מודל MVC.

מודל MVC.

במערכת שאני בונה (בשיטת AJAX) אני רוצה לממש את מודל MVC - הוא נראה הכי מתאים לצרכי המערכת. אז יש לי שאלה לגבי המימוש. אינטרציה עם מודלים של רכיבים אחרים במערכת מתבצעים בחלק של המודל או בחלק של ה-controller ? (נגיד יצירת אובייקט X וקריאה למתודה שלו ע"פ נתונים ממודל של אובייקט Y).

nattygur

New member
מודל MVC

אם אתה בונה AJAX סביר להניח שאתה מיישם MVC II. בעקרון תפקיד ה Controller לנהל תהליך מסוים במערכת אשר מגיב לאירוע מסוים אשר הגיע לשרת (Command). ניהול התהליך כולל קריאות ל Domain model אשר מכיל מחלקות המייצגות את מבנה הנתונים של המערכת שלך. מחלקות ה Domain model נוצרות (בדרך כלל ע"י שימוש ב ORM) בשכבת הגישה לנתונים שלך. אם יש לך אינטרקציה בין רכיבים שונים ב Domain model ללא צורך בהוספת קוד לוגי (רק קריאות בין רכיבים ושימוש בבמידע והפונקצינאליות שלהם, הפעולה הזאת אמורה לבוא לידי ביטוי ב Domain model. אם הפעילות דורשת קטע קוג לוגי אזי מיקומה ב Controller. אם אתה עובד ב NET. אולי המאמר הזה יעזור לך בחיים : http://www.theeagroup.net/ea/Default.aspx?tabid=39&mid=357&ctl=Details&ItemID=1 דרך אגב אני יוצא מנקודת הנחה שציינתה Ajax התכוונתה למערכת WEB. מקווה שעזרתי.

ייוניי

New member
MVC

לדעתי תפקידו של ה Controller צריך להיות מצומצם ולכלול רק את האינטראקציה המיידית בין המשתמש לאובייקטים של המערכת (המודלים). בסופו של דבר רוב התהליכים במערכת צריכים להיות "שיחה" של אובייקטים המייצגים אבסטרקציות מתחום הבעיה (problem domain) של המערכת ולכן מופרדים ככל האפשר מאלמנטים של ממשק משתמש. האמת היא שאני אישית חושב ש MVC נכשל מפני שהוא יוצר צמידות גבוהה בין שלושת החלקים שמקשה על שימוש חוזר בקוד (בד"כ כל view ו- controller מתאימים ל model אחד וההפך, כך שלא עשינו שום דבר בעצם ההפרדה ביניהם...).

shvilam

New member
אני גם מנסה לממש MVC ב FLASH

אני עמית שביל ( אני מפתח בAS2= שפת סקריפט של פלאש וב DOT.NET) המערכת שאני בונה בפלאש היא מערכת מאוד גדולה ואני מעביר אותה מכתיבה פרוצדורלית (הארכטקטורה של מהערכת כרגע היא בשכבות ) שכבה המטפלת ב UI שכבה מעבירה קריאות UI שכבת הבניים שכבה שלישית שמחולקת לשתיים 1 זו המטפל בפניות לשרת ב WS ואחת המטפלת בפניות לכיוון ה HARD WERE של המחשב המקומי אני בשלבים של העברה של מערכת ל מערכת שבנויה ב OO רק אני לא כול כך מצליח לבין אייך מבחינת ארכטקטורה אמורה לעבוד MVC אני מבין ששתי השכוות שניה והשלישית בעצם שיכות כרגע ל MODLE השניה גם שיכת ל CONTROLE הרישונה שייכת ל VIWE השאלה שלי היא לגבי זרימת האינפורמציה כרגע יש לי תרשים של זרימת של אינפורמציה מה UI ל לכיוון שכבה השניה לשלישית וחזרה תשובה בכיוון ההפוך אייך תהיה זרימת האינפורמציה במודל החדש כי אני לא הצלחתי להבין ב MVC כיצד זורמים האובייקטים האם הם זורמים ביכלל אולי זה ביכלל מודל שלא מתאים למערכת כזו בתודה מראש שביל עמית עמית כמו חבר שביל כמו דרך

במערכת AJAX זה אחרת

להערכתי: ה-VIEW זה ה-HTML וה-CSS. ה-Model זה התכונות של הרכיבים במערכת ה-Controller זה כל החלק של האירועים ב-JS.

למעלה