מודעה

semuelf

New member
מודעה

האתר ממנו לקחתי מודעה זאת תרגם "זה לא נימוסים טובים לתטוף ילדים". איפה הוא ראה את הזה? בטקסט הקטן למטה?

GnomeBubble

New member
הכתב מלמטה קטן מידי בשבילי

ואני לא יכול לקרוא (לפחות לא ברזולוציה הזאת). בכתב הגדול רשום רק 日本は見すてない (אל תנטוש את יפן?) וזה בהחלט לא קשור.

semuelf

New member
ומה יש בריבוע האדום?

בפינה השמאלית העליונה. אני לא מזהה את הקאנג'ים.

GnomeBubble

New member
ואללה ../images/Emo6.gif

לא קראתי את זה כי חשבתי שזה שם או משהו הקאנג'י 拉 הוא לא קאנג'י שיש לו משמעות, ואני מכיר אותו רק מסינית (שם משתמשים בו הרבה, אבל בעיקר באופן פונטי כדי להחליף la או ra בשמות, ממש שאני יודע). בכל מקרה, מבדיקה במילון, יש דווקא מילה כזאת 拉致 rachi והמשמעות שלה היא - הפלא ופלא - חטיפה. אז כנראה שהכוונה היא: "חטיפה - ביפן אל תנטוש (את הילד שלך?)"

Satou

New member
Yokota Megumi

אתם חושבים שהיא באמת חיה? די מסקרן אותי. בעלה (הדרום קוריאני) אמר שהיא התאבדה ב-1994 אבל המשפחה שלה מסרבת להאמין. אם אני לא טועה הסיפור הזה עדיין לא נגמר ביפן.

GnomeBubble

New member
וזה בדיוק מה שאומרת הפרסומת

אם הבנתי נכון מחדש (ו-Obake צדקה
). יפן לא מפסיקה להתעקש לקבל יותר מידע על החטופים האלה. לפי גרסת ממשלת יפן, יש עוד חטופים שכנראה נחטפו לצפון קוריאה, מעבר ל-13 המקרים שהצפון קוריאנים הודו בהם, ושחלק מהחטופים שהצפון קוריאנים טענו שמתו עדיין חיים. דרך אגב, צפון-קוריאה לא חטפה רק יפנים: היא חטפה גם אזרחים מעוד מדינות בעולם, ובמיוחד מדרום-קוריאה (כולל במאי סרטים מפורסם ואישתו השחקנית שנחטפו בהוראה ישירה של קים ג'ונג איל כדי לפתח את תעשיית הסרטים הצפון-קוריאנית). החוצפה הצפון-קוריאנית לא ידעה גבולות
אחד המקרים המעניינים לדעתי הוא של היטומי סוגה שנחטפה ונישאה בצפון קוריאה לצ'ארלס ג'נקינס חייל אמריקאי שערק לצפון-קוריאה בזמן המלחמה. אחרי שהם שוחררו, האמריקאים תבעו מיפן להסגיר את ג'נקינס, שנאשם בעריקה והוא נשפט ונידון ל-30 ימי מאסר ובסוף חזר ליפן.

Obake

New member
נראה לי זה אומר "יפן לא נוטשת" ../images/Emo12.gif

למעלה