מודל חדש

*יערית

New member
מתלבטת....

פחד מוות? אל תגזימי..מהלכים בארצינו מחבלים שמהם צריכים לפחד פחד מוות.. את המחוייבות צריכים לקבל באהבה ..ורק באהבה.. וכשאהבה תידלפק בחלוך תביני שאין דרך מילוט ממחוייבות להיפך..זה מה שיחזיק אתכם יותר..מחוייבות מבחינתי שווה להגינות. אז קחי גם ממני חיבוקים..ואומרת לך כאחת שנמצאת בפרק ב´ שלה.. השד לא מי יודע מה מפחיד...מה גם שיש הרבה הרבה אהבה.

*יערית

New member
ואם...

תאהבי אותו עד מאוד... ותיקשרי אליו ותרגישי שזה האיש שחיפשת כל חייך..... יחליט יום אחד שלא מתאים לו ויקח את מטלליו בטוענה שלא מתאים לו יותר.... אז זהו...ככה...יום אחד בהיר?בלי מחוייבות להסברים? בלי צורך לומר מדוע ולמה ואיפה טעינו? תגידי בוודאי...נכון? אז אם כך... מחוייבות הינה מילה שבאה רק בהקשרים שליליים....אלא גם חיוביים! צריך להפסיק לפחד מזה.....המחויבות הזו היא גם נעימה ובטוחה

כן יערית

ויותר מכך עבורי מחוייבות אומרת כי גם אם פגשתי גבר ולאחר יום,יומיים ,שבוע ,שבועיים הבנתי שאיני רוצה להמשיך בקשר אני מחוייבת לומר ולא להעלם כך סתם. זו אני - אדם שמאמין כי בכל קשר , יש משהו מהמחוייבות כבני אדם! (ניצת לא מפחדת מהמילה מחוייבות ,אבל דבר ראשון היא מחוייבת לעצמה, לאמת הסובייקטיבית שלה
)

maof

New member
קול התור נישמע בארץ והתאנה..../images/Emo13.gif

בנות היכן הם הימים עם הקוקו והסרפן ???????? החלטות תמיד יהיו......... מחויבות תמיד יש....... וחתיכת הניר שרשום נשוי לפעמים לא שווה לכלום אם אין את הרגש שמחבר...... הטבעת שעל האצבע לא תסמן שום דבר עם הרגש נעלם מחויבות יש גם מהפגישה הראשונה לומר לצד השני סליחה לא מתאים לי הקשר !!!!!!!!! מעוף

ophra

New member
השאלה יערית...

מה התוכן של ה"מחויבות" הזו....? אני אישית לא מפחדת ממחויבות לא מפחדת להתחייב, כשיהיה משהו ש"שווה" את זה... "שווה" את הויתורים שבאים יחד עם התחייבות כזו. מצד שני - אני לא חושבת שאני יכולה (ולא רק אני, אני לא חושבת שאפשר בכלל) להתחייב ל"נצח"... או כמו שנהוג לומר: "עד שהמוות יפריד בינינו"... הייתי אומרת שאני מוכנה להתחייבות של "כאן ועכשיו"... אבל אז כולכם הייתם "מתנפלים" עלי...
ואומרים שבעצם אני לא אומרת משהו ששונה מהרעיון שהאלי הציג בהתחלה.... אז אני לא אומרת "כאן ועכשיו"...
אני אומרת: אני מוכנה להתחייבות למה שיש בינינו עכשיו. אני גם מוכנה להתחייב שאם זה לא יעבוד אני לא "אשבור את הכלים" מיד ואנסה לתקן, אם אפשר.... אבל אני די הפסקתי להאמין ב"לתמיד"....
עפ
(מאז ולעולם)

*יערית

New member
התשובה עופרה....

מי היום מסוגל להשאר לנצח נצחים? רק פו הדוב וכריסטופר חברו
אנחנו די נוטים לומר זאת בלהט של דברים בינו לבינה....וזה בהחלט הרצון שלי במידה וזו תהייה זוגיות נפלאה לאורך שנים....אך במידה ולא הולך...גם הנצח נצחים הולך
לא צריך לחשוש מזה..הרי אנחנו יודעים כבר והשכלנו להבין שלא נשארים במקום שלא טוב לנו.. אז למה לחשוש מזוגיות הבאה ומההתחייבות אליה?

dee31

New member
מורכב.

אני רוצה לחדד מעט את ההשקפה שלך כמו שאני רואה אותה, ועונה לכל מי שכתבו לפני. זה לא שאלו יחסים ללא מחויבות. אלה שבניגוד ליחסינו הקודמים, שלי בכל אופן, בהם חיינו והפכנו את המחויבות לדבר עליון, מרצון חופשי, איבדנו את היחודיות שלנו כפרטים בודדים ועצמאיים בעולם. אני חושב שהכוונה בדבריך היתה כן למחויבות אבל לא מוגדרת בזמן. לא עד הקיץ או הסתיו הבא עוד עד יום שלישי, אבל גם לא עד שהמוות יפריד ביננו. רק עד שנפסיק לרצות באותה המידה. נוסף על פן הזמן, אני מזדהה לחלוטין עם הגישה שחיי הם שלי ויש חלקים בהם אני לא חייב לשתף בהם את זוגתי, כן לשתף בחוויות ברמה של סיפור והעברת אנרגיות, אבל לא ברמה של קבלת החלטות, ששם מתבטא הצד החופשי של כל אחד. ברגע שנוכל לקבל החלטה מבלי לחשוב מה יגיד הצד השני, ואני מתכוון לדברים שלא נוגעים לצד שני בגוף ראשון, אז נהייה חופשיים. אני חושב שמי שיצליח לתת לצד השני את החופש להרגיש ככה ולפרגן לו לא משנה מה הוא מחליט, הרוויח בן/ת זוג לעולם. תוסיפו לזה התאהבות? מצאתם את הנפש התאומה שלכם. מישהו צריך יותר מזה?

maof

New member
סליחה אבל מדובר על דבר שונה

יש בחיים החלטות לגבי נושאים מסוימים ויש החלטות שמיתקבלות ללא יעוץ בבן/ת הזוג אני לא חושב שעל כל דבר שאני עושה אני צריך לקבל רשות וכנ"ל לגבי בת זוגתי....... וזה לא אומר שאנחנו לא טועים לעולם.....גם אנחנו אנשים אבל גם אם ההחלטה היתה מישגה אז אנחנו יחד ניתמודד מול התוצאות משום אני יודע שבת זוגתי תמיד תעשה את השיקול הנכון לחיוב או לשלילה...... ואם בגלל הנסיבות הדברים יצאו בצורה הפוכה לרצוי...... אוקי זה לא סוף העולם וגם אני לא מחוסן מטעויות...... אבל החלטות הם בעינין בסוים ומחויבות בהקשר אחר מיתחברים לזוגיות........ והחופש להיות כל אחד עם "האני שלי" ודעותיו כל הדברים שמיתחברים יחד נותנים סיכוי טוב להצלחה ואני מקווה שרקחתי את המירשם המתאים
מעוף

רות 2

New member
דיי..- רשימת המכולת שלך

לאפיית המתכון לזוגיות עדיין לא מספיקה ..... עלמנת "לאפות"/ למצא נפש תאומה לא מספיק לערבב למתכון את החומרים מרחב פירגון מחוייבות והתאהבות חסר עוד חומרים וגם תבלינים....

nora44

New member
האלי שלום../images/Emo22.gif../images/Emo12.gif

מחויבות! מממממ...קודם כל אני אתחיל עם לרצות להיות עם מישהו, במיקרה שלי. קשה להסביר את עצמי, כי יש לי רגשות מעורבים לגבי מחוייבות. כמובן שאני רוצה להרגיש טוב עם המישהו הזה, לתקשר איתו, להיות איתו. "מה שהכי חשוב שה אני?" זה תמיד! עם בן זוג או בילדיו...כי בלי אהבת עצמית אי אפשר לאהוב מישהו אחר... אבל הקשר במשך הזמן, כששניים מרגישים טוב עם עצמם וביחד, יש מחיובות, למשל, אני איתך ולא עם מישהי אחרת... אני ארצה להיות איתו ולא עם מישהו אחר... מה זה אומר ללא מחויבות? נייר חתום? שלך נורית

dee31

New member
למה תמיד זה מישהוא?

היי. למה תמיד כשמדברים על התחייבות מיד עולה הקונוטציה המינית? לא בהכרח צריכים להיות עם עוד מישהוא/היא (חוץ מבן/ת הזוג) כדי לחשוב שאין מחוייבות. ובענין זה, לא ירדת לסוף דעתי מעוף. זה הרבה יותר עמוק ובסיסי ממה שאפשר לקרוא בשורות שכתבתי. אפשר לבחון את זה גם בפרטים קטנים ולא חייב ללכת בגדול כמו על התעלמות מילדי השני או להזדיין עם כל הנשים/גברים כמו שכבר כתבו קודם. למשל, סתם פתאום בא לי להיות לבד. לא בגלל שיש לי מישהיא אחרת (טוב זה לא חכמה עדיין אין לי את הראשונה), או שלא בא לי להיות עם ילדיה, הוריה או איתה בעצמה. סתם בא לי להיות עם עצמי. בלי קשר למשהו חיצוני שקרה. אז מה? להיעלם לכמה ימים זו פגיעה במחוייבות כלפיה? או לחילופין, יוצא שכמה סופ"שים רצופים שהיא פנויה, ומי כמונו הגרושים יודעים את ערכו של סופ"ש ללא הילדים, דווקא בא לה לבלות עם חברות, משפחה או לצורך הענין בוא נכאיב קצת יותר, עם החבר הקודם שלה. נגיד שאני יודע שאין לה שום דבר רומנטי עם אף אחד אחר אבל היא מעדיפה להיות במקום שלא כולל אותי. האם זו הפרת מחוייבות כלפי? לא נראה לי. כמו שאמרת קודם, רררררררראבק, חיים רק פעם אחת, אז תנו לעצמכם חופש לעשות מה שבא לכם, רק היו הוגנים כלפי אלו שקרובים אליכם, לא מחוייבים, הוגנים.

*יערית

New member
כ"כ נכון..כ"כ אנושי.....

התכונה הטובה ביותר שיש לאדם.... מבחינתי.... האנושיות שבו.

רות 2

New member
הדוגמאות שנתת...

הם עוד "תבלין "שחסר לך שם למעלה ברשימת המכולת....: יש הבדל דק ועדין בין מחוייבות לבין כבוד אתה נותןדוגמאות לצורך החשוב והבסיסי של כבוד האחד לפרטיותו של השני. (תוסיף לרשימת המכולת)..

dee31

New member
רשימה?

בחיים שלי לא עשיתי רשימה. הכל מוכל בתוך א ה ב ה! יחד עם זאת, אם לא נמצא את האהבה (אוף אני שונא לכתוב את המילה הזו תמיד מתבלבלות לי האותיות במקלדת) העצמית, לא נוכל באמת לאהוב מישהו אחר.

הזוגיות לעולם אינה............

בוקר טוב הזוגיות לעולם אינה מחייבת, היא אינה מחייבת לא בהגדרה אלה במציאות החיים. בפועל כולם מתחייבים לכולם, ויחד עם זאת כולם משקרים לכולם( לפחות הרוב) במציאות למעלה מ 60% בגדו בבן/ת זוגם/ן לפחות פעם אחת במהלך הזוגיות. אם כך מה ערך יש לה להתחייבות?? אתה מבקש "להכשיר את השרץ" ואפילו משכלל אותו, " הכשרת השרץ" כלומר הסרת ההתחייבות היא החלק הקל והפשוט, אתה מדבר על מרכיב אחד שיהיה בזוגיות המוצעת והוא אגואיסטיות הדדית, " אני איתך כל עוד טוב לי. ומי שהכי חשוב זה אני" האגואיסטיות כוללת בתוכה את מרכיב הרכושנות. שהוא יצר מהחזקים והמובילים הקיים בכל אחד מאיתנו במינון כזה או אחר, ולעיניינו זה אומר כך: אני רוצה אותך באופן בלעדי ורוצה עוד 10 או 20 (כל אחד כפי יכולתו) ולסיכום אומר לך כך ידידי באם תצליח לנטרל את יצר הרכושנות מהטבע האנושי אז אולי יהיו לנו חיי סקס מצויינים שכן אז כולם מזיינים את כולם באופן חופשי באישור וברשות, יתר על כן באם תצליח לנטרל את יצר הרכושנות יהיה לנו עולם יפה הרבה יותר. ואולי תפסק התחרות של תפוס כפי יכולתיך גם במחיר נשול ורמיסת אנשים אחרים, ואולי גם לא יהיה מצב שבו יותר מחצי מתושבי כדור הארץ חיים ברעב.

למעלה