מודט אחד, הרבה מודטים...

subatoi

New member
מודט אחד, הרבה מודטים...

היום במעריב יש כתבה על כפר בגליל שבו יש כל מיני אנשים שעושים מדיטציה למען השלום וכו'. והכתב המכובד מאוד (באמת), קורא להם מודטים, וליחיד מודט. פשוט הייתי בהלם. בלי להסביר איך מבטאים את זה, בלי להסביר מה זו המילה הזו, בלי כלום. נורא מוזר. או שאנחנו חיים בבועה שאפאחד מאיתנו לא שמע מעולם את משפחת המילה הזו, או שהנוהג ובו מסבירים על מילים חדשות ולא נפוצות כשמשתמשים בהן, כבר לא קיים.

ARIS BOCH

New member
חחחח, הזוי

תיכף נשמע על ג'אפה שעושים קל נו רים למען השלום...

בועז 126

New member
תיכף נשמע על ג'אפה שעושים קל נו רים

יכול להיות אבל זה יהיה אחרת והם הסגלו לאוכליסיה בכדר הארץ בניגוד לג'אפה שרואים בעולומות שונים בסטארגייט

subatoi

New member
ברור

רק שזה ממש לא הכיוון שהתכוונתי אליו. אבלומשנה.

סלמאק

New member
אולי הכתב ראה סטארגייט כמונו

והחליט שהוא מאמץ את המושג החדש
אחרי רן בן-נון, מסמן עוד
על כתב שמכיר את סטארגייט.

orenbarkai

New member
נפתיע אתכם

המילה קיימת במילון מזה שנים. השתמשו בה בעבר (רק לא בתדירות גבוהה). מי שזוכר שלפני כמה שנים רצו לעשות "מדיטציה טרנצנדנטלית" בפארק הירקון כדי להביא שלום. במקרה הזה לא צריך להתלהב יותר מדי. אפרופו קאלנורים - למה אף אחד לא עושה קאלנורים בעונות האחרונות? מה נסגר עם כל הג'אפה?

טוב אז ככה ;

המילה "מודט/ים" היא בסדר גמור. היא מילה ידועה שבאה בעצם לבטא בפועל את שם העצם "מדיטציה". המנחה ככל הנראה לא הסביר את עצמו מכיוון שככל הנראה הניח שכל מי שמקשיב לו יודע את משמעות המילה. להלן דוגמא : "כפרה עלייך סקובי אני הולך למדוט טיפה תנמיך את הרעש הזה בטלויזיה שאתה קורא לו גייט-טרק או אנאערף מה זה..." - בשלב זה שאחותי פעם אמרה לי את זה היא חטפה כפכף-מונחה-לווין ישר לפנים - ובתרגום לעברית טיפה יותר מובנת : "סקובי יקירי אני הולך לעשות טיפה מדיטציה אנא ממך הנמך את תוכנית הטלויזיה המקסימה והבטוח מרתקת שאתה צופה כעת. תודה רבה. קומבאיה."
מקווה שעניתי על שאלתך...

subatoi

New member
בהתחשב בעובדה שלא ממש שאלתי משהו

ושידעתי מה המילה אומרת עוד מזמן תחילת עונה 9 של ס"ג בערוץ 1, אז כן, ענית על שאלתי.

למעלה