מודד

אושרה38

New member
מודד

כמה צריכה לעלות מדידה למפה טופוגרפית? קיבלתי הצעת מחיר של 3000 ש"ח +מע"מ נראה לי ממש יקר, מצד שני אין לי מושג קלוש לגבי המחירים השטח באיזור המרכז (1.380 דונם ) תודה

gevayu

New member
נשמע לי סביר לנוכח גודל החלקה

תלוי גם אם יש בחלקה ו/או בחלקות הסמוכות בתים בנויים או לא (גם אם להריסה). הכי פשוט תתקשרי לעוד כמה מודדים באיזור ותבקשי הצעת מחיר. תנסי את אלדד פינקס 03-6355773, זאב שקד 052-2752369, שגיא לוין 6345060 - 03 הם כולם נחמדים ונוחים. חבל שצריך לבחור רק באחד... דבר חשוב - אם המקום עבר פרסלציה לאחרונה - תמנעי לעצמך אי נעימויות או סירבולים ופשוט גשי למודד המקורי של הפרסלציה. הוא יכיר את השטח היטב ויעשה את העבודה הכי טוב. בתקווה שהוא לא יוציא ממך יותר כסף מהשאר. יש פה איזה עסק עם מנהג קדום בין המודדים והוא פותח פתח למונופולים פה ושם על מדידות. תעשי חיפוש בפורום. הנושא עלה לפני כמה חודשים.

בינא

Member
מודדים ומחירים

אינם נקבעים על-פי השטח אלא על-פי המטרה של המדידה ומה שהמודד חייב לעשות ואילו הוצאות עליו להוציא לצורך מדידה מסוג זה. נכון לבקש ממודד הצעת מחיר ל-3 מדידות שונות שחובה לבצען מתחילת התכנון ועד גמר בניית השלד. כך תקבלו את המחיר הנכון ביותר מבחינתכם ונכון לבצע את כל המדידות עם אותו מודד. 1) ממה מצבית (טופוגרפית) אותה חייב לקבל האדריכל כדי לבצע תכנון וכדי להשתיל את תוכנית המדידה בהגשה לקבלת היתר לבניה.* * תוכנית זו טובה רק ל-6 חודשים ויש לחדש את התאריך לפני ההגשה (לפעמים כולל מדידה חוזרת לוידוא הנתונים). 2) סימון גבולות המגרש , קווי הבניה, פינות המבנה וגובה ה-0 (גובה רצפת הכניסה למבנה). 3) תוכנית AS-MADE (לאחר בצוע הרצפה הראשונה או השלד) שחובה להגיש אותה כחלק מהמטלות לטופס 4, תעודת גמר ורישום המבנה בטאבו על-שימכם. נכון לבקש מאותו מודד הצעת מחיר אחת לכל 3 המדידות האלה ובמידה וחובה לבצע כלונסאות, רצוי להכניס גם סעיף 4 - מדידה וסימון מיקום הכלונסאות. מודד יתן הצעת מחיר טובה יותר (זולה יותר) לכל מדידה כזו מאשר לכל אחת לחוד, היות ואז אחריותו מתחלקת על 3 מדידות והחומר אותו הוא חייב להוציא במ.פ.י. (מרכז המדידות הארצי) - עלותו מתחלקת על 3 מדידות. תשובה לשאלתכם: המחיר שקיבלתם למדידה אחת משקפת הוצאות של לפחות 50% לפני המדידה ולכן סביר.

gevayu

New member
מתנצל אם הטעתי או בילבלתי מישהו!

עברתי את השלבון הזה לפני כמה שבועות ונאמר לי שיש לזה משמעות. כמו כן זאת גם היתה השאלה הראשונה של כל מודד שפניתי אליו - מה גודל המגרש - הרבה לפני ששאלו מה הגוש-חלקה שלו.

למעלה