מודה באשמה.

מודה באשמה.

מכורה. כן כן. עם כל הסימפטומים. עם התגנבויות לראות ``מה קורה``...לכל מחשב מזדמן... :) עם תחושה של ``צורך`` כשלא מגיעה אל... :) עוברת על יד מחשב.... ולא אדישה... ;-) אבל... אני מכורה ל....מחשב! לאו דווקא לרשת... אם כי בשנה האחרונה זה קיבל מימדי רשת.. :)) משתמשת ``כבדה`` במחשב כבר.... ממממ... 15 שנה... וכבר אז השתמשתי בדואר אלקטרוני ממודל ארכאי לתקשורת עם המנחה שישב בארה``ב.... :)) אחר כך היו כל מיני ואריאציות.. גולשת ``ל``אינטרנט שפרס כנפיים במתכונתו הנוכחית... כבר 6 שנים.... פוף... אמרתי את זה.. תמיד הייתי ראשונה להביא ל``קהל היעד שלי`` את כל החידושים.... בהתחלה זה היה בנטסקייפ נויגיטור.... הכל היה באנגלית..... :)) באמצעות הרשת ``שוטטתי`` בעולם, בניתי אתרים, הכרתי חברים.. היום... עולם אחר... אבל ההתמכרות ה``קשה`` שלי חלה השנה, כשהפכתי ל``חלק`` מקהיליות וירטואליות. כשהתחלתי ללמד קורסים ברשת... וניהלתי פורומים לימודיים.... אז ישבתי שעות על המחשב.. ומשם.... הדרך הייתה קצרה.... אל הפורומים חברתיים... ומאז.. הכל הסטוריה... אין ספק שזוהי התמכרות. זה בא על חשבון דברים אחרים... - על טלויזיה בכלל אין מה לדבר... זה הדבר הראשון שירד מהפרק.. :)) הבעייה הגדולה ביותר שלי.... זה כשהילדים רוצים ממני תשומת לב ואני בדיוק ``הצצתי`` במשהו מעניין... שם אני עושה מאמץ להגמל. שם זה רע!!! בסך הכל, משתדלת נורא.... :)) שלא יפגעו מידַי שלל עיסוקיי.... ו``ברוך השם`` לא חסרים לי עיסוקים. אינסופיים... עובדת בהיקף של שתי משרות... מגדלת גדוד ילדים.... מציירת.. (אוטוטו תערוכה...) ובין לבין... מציצה תמיד, כי המחשב במרכז הבית, מרכז הפעילות... תמיד מחובר... אז.. אצלינו בבית.. ``מחוברים ללא הפסקה`` (- היי גם זה שם טוב... ;-)) ואני משתדלת לפעמים ``לא לגעת`` .. אבל כמכורה... זה - מה זה קשה.... אז לכן אני נוגעת.... וגם לא...

e-magine

New member
טוב שתקתי עד עכשיו כי....

המלצתי על ההודעה הזאת כהודעה נבחרת, אבל אני רואה שלא נבחרה. אין מה לעשות. מבחינתי היא נבחרת.

אגס

New member
תגובה! H-)

לפי דעתי אין כזה דבר ``מכורה`` ו``לא מכורה``!!!! לפי דעתי את גורמת לעצמך להרגיש מכורה!!! בזה שאת כל יום חושבת על ``לגעת במחשב`` אפשר לחשוב מה זה!!!! אני חושבת שאת (בלי להעליב) צריכה לצאת יותר, שעמום יתר גורם לך להכנס לאינטרנט או למחשב!!!!! צאי עם חברות שלך או תכירי אנשים חדשים!!!!!!!!!! זה מה שיפתור לך את הבעיה תאמיני לי! אין דבר טוב יותר מאשר לצאת טיפה מהבית! אם זה לא יעזור וכל משפחתך מכורה לעניין הזה.....אני רוצה להגיד לך משהו שאולי יפגע בך טיפה אבל אגיד זאת בכל מקרה: את חייבת להפטר מהמחשב!!!!!!!!! זה ממש כבר לא בריא!מסכנים הילדים שלך, אולי את מפנה להם תשומת לב, אבל אם א נמצאת כל הזמן על יד המחשב ומהרהרת כל הזמן אם לגעת בו או לא, הייתי אומרת שיש פה בעיה חמורה!!!! את צריכה לחשוב על:``אם להרשות לילד לצאת למסיבה או לא ומתי הוא יחזור!!!`` או דברים כאלה. מה עם בעלך???שלא נדבר!!!!! הוא יודע על הבעיה החמורה שלך???????? יש לי עוד 2 דברים להציע לך: 1)דברי על זה עם המשפחה שלך! 2) לכי לפסיכולוג!!!אני בטוחה שהוא יפתור לך את הבעיות!

e-magine

New member
אגס הסגנון הזה לא מקובל כאן H-)

הנה אני נאלץ לחרוג מהמסורת. במקום להגיד לך ברוכה הבאה, אני אומר לך שסגנונך בוטה ולא מקובל כאן. הפורום הזה הוא קודם כל פורום תמיכה. מותר להביע ביקורת על דברי אחר, אך לא בצורה כזאת. ממש עמדתי למחוק לך את ההודעה תוך הזהרה מפני חסימה. מי שרוצה לכתוב פה יכול לעשות את זה מתוך כבוד לזולת. נדמה לי גם שנוגעת קצת יותר מבוגרת ממך, אולי בגיל של אימא שלך אפילו. לקחתי בחשבון גם שנוגעת לא נוגעת בעלת חוש הומור ועוד כמה דברים ואני מקווה שלא תפגע מדברייך. אבל זה כשלעצמו לא משנה את העיקרון. מה זה כל הסיפור הזה שלך?: ``אני מקווה שלא תפגעי אבל גם אם תפגעי... איך את מעיזה להגיד לה שילדיה מסכנים? מה את יודעת בכלל עליה ועל הילדים שלה? מי הסמיך אותך לנתח את האופי שלה ואת המשפחה שלך? מה את בכלל מבינה בדברים האלה? לגוף הדברים, גם אם יש טעם ושכל ישר (ויש) בחלק מדברייך,אני מבטיח לך שנוגעת לא סובלת משעמום יתר, והיא פעילה גם מחוץ לאינטרנט כפי שעולה מהודעתה. אני רואה גם שלא קראת שום דבר בפורום הזה, לא הודעות של חברים, לא דעות, לא לינקים לאתרים ולמאמרים, שום דבר, אבל את יודעת יותר טוב מכווווולם. הפסיכולוגים, המלומדים והחוקרים במדעי ההתנהגות טועים ואת יודעת יותר טוב, ``אין דבר כזה מכור - לא מכור, ואין בעולם מיליוני מכורים...`` אולי תתני לנו איזו אסמכתא, לינק, מאמר, ספר התומך בדעתך, שנוכל להשתכנע... אגס, אני מניח שדברייך נאמרו מתוך כוונה טובה לעזור לנוגעת, וחלק מהמלצותייך יש בהן טעם, אלא מהי, בדרך כזאת את יכולה רק להרגיז. חבל אם את רוצה להשתתף בפורום זה באופן שמכבד את האחרים, את רצויה ומוזמנת לעשות זאת.

ל - e-magine החמוד... :cool:

אין לי כל בעייה עם הודעתה של אגס. והאמת היא... שהייתי די משועשעת, כשקראתי אותה. יש להניח שמדובר בנערה צעירה. זהו סגנון של ``שחור ולבן``, אופייני לגיל ההתבגרות... :cool: ואין לךָ מה להתרגש, e-magine ... הבנתי שאתה מגשר... קבל ח` ח` על הפגנת אמפתיה... ;-) מוכרחה לשבח אותך על רגישותך, בפרט על החוש שלך (שצדק..) שלא אפגע מזה! :cool: ועוד אמת אחת... את ההצעה להפטר מן המחשב - בכלל אהבתי!!... כן, אני בהחלט צריכה להפטר מה``אלטה זאכן`` הזה... (אולי תוכלו להסביר לי מה אני עושה עדיין עם פנטיום שלוש?!) באמת הגיע הזמן לקנות לי סופסוף פנטיום ארבע, עם אחד וחצי ג`יגה לפחות, ולעבוד כמו בן אדם. לילדים שלי לא יזיק עוד מחשב LOL ... (זה יפחית את הלחץ שיש על שני המחשבים... יקצר תורים, ונוכל, כל אחד בתורו... לבלות על המחשב יותר זמן...) (למי שלא יודע LOL = Lough Out Loud ומשמעותו ``פורצת בצחוק בקול רם``..) ואני חוזרת לאגס... אימג`ין... הזהר מנשמות רכות... הן פגיעות ממני.... :cool: אז כדי לאזן... אגס יקירתי, את פשוט... חמודה.

e-magine

New member
זאת אומרת שהגזמתי?

נוגעת, יכול להיות, ניסיתי להעביר מסר, אני יודע שאגס צעירה מאד. אני לא מצפה שכל אחד יקא בין השורות, אבל לפחות את השורות עצמן :) אגב, אולי תוכלי להסביר לי קצת את העניין של מכורת מחשב. אני למשל ראיתי את עצמי כמעט מכור מחשב, לפני שהאינטרנט נכנס לחיי, אבל מאז שאני מכור לאינטרנט, אני כבר לא יודע מה זה מכור למחשב.

להתמכר לרשת או למחשב?.. :cool:

למה אמרתי למחשב ולאו דוקא לרשת?! ... כי כל מה שקשור במחשב.. ``מעורר`` אותי. בכל דבר שאני עושה, אני תיכף רואה איך אפשר לעשות את זה דווקא תוך שימוש במחשב. ממכתבים, מדבקות לכל מיני מטרות, (אוי כמה שהבת שלי גאה על מדבקות מקוריות על מחברות!!!), מצגות, שרטוטים מקצועיים, חוברת שכתבתי והוצאתי לאור, נייר לוגו כרטיסי ברכה, תמונות, משחקים, אפילו הזמנה לבר המצווה של בני -הכנתי בעצמי והדפסתי בבית.. וכולם חשבו שעלתה הון...:cool: ועוד שימושים, שאם אפרטם אחשוף מידי את עבודתי... גם שיחות טלפון של העבודה אני מסכמת תוך כדי במחשב... ועוד ועוד.. אגב, הבן שלי ``מתעצבן`` שאפילו אישור למורה מסיבה כלשהי... אני מוציאה על נייר לוגו שלי מהמחשב... ;-) בקיצור כל מה שאפשר...

e-magine

New member
זאת לא התמכרות.

הבנתי מה את אומרת, נוגעת. זאת מחשבה מתקדמת. מידי פעם אני נתקל באנשים בני 20+ שנדהמים מזה ש``זקן`` כמוני מעל גיל 40 חי את העניין הזה של המחשבים והאינטרנט. התמכרות זה משהו הרסני. תראי הבאתי כאן את הגדרתו המדהימה של נועם, ``החור השחור`` אף אחד לא הגיב לזה. יש איזשהו דפוס התנהגות שאני ראיתי אותו בזמנו כהתמרות למחשבים, וזה היה בתקופה שעוד לא הייתי מכור: קריאה והתעניינות בחידושים בתחום החומרה והתוכנות. השקעת כספים אדירים במחשבים ללא צורך אובייקטיבי. השגת תוכנות חדשות ובדיקתן. לכן גם קפצתי (טוב אתם לא ראיתם) כשאמרת שפנטיום 3 לא מספיק לך. אני היום חופשי מהדחפים האלה. נכון שיש לי 4 מחשבים וכמה מפורקים, אך החזק שבהם הוא בסך הכל amd 500 נכון שיש לי אינטרנט בלתי מוגבל וחשבון גלישה בבזק בלתי מוגבל, אך לא אינטרנט מהיר. אני בהחלט מסתפק במה שיש. לפחות בזה אני לא מכור.

אז מה אני עושה פה עכשיו...

כשאני צריכה ללכת להוציא את התמונה האחרונה למסגור.. לתערוכה שלי שתפתח ביום ראשון?! ;-) טוב, אני רצה.. ביי...

חזרתי... איך לא...... :cool:

וחשבתי לי בנתיים.. אבל כל דבר שקשור במחשב ``מדליק`` לי את העֵיניים... אני כבר בת 40, מעולם לא למדתי דבר באופן מסודר אודות מחשבים, פרט לקורס ב``פורטרן 4`` (מישהו מהקוראים זוכר את זה?! :cool:) והנה... מצאתי את עצמי מדריכה רשמית של יישומי מחשב... ועוד בחברות/מוסדות מן השורה הראשונה... ואנשי התמיכה הטכנית אוהבים אותי במיוחד כי.. אני ממעיטה להקפיץ אותם... מסוגלת לפתור את רוב הבעיות שצצות בעצמי. אפילו הדביקו לי שם של משוגעת לעניין... ...ואיך דבר כזה קורה אם לא מאיזשהי אובססיה?! רק תנו לי יישום חדש ללמוד.. וכבר כולי נדרכת... ועכשיו עם הרשת... השיטוטים בין כל החידושים וההמצאות שתמיד מסעירים אותי... והאתרים שהתמכרתי לבנייתם ואחזקתם... והפורומים... (זה הכי גרוע...;-)) על זה נאמר.. באשר אבדתי אבדתי...

e-magine

New member
נוגעת, אחותי הוירטואלית

(לפי מה שהבנתי בפורום לא רק לנשים, אסור להגיד אחותי?...) אני לא אומר שאת לא מכורה, אני אמרתי שחשיבה יצירתית עם אוריינטציה מחשבית אינה התמכרות. אני לא שולל את עובדת היותך מכורה. ההתמכרות לאינטרנט כוללת כמובן מרכיב של תלות נפשית, דחף לחזור ולגלוש, לא להפסיק, להרחיב את העיסוקים באינטרנט וכד`. אם יש לך את זה, אז את מכורה. זה בסדר. עכשיו למה שתארת, הקטע עם הלימוד העצמי וההדרכה, גם אני די כזה. אני הייתי קורה לעצמי קוסם מחשבים כי אף פעם לא למדתי ותמיד הייתי עוזר לאחרים, מלטף להם את המחשבים, מסדר להם, מוציא אותם מפלונטרים, מדריך אותם, ולכן קראתי לך אחותי.אם זה בסדר מבחינתך.

אגסית

New member
THATS IT!

עכשיו זה ממש לא בסדר!!! שתדעו לכם זאני כל כך עברתי את גיל ההתבגרות שאני כבר לא זוכרת אותו!!!! אני גדולה הרבה הרבה יותר ממך!כפול אפילו..! אבל זה לא משנה!!!!!! זה מה שרצית שאני אגיד לך??????? כי לפי ההודעה שרשמת זה כאילו``עזוב, היא ילדה קטנה והיא לא מבינה!!!!!!!`` אני שונאת!!!!!!!!!!!!!!את זה!!!!!!!!!!!!!!!! והייתי מציעה לאמיגין להרגע אני מאוד שמחה שהוא מתהג כבוגר אבל הבנו את ה`קטע....!!!!!!!!

liran2000

New member
אגס.. אין לך מושג מהחיים אה..? ;-)

את פונה לאנשים בצורה בוטה, ולא נעים לדבר איתך ילדה.... לפני שאת מתנפלת על אחרים לעשות סדר בחיים, תעשי קודם סדר בראש הקטן והחמוד שלך... איזה RESET קטן ככה... :).. ביי ביי

e-magine

New member
אמרנו לה, אמרנו לה כבר...

חוץ מזה לא נראה לי שחוץ מגיחתה הקצרה היא מתכוונת לחזור לכאן. מי יודע?

למעלה