עושה את זה לפי מילון המושגים שלך. זה הפך בעצם ליותר דיון פילוסופי (ואני אוהב כאלה) שאני ואת יכולים להמשיך עוד הרבה הרבה זמן, ואני עדיין לא מרגיש במקום של ממש להיכנס לכזה דיון ברמת מודעות הנוכחית שלי, לפחות לא באינטרנט :) באהבה, יוסי :) תודה על האתגור, ז"א :)

בריחה על פי עולם המושגים שלי

שנים על גבי שנים הייתי שם. כן "בבריחה". נשאלת השאלה איזו סוג של בריחה? תראה אני יודעת שבאתי מאיזה שהוא מקום... נניח איזו שהיא ממלכה קסומה. הממלכה אינה קימת בעולם המציאות, היא נמצאת בזכרון הקדום שלי מגלגולי הנשמה שלי. חוויותי מאותה ממלכה הם נהדרים הם ברמה של הרמוניה שקט שלווה מרגוע. מה שהוא שלא קיים בעולמנו המציאותי. כשאני נמצאת בעולם המציאות הדברים לא מסתדרים לי באותה צורה, אבדתי את אותן תכונות מוכרות. האנשים שכאן לא מכירים את המושגים שבהם אני מאמינה ולי העניין לא מסתדר. ואז כשאני מתעיפת מהתמודדות עם הקושי בהעברת המסר שלי הוא כל כך ברור אני בורחת... לאן ? חזרה לאותה ממלכה קסומה. מי שלא יודע לברוח לשם יכול לברוח למקום אחר... לאן? למקום הכי אהוב עליו בעולם המציאות. לחוויה הכי נעימה שהיתה לו נניח בטיול האחרון לצפון בה נכנס למעיין קריר. ומי שלא יודע לברוח לחוויה? מסוגל להכנס לבועת "התנתקות"... מן בועה עשויה ממעטפת חזקה ובמקור היא שקופה. כך שאני יכולה לראות ולקרוא את שפתי האנשים. אני לא צריכה לשמוע ולהריח אותם. נקרא לזה קהות חושים. ומי שלא יודע להכניס את עצמו לתוך בועה ועדיין להשאר באותה סביבת אנשים פשוט יקח את רגליו ובצורה הפיסית יטוס מהמקום כל עוד רוחו בו. אלו טכניקות שונות של הגנה על הנשמה. לחלקו היית קורא סוגי מדיטציה, לחלקן הייתי קוראת חוסר יכולת להתמודד. שורה תחתונה כל הדוגמאות מוכיחות שלאותו אדם מאד לא נעים להיות באותו מקום ואין לו את הנתיב הנכון להתמודד עם הבעיה. הבעיה היא בעצם יכולת התקשור המילולית שבאותה ממלכה קסומה לא היתה. באותה ממלכה קסומה דברו האנשים בכוח הטלפתיה בכוחה של מחשבה. אולי רק עכשיו הצבור מתחיל ללמוד ולהבין ולהשתמש בכוחה של המחשבה ובכוחה של העברת מסרים בלתי מילולית. גם צג המחשב הוא סוג של העברת מסרים. סוג מאד קשה כי כאן השפה מאד לא ברורה. מדוע? כי הרי זה רק צג של מחשב, הקורא נותן למילים את הפרושים לפי עולם הפרושים האישיים שלו בלבד. התיקונים נעשים רק כעבור שלושה ימים או במקרה הטוב כעבור יום. בגלל הבעיתיות בהעברת המסר הרבה מאד מהמחשבות רגשות עוברות בצורה לא נכונה ולא כפי שצד א' רצה להעביר אותן. שוב נקודות למחשבה ואיתגור.

למעלה