מודד...

אני 27

New member
מודד...

מחפשים המלצות / טלפונים למודד שעובד באיזור הדרום. ומה צריך לבקש ממנו ... מה אמורים לתת לאדריכל ? תודה ..

אני מאוד אהבתי לעבוד, בדרום

עם "אלקא מהנדסים" יושבים בבניין בלטק בב"ש. משרד מצויין, אדיב ועומד בלוחות הזמנים שמבטיח. לגבי מה אתם אמורים לבקש ממנו, תשאלו את האדריכל שלכם. כך יהיה הכי פשוט. מאחר והאדריכל יצטרך לעבוד עם החומר של המודד לצורך תשובה על דרישותיכם, עדיפה התקשורת ביהם ולא איתנו.. אנחנו כאן לא יודעים מה אתם רוצים לעשות ולכן לא יודעים מה צריך... באופן כללי לצורך בניית בית, יש להכין תכנית מדידה מצבית ולדרוש מהמודד שהיא תעמוד בדרישות הוועדה לתכנון ובניה המסטויימת שלכם. זו נקודה חשובה מאוד. כי הוא אמור לדעת מה החוק דורש אבל גם מה הרשות הספציפית דורשת. יש לומר לו (גם בכתב, בהזמנת העבודה) לצורך מה המדידה (היתר, פרצלציה וכ"ד) וןכך, אם יחסרו דברים (קורה) הוא יתקן מיידית וללא תוספת תשלום.

אני 27

New member
תודה ...

אנחנו בשלב של בחירת אדריכל , וחשבנו שיהיה יותר אפקטיבי להגיע לפגיושת עם אדריכלים פוטנציאלים כשיש לנו תוכניות של השטח ע"מ לקבל חוות דעת מיטבית וכמה שפחות שאלות . יש לנו מפות של השטח , אך לא מצוינים בהם כיוונים , גובה ביוב , גובה -0- , מה שמקשה על האדריכלים .. ( מסתבר .. )

בינא

Member
ממודד מבקשים הצעה ב-3 חלקים...

1.1) תוכנית מדידה של המצב הקיים של המגרש, כולל קווי גובה, מיקום כביש, מדרכה, עמודי תאורה, יציאות מים, הכנות לחשמל ולבזק או מיקום ומידות פילר אם יש, מיקום עמוד חשמל קרוב, מיקום עמוד טלפון קרוב, מיקום וגובה פני בריכת הביוב הראשית בכביש ועומק תחתית הבריכה, סימון בתים במגרשים הסמוכים וגדרות בגבול המגרש המיועד לתכנון ובניה, אם יש כאלה. 1.2) חידוש תוכנית המדידה לפני ההגשה עם תאריך מתוקן. 2) סימון גבולות המגרש, קווי הבניין, פינות המבנה (כל הפינות ולא רק 4) וסימון גובה רצפה מתוכנן = 0.00 + אבטחות לכל הסימונים. 3) תוכנית מדידה As Made לאחר גמר בצוע השלד לצורך טופס 4, כולל חתימה על טופס מודד לטופס 4. על כל זה לבקש הצעת מחיר מחולקת ל-3 חלקים. כך כל שלב בעבודה יהיה כבר מתומחר ואותו מודד ילווה את כל שלבי התכנון ובניה.

בינא

Member
סליחה? מה זה רצפה ראשונה?

האם כוונתך למדידה לאחר הריצוף? איני מכיר דרישה כזאת בשום מקום בארץ...אני עובד בכל הארץ... מטרת המדידה ותוכנית ה-As Maid היא להבטיח שהמבנה נבנה בדיוק לפי המיקום שקבע המודד, לכיסוי תחת של פקידי הועדה. בתוכנית זו נדרש גובה רצפת הבטון שנוצקה. אם מישהו מילא 2-3 ס"מ יותר חול והעלה בכך את גובה הריצוף, זב"שו. אין בכך כדי למנוע מתן אשור לטופס 4. חשמל זמני מבקשים עוד לפני הבניה ורק פילר צריך להיות שם...את היתר אמור להביא החשמלאי המוסמך, כמו גם לעבור את בקורת חברת חשמל לארון הזמני.

בינא, תרגיע, אני לא אוייבת שלך!

נראה לך שאמרתי מדידה אחרי ריצוף???!! אמרתי רצפה ולא אמרתי ריצוף. אמנם אני אדריכלית אבל לא מטומטמת! כן רצפה ראשונה. רצפת ה0.00. יציקה ראשונה של בטון בקומת הכניסה. מקובל בהרבה רשויות לבקש מדידה (לוודא שהכל לפי התכניות, כולל גובה ה0.00) ואפילו קיימת הנחייה לחכות שבוע ממסירת התכנית לוועדה ורק אז להמשיך לעבוד. לכאורה הרשות מבקשת להיות מסוגלת להעיר על חריגות וסטיות לפני שהמבנה גמור. בפועל - לא ראיתי שום אכיפה ושום התייחסות גם כשהיו סטיות קלות. עם זאת, כשמפרטים מה לבקש ממוד, אני ממליצה לבקש מהרשות אילו מדידות הם דורשים וכך להיות סגורים עם כל הדרישות.

בינא

Member
לא אמרת...כתבת לא ברור ולכן שאלתי...

מי שצריך להרגיע זה את... ביקשתי מראש סליחה על השאלה... מדוע את מפרשת זאת כ"אויבות"? ברור לי שאת גם לא מטומטמת וברור שאת אדריכלית וידוע שאת "מוסמכת ליווי בניה ירוקה מטעם מכון התקנים" כי ככה כתבת... עוד משהו שאני צריך לדעת? עם כל הכבוד... ויש לי כבוד לכל מי שכותב בפורום הזה...ההתיחסות שלי בכתיבה בפורום הזה היא עניינית ולא נועדה לפגוע במן דהו אלא לעזור... אז אם מישהו החליט שהוא נפגע מכתיבתי...הוא מוזמן לסלוח לעצמו... כי אין כוונה כזו בכלל... באשר לנושא המודד וכיסוי התחת של פקידי הועדות השונות...הדרישה למדידה וסימון גובה ה-0 קיימת בכל 3 המדידות ומחיבת את המודד בסימונה, כולל אבטחה על משהו קבוע בגובהו בשטח, אשר ממנו ניתן לבצע מדידות בדיקה במהלך הבניה ובעיקר לפני הרצוף. החובה הזו מעוגנת בחובות המודדים ובין היתר, בגלל זה יש להם רישיון מהמדינה כדי לעסוק במדידות. לכן, אם מודד לא סימן, מאיזו שהיא סיבה, בכל פעם שהיה למדידה בשטח, את גובה ה-0 המתוכנן של המבנה, כפי שמופיע בת.ב.ע., הוא לא ביצע את עבודתו במלואה ומחובתו להגיע לשטח שוב (על-חשבונו) ולבצע זאת. אין שום צורך לרשום זאת כדבר נוסף ו/או לשלם על זה בנפרד למודד.

esr124

New member
אצלנו יש דרישה למדידת רצפה ראשונה

ההיתר ניתן בשני שלבים: שלב א' ליציקת יסודות ורצפה ראשונה שלב ב' (מותנה במדידה של הרצפה הראשונה) היתר בניה

בינא

Member
היתר לבניה ניתן פעם אחת ולא פעמיים

אם כוונתך לכך שעליכם לבצע מדידה להוכחת בצוע הבניה שמקום הסימון של המודד As Maid עם גמר הרצפה - זו הדרישה המקורית. יש ועדות שדורשות את המדידה הזו רק עם גמר השלד למרות שניתן לבצע אותה כבר עם יציקת הרצפה של קומת הכניסה = קומת ה-0 ונדרש למלא טפסים המאשרים בצוע רצפה זו, טופס לאחר בצוע הממ"ד וטופס נוסף עם גמר השלד. מי שמלווה ע"י מפקח ששולח את הטפסים בזמן ואת אישור המודד בזמן, אינו חייב לעצור את הבניה ובטח שלא לקבל אישור להמשיך. מי שעובד ללא מפקח ורק עם קבלן רשום, הועדה דורשת ממנו להנפיק את האישור שביצעתם רצפה ראשונה, הם באים לבדוק (מתי שנוח להם...צ'יק-צ'ק תוך 30 ימי עבודה...) ועוד שבועיים לוקח להם לאשר שאתם יכולים להמשיך... זו עוד סיבה לעבוד עם מפקח.

efratcn

New member
אילן אזוט בבאר שבע

גם נתן את ההצעה הנמוכה ביותר, גם עמד היטב בלוחות הזמנים וגם שלח במייל את הקובץ לאדריכלית. שלחתי אליו עוד כמה וכמה חברים וכולם היו מרוצים.

h1234p

New member
מודד

כדאי להכניס את סימון היסודת כי לאחר סגירת ההצעה יש סיכוי שתתבקשו להוסיף בשביל סימונם. בברכה המפקח :)

למעלה