מודאג מאד מהקרסול

0sandman0

New member
מודאג מאד מהקרסול

לפני ארבעה שבועות סובבתי את הקרסול תוך כדי משחק כדורסל, דרכתי על מישהו וכף הרגל (ימין) הסתובבה כלפי שמאל (פנימה). שמעתי קליק חזק, רעדתי לכמה שניות, קמתי והמשכתי לנסות לדרוך על הרגל כמה שאפשר אבל לא הצלחתי לעשות תנועה מלאה. כשהגעתי הבייתה שמתי קרח, הקרסול התנפח סביב העצם. למחרת הנפיחות גדלה, כל כף הרגל התנפחה, בשני הצדדים וביום השלישי והרביעי גם הופיעו סימנים כחולים בשני הצדדים. עשיתי מיפוי עצמות- אין שבר. אני ספורטאי מאז הילדות והרבה פעמים סובבתי את הרגל, היה לי פעם נקע חוזר באותה הרגל מאימונים של הצבא, והכאב אף פעם לא נמשך כל כך הרבה זמן. אני חייל ואורטופדים שראיתי לא הסתכלו בכלל, רק שאלו אותי אם עדיין כואב ונתנו לי עוד גימלים. אחרי ארבעה שבועות אני עדיין מוגבל בתנועה, אני לא צולע אבל לעלות ולרדת מדרגות קצת כואב לי, לרוץ ולקפוץ אני לא מסוגל עקב כאבים עזים. אני ממש מודאג, אנשים שדיברתי איתם אמרו שיש סיכוי לקרע ברצועות או באחד הגידים. איך אני יכול להבדיל בין קרע למתיחה? האם אני חייב לעשות MRI כדי לאבחן? תודה מראש, ניצן

רצועות

הבדיקה המומלצת בשלב זה היא צילומי Stress של הקרסול אשר יכולים לאבחן קרע ברצועות וכדאי עם התוצאות לפנות לבדיקה חוזרת אצל אורתופד.

למעלה