מודל לחיקוי

מודל לחיקוי

חושבת הרבה על הנושא בימים האחרונים. מנסה לראות עד כמה המודל לחיקוי שלי חזק, עד כמה אני נבנית דרכו. עד כמה אני חייה דרכו. או דרכם. מי המודל לחיקוי שלכם? האם יצירת מודל לחיקוי מפריע לתחושת השלווה הפנימית, שכן תמיד יש תחושה ש'אני זה לא הוא (או היא)' ו'אף פעם אני לא אהיה כמוהו'? מה אומר לכם הביטוי 'מודל לחיקוי'? האם המודל שלכם מתוך המשפחה או דווקא מחוצה לה? אשמח לשמוע.

seaגל

New member
../images/Emo22.gif

לי אף פעם לא היה מודל לחיקוי גם אף פעם לא הרגשתי צורך שיהיה לי מה שכן היה חסר בחיי זו דמות מרכזית שתדריך ותלמד אותי אז למדתי עם הזמן להתבונן באנשים וללמוד מהם דברים שאהבתי ומצאתי אותם כתורמים לי כאדם אמצתי ללבי ולחיי. מודל לחיקוי בעיני מראה שאני בעצם לא מרוצה ממי שאני ושואפת כל הזמן כמו שכתבת להיות מישהו אחר...

ה מוזה

New member
../images/Emo204.gif

לא יודעת אם המונח מודל לחיקוי הוא המתאים אבל בהחלט יש אנשים שלפעמים אני אומרת לעצמי "אוף,הלוואי והייתי כמוה/ו" בד"כ אלו אנשים עם עוצמה פנימית שחיים על פי צו מצפונם בועטים במוסכמות במסגרות וקוראים תיגר על כל המוכר ופשוט מממשים את עצמם עד תום ,עושים את מה שאוהבים גם אם זה אומר לשלם מחיר כלשהוא ,חדורי אמונה בדרכם יצירת מודל לחיקוי היא לאוו דווקא שלילית תלוי איך אנחנו מתייחסים לזה ,אם זו הערצה עיוורת זה שלילי אם זה ללמוד מאדם אחר ולשאוב ממנו כוח ["אם הוא יכול גם אני"]זה חיובי נכון,לפעמים זה יכול לתסכל מאוד כי "איך הוא מצליח ואני לא "

schlomitsmile

Member
מנהל
חיקוי הוא אשליה. אי אפשר להיות מישהו אחר. גם אין צורך לנסות- הרי אחד כזה כבר יש, אז גם אילו היה אפשר לחקותו, היקום לא צריך עוד אחד כזה... לכל אחד מאיתנו יש מתנה יחודית. לכן לא נח לי עם המילה 'חיקוי'. הייתי מעדיפה לקרוא לזה-מורה רוחני/ת. יש לי אי אלו כאלה. מהם דמויות ידועות (כגון האם תרזה), מהם בני משפחתי (בעיקר הסבתות שלי ז"ל), ומהם אנשים שקבלתי מהם רק ניצוץ-שהדליק בי אור (כמו אותו ניצול שואה, שסיפר שבהיותו נער, קפץ מהרכבת בדרך להשמדה. רגע לפני שזינק, הביט אחורה לאביו. אבא מסר לו צוואה:"זאי א מענטש=הייה בנאדם, ביידיש).

מודה שאין לי מודל לחיקוי ../images/Emo98.gif

לעולם לא היה וכנראה גם לא יהיה .אין לי צורך בכך - מה שכן זאת הלמידה שמכל אחד ניתן ללמוד אבל זה לא מהווה מודל חיקוי אלא למידה לשמה. שלהבת

unicorn1a1

New member
לא מנסה לחפש לי מודל לחיקוי

וכשאני חושבת על זה, גם אף פעם לא היה לי. אני מתכוונת במשמעות של בנאדם כמודל לחיקוי. המודל לחיקוי שלי הן הרבה תכונות בתוך בני אדם שונים ולא בן אדם אחד. זאת אומרת- הרבה פעמים אני אומרת לעצמי, הלוואי והייתי יכולה להעז כמוהו, הלוואי והייתי יכולה לשים פס על כל העולם כמו שהוא מצליח, הלוואי והייתי יכולה להיות בטוחה בעצמי כמוהו... ואצל כל אחד משהו אחר שהייתי רוצה... לקחת בנאדם אחד כמודל לחיקוי נראה לי קצת מתסכל כי, כמו שאת כותבת, אף פעם לא תהיי כמוהו. כי את זו את. והוא זה הוא. שני בני אדם שונים. כשאת מסתכלת על תכונה מסוימת אצלו כמודל לחיקוי אז נראה שיש יותר סיכוי...

../images/Emo41.gif

גם לי אין מישהו אחד שאני רוצה להיות כמוהו. יש אוסף תכונות מאנשים שונים. רוב התגובות דיברו על מורה רוחני. האם מורה רוחני זה לא איזשהו מודל לחיקוי? אז בעצם ממי אנחנו מושפעים? ממי אנחנו שואבים את הפרדיגמות ואת כל התכונות שמאפיינות אותנו?

schlomitsmile

Member
מנהל
מורה רוחני הוא לא מודל לחיקוי מורה רוחני, כפי שאני מבינה את המושג, הוא מישהו שמדליק בך ניצוץ המקדם אותך בדרך היחודית שלך. התכונות והתפישות שלנו, מעוצבות לדעתי, באלף ואחת דרכים. הגנים שלנו עושים חלק מהעבודה (כשמדובר בתכונות), הסביבה בה גדלנו-בית ההורים בראש ובראשונה, אבל לא רק. חברים, ספרים,תרבות,התנסויות וחוויות,ועוד ועוד. אבל לפני כל זה- המהות הפנימית שלנו, הרוח היחודית שלנו. אנקדוטה קטנה: הוריי מספרים, שכשהייתי קטנטונת, התפתח דיון "למי הילדה דומה?" אחרי שכולם הביעו את דעתם, הודעתי אני נחרצות:"אני לא דומה! אני שלומית!"

unicorn1a1

New member
אזלמה את מתכוונת במושג מודל לחיקוי?

"מודל לחיקוי", איך שאני מבינה את המושג, הוא אדם מסוים שאת שואפת להיות כמוהו. ובקשר לשאר השאלות- אין לי מה להוסיף על התגובה של שלומית...

seaגל

New member
דמות חיקוי עבורי יכולה להיות

אני כשהייתי ילדה בת שנתיים חחחח תמימה שלווה חייכנית בעלת אמון סקרנית מתלהבת מכל דבר קטן יותר מקשיבה מאשר מדברת אוהבת ללא תנאי לשם אני שואפת להגיע חזרה...

אף פעם לא היה לי מודל לחקוי

תמיד הייתי אני ורק אני... כן קרה שבדברים מסויימים אימצתי דברים שנראו לי נכונים , מאנשים אחרים. למדתי מהם וסיגלתי לעצמי ... אבל לכל היותר לקחתי לי משהו קטן מההוא או מההיא בנושא זה או אחר. זה לעולם לא היו דברים ששינו אותי מקצה לקצה. אלא רק שנויים קטנים שחיזקו בסך הכל את מי שאני... מודל לחקוי זה לא משהו שאף פעם היה לי.. אני מניחה שזה קשור בין היתר לעובדה שאני בת בכורה, קח שלא היו לי אחים גדולים לחקות וללמוד מהם...להיפך אני הייתי המובילה (ויש לציין שאחיי הקטנים אינדבידואליסטים וממש לא נראה לי ששימשתי מודל לחיקוי באותה מידה שלא היה לי אחד..)

כמה מודלים לחיקוי בשבילי:

KRS ONE- ראפר שהיה מכור לקראק ונהיה מרצה לפילוסופיה באוניברסיטאות הכי נחשבות בארה"ב. מוקי- בנאדם שבנה את הדרך שלו מאפס, רגאיי ישראלי בישראל, עבד עם האמנים הכי גדולים בג'מייקה, בעל גישה רוחנית-חיובית, אדם שאני לוקח ממנו המון. אושו- אין צורך להגיד כלום עליו. Macka B - אמן ג'מיקני שהמציא סגנון רגאיי משלו, מעביר מסרים של חיוביות, הערכה עצמית ואהבה, ממליץ לכם לחפש, מי שלא מוצא- מוזמן לפנות אליי.

לא מודל לחיקוי, אבל השראה אני מקבל

מ: היקום חיות (כלבים!) תינוקות אדם רוטשילד (למי שקרא את "פרא" - ככה אנחנו אמורים לחיות) ניאו (I Believe) אני אהבה אנשים יפים (ולא רק פיזית)

למעלה