מודל חדש

רות 2

New member
את צריכה לשאול את עצמך ..

האם התאהבות זה עינין קצר מועד.... היכול להתבטות במשיכה גופנית לדוגמה.. לדעתי חשיבותה הראשונה במעלה של המילה התאהבות היא : התוצאה ,/ ההמשכיות ,שהיא האהבה לזולת (ולא כפי שהמאמר מתיחס רק לאהבת העצמי) ונושא המשיכה הגופנית באהבה לעומת ההתאהבות היא חלק מהנתינה והיא .... הרבה יותר מ..ע...נ..ג...ת .ולאורך זמן. איזה פלצנית אני עם הפילוסופיות שלי על הבוקר!!!!!!

התאהבות היא התחלתית בקשר

כל ההתחלה הזאת שאנו אומרים "ההתחלות יפות".. אחר כך זה כבר שונה, לא פחות טוב אבל שונה.

אורלי41

New member
מה בין אהבה להתאהבות../images/Emo14.gif

פעם שמעתי ממישהו חכם אבל זה נכון...... ההבדל בין אהבה והתאהבות.... אם נשארים יחד בקשר לאחר שמסתיימת ההתאהבות זו אהבה אך אם נגמרת ההתאהבות ולא נשארת אהבה... עדיף לעזוב ומיד זה מה אמרו לי חכמים....

ש י ר ט ל

New member
אם הבנתי נכון את הרעיון המרכזי

האהבה לאדם אחר (אהבה לא אנוכית) באה מתוך אהבת העצמי שהופכת אותך לבלתי תלויה בצורך שהוא ממלא אצלך ומאפשרת לך לאהוב אותו בגלל מה שהוא ולא בגלל מה שהוא נותן לך. בעוד שהתאהבות אינה אהבת האחר אלא התלות בקבלת אהבה ממנו (מילוי צורך). ולכן הזמן אינו גורם שיכול להפוך התאהבות לאהבה. השאלה שלי היתה במלים אחרות: לפי תיאוריה זו, מה הקשר בין משיכה גופנית והתאהבות. כיוון שהתאהבות שמקורה במשיכה גופנית אינה מבוססת על היכרות. ורגע אחרי כן חשבתי שזו בעצם התאהבות שנובעת מהצורך במגע גופני. פשוט סוג אחר של מילוי צרכים. ולכן אין בעצם שום סתירה ממה שכתוב שם במקור. אז בסוף עניתי לעצמי
לפעמים דווקא נחמד להתפלסף.

amigor

New member
בוקר טוב! איזה דיונים..

אולי בדיחה לשינוי לגבר נחתך הזין בתאונת דרכים הרופא יושב עם החולה ורעייתו ומראה תעריף זין קטן 200$ זין בינוני 500$ זין גדול 1000$ האישה אומרת : אני מעדיפה מטבח חדש. הבן : אבא כמה עולה להתחתן אבא : אני לא יודע אני עוד משלם. כל הגישות השונות שהעלתן קראתי ברפרוף מה אבל האלי מצא חן כנקודת זינוק, מפנה בוקר טוב ושבוע טוב! להית´ עמי

maof

New member
אוקי אני מנסה............

נניח שאני פוגש אשה אנחנו מחליטים להיות זוג........ לנסות חיים משותפים יחד לפרק ב´ היחסים מאוד פתוחים ואין היתחיבות........ ביום שהיא מרגיזה אותי אז אני אומר לה !!!!! את ברגיזה אותי לא בא לי להיות איתך ואני הולך לחפש נחמה אצל אחת אחרת...... יום אחר אני מצליח להרגיז אותה והיא אומרת לי את אותו המשפט !!!!!! ואני ינסה ללכת אפילו רחוק יותר....... החלטנו לחיות יחד בבית משותף ולנהל משק בית יחד.... יום בהיר אני מיתעורר ואומר לה את יודעת מה ??? לא בא לי בגלל שהיום יום שלישי
אוסף את כל הפקל שלי לתוך תיק .......והולך לי לדרכי כי אין שום מחויבות אנחנו ליברלים....... היא נישארת עם הילדים עם כל הבלאגן וכאבי הראש ולא מבינה מה הבעיה שלי..... ראבקקקקקקקק ניראה לך הקישקוש הזה..... אולי תנסי להיות ראלית !!!!!!!! יש מחויבות ותמיד תיהייה מחויבות מסוימת גם אם האשה שאני חיי איתה היא לא אמא של הילדים שלי!!! דבר נוסף מה את חושבת שאני צריך לומר לילדים של בת זוגתי אני שם עליכם קצוץ אין לי מחויבות לאמא שלכם נו באמת היתכוונת למה ששאלת ????????????????
מעוף

maof

New member
סליחה....

האלי...התבלבלתי ..אתה גבר
ברגיזה=מרגיזה.

רות 2

New member
אני מנסה להבין את הראש...

של האלי..... זה לא הראש שלי, ולא המודל שלי.!!!!!! קראתה אותו? הבנתה אותו? אני ריאלית מאוד ... אם התכוונתה אלי??

מחוייבות ב/לקשר

לדעתי ולהבנתי (וזו הסיבה להסכמה הגורפת עם דבריו של האלי כבר בתחילת הדיון) קשר ללא מחוייבות הנו האפשרות "לשבור את הכלים" כשמרגישים שנגמר ואין עוד דבר משותף בין השניים. מאידך, אין הדבר אומר כי קשר כזה, בין אם הוא על בסיס חיים משותפים או על בסיס של "דלת ליד דלת" אין בו את הפרמטרים החשובים ביותר בזוגיות, קרי : אהבה, חיבה, נאמנות, כבוד, פרגון וכל השאר. "אני איתך כי טוב לי איתך וכל עוד יהיה לי טוב איתך אהיה איתך." זהו משפט המפתח בזוגיות ללא מחוייבות. לא בכל מחיר וזהו ההבדל המהותי, לדעתי, בין קשר בפרק ב´ לבין נישואים ראשונים.

יש כאן איזה שהוא בלבול מתלבטת

קשר עם מחוייבות עבורך = נשואים? הבנתי נכון? קשר ללא מחוייבות = ללא נשואין? אוקי יכול להיות שאלו הגדרותייך (ואולי אני טועה). עבורי קשר מחייב הוא קשר ש כל עוד שני הצדדים דובקים בו מתוך רצונם החופשי מחייב כבוד ונאמנות לעצמי ולצד השני בקשר הוא מחייב אותי להיות שם כשהצד השני זקוק לי ואני מצפה שגם הוא יהיה שם באותה מידה. הוא מחייב לנהוג בהגינות האחד כלפי השני . הוא מחייב שיתוף (ברמה של אני משתפת אותך במה שקורה איתי ,בגלל שאתה חבר וחברים נהוג לשתף). והכי חשוב בכל העניין הוא מחייב רק מתוקף העובדה שאנחנו רוצים בזה, מתוך כך שטוב לנו עם המחוייבות הזו,לא מתוקף תעודה (נשואים) או אישור כל שהוא וגם ברור שאם למי מהצדדים לא יהיה טוב בקשר הזה הוא חופשי לחלוטין לסיים אותו ,בלי שום תהליך ביוקרטי מיגע. אני מקווה שעכשיו הבהרתי יותר למה כוונתי מחייב. ותוך כדי מזדמזמות לי בראש מילות השיר: "כי איתך זה לא בגלל שאני חייבת, איתך זה לא בגלל שאני צרכה איתך זה רק בגלל שאני אוהבת איתך זה רק בגלל שאני רוצה."

הבהרה

באופן חד משמעי ושאינו משתמע לשתי פנים - ענין המחוייבות אינו קשור בשום אופן ו/או צורה לנישואין !!!! מה שניסיתי להעביר (ואולי לא בהצלחה יתרה) היה שקשר ללא מחוייבות מבחינתי הנו קשר בו האפשרות להביא לסיומו היא פשוטה ולא כרוכה בכל ההליכים הביוקרטיים כפי שהיה לנו בתקופת נישואינו מצטטת מתוך דבריי : קשר ללא מחוייבות הנו האפשרות "לשבור את הכלים" כשמרגישים שנגמר ואין עוד דבר משותף בין השניים. מאידך, אין הדבר אומר כי קשר כזה, בין אם הוא על בסיס חיים משותפים או על בסיס של "דלת ליד דלת" אין בו את הפרמטרים החשובים ביותר בזוגיות, קרי : אהבה, חיבה, נאמנות, כבוד, פרגון וכל השאר. לא בכל מחיר מקווה שהצלחתי להבהיר אותי טוב יותר

ועדיין אני לא מבינה אותך

(אולי אני סתומה?
) אם קשר עם מחוייבות הוא קשר שכדי להביא לסיומו צריך הליכים ביוקרטיים מה זה? (ולא משנה אם זה נשואין ברבנות,אזרחיים, וכל דבר אחר שיש בו הסכם כתוב). וקשר שאין בו הסכמים הוא קשר ללא מחוייבות על פי דברייך נכון? ובכל זאת יש ממך דרישה לנאמנות ,כבוד,פרגון וכ"ו אז בכל זאת יש כאן מחוייבות!!! איני חושבת שלזה האלי התכוון שאמר ללא מחוייבות. אם כן לזה התכוון אז אין כל חדש במודל... הוא עלה כאן בפורום לפחות פעמיים ,בפעם הראשונה אני פתחתי אותו ובפעם השניה עפרה. צריך לחפש לינקים?

קשר לא מחייב - ניסיון אחרון להסביר

מפרידה בין מחוייבות לבין שותפות כשהיינו נשואים היינו מחוייבים מחוייבים לבן הזוג לילדים למשפחה לסביבה לא יכולנו פשוט לקום וללכת גם כשהיה לא טוב המחוייבות שלנו השאירה אותנו בתוך הקשר/נישואין היום איננו מחוייבים לאיש/דבר פרט מלעצמנו ואת הפרק השני בחיינו (חיי) אני רוצה על בסיס שיתוף בדיוק כפי שזמזמת קודם "אני אתך לא בגלל שאני חייבת, אני אתך בגלל שאני רוצה" ואני רוצה אותך כשותף לחיי, אותי כשותפה לחייך ובמסגרת השיתוף אני מבקשת שיהיו כל הפרמטרים שיבנו שותפות טובה ומפרה עבור שנינו (אהבה, כבוד, נאמנות,פרגון וכל השאר) אבל - ללא כל התחייבות "עד שהמוות יפריד בינינו" כלומר, ברגע שא(י)רגיש וא(י)חליט שלא די לי/ו במה שיש לנו להציע האחד לשני או שפשוט "נגמר", א(י)וכל/לארוז את מטלטליי/ו וללכת לא מחוייב/ת אליו ולא לקשר (ואם עדיין לא הובנתי, אז כנראה כל הסבר נוסף שאתן לא יובן וכנראה שכושר הניסוח/הסברה שלי לוקה בחסר, אבל, זה המיטב שיכולתי לתת מעצמי כדי להסביר את הצורך שלי בקשר ללא מחוייבות)

*יערית

New member
מישום מה...

נראה שמתלבטת מאוד חוששת ממחוייבות.(?) כך מסתמן מדבריה..הרי היא מדברת על שותפות... כל שותפות בחיים מתבססת על תשתית מחוייבות, יש הסכמים,יש חוזים,מה שבעל פה כמעט ולא קיים היום בדור שלנו. עכשיו היא אמרה שהיא לא רוצה משהו שניקרא עד שהמוות יפריד ביננו.... אז לא צריך!קשר ,שיתוף,מחוייבות שלא מתאימה לא נמשכת בכורח, היום ניתן לצאת ממחויבויות בצורה טובה והגונה. אין מה לפחד מהמילה ומהמעשים המחייבים..הרי כשאוהבים מישהו מייד מילת המחויבות מצטרפת לזה(אולי רק אני ובן זוגי חשים כך..) המחוייבות היא לא רק לעצמינו כבני זוג..אלא גם לסביבה שלנו, במידה וחס וחסה נרצה לפרק...גם כאן יש מחוייבות לשתינו לסיים זאת בצורה טובה . מי שחושב שהחיים הם דלתות מסתובבות אז אני מפנה אותו לירח..שם בטח יש צורת חיים כזו
דלתות נפתחות זה כבר משהו אחר.....

ואני עדיין אומרת

שאנחנו אומרות אותו הדבר רק שאת מפחדת להשתמש במילה המפורשת ומנסה להסתתר אחרי כל מיני הגדרות שונות ומשונות.

ואני מתוודה קבל עם ופורום

נכון פוחדת פחד מוות ממחויבות הנה אמרתי את זה ככה, בלי משוא פנים בלי להגדיר מודה אני פוחדת

מתלבטת יקרה

בואי תתקרבי אלי טיפה שאוכל לתת לך
ענקקקקקקקקקקקקק חיבוק של כח אין זו בושה לפחד ואת יודעת מה? עכשיו שהודת בפני עצמך (עזבי את הפורום ,הוא לא חשוב לעצם העניין) את יכולה להתחיל להסתכל לפחד הזה בעיניים לחבק אותו ואחר כך לשלח אותו לדרכו הוא לא משרת אותך הוא לא משרת את הרצון האמיתי שלך אז הרפי ממנו (כן זה קשה,כן זה תהליך אבל הנה התחלת)

למעלה