מודאגת

גדידה

New member
מודאגת

בני בן השנתיים וחצי כבר שבוע מכחכך בגרונו. שאני שואלת אותו למה הוא עושה את זה הוא לא עונה. נראה כאילו הכחכוחים באים בגלים, יכול להיות 10 דקות שהוא לא מפסיק לכחכך ואחר כל שעה בלי. חוץ מהתופעה הזאת לא שמתי לב למשהו שונה בהתנהגות שלו. יכול להיות שהכחכוחים הם התחלה של בעיה? האם הגיל מתאים? אני מאוד מאוד מודאגת.

ש ל י ק

New member
ברוכה הבאה

לא יכולה לעזור ובכלל נראה לי שזה גיל מאוד מאוד צעיר כדי לדעת אם ישנה בעיה נוירולוגית, את מכירה את התסמינים של הטוראט? את יכולה גם לקרוא באתר א.ס.ט.י ולהתרשם . בהצלחה

גדידה

New member
תודה על התגובה

את חושבת שזה גיל צעיר? באיזה גיל אפשר לאבחן? איזו סיבה יכולה להיות לכחכוכים כאלו? לפני כמה דקות ראיתי שהוא מכחכך ותוך כדי כך גם ממצמץ די מהר. אני מצטערת על ההתקפה אבל אני כרגע בהיסטריה גמורה.

נכון שקל להגיד, אבל אם תהיי בהסטריה

זה יעזור? להיפך. יעזור אם תהיי שקולה ורגועה. או לפחות ככה תשדרי לילד. יכול להיות שיש פה התחלה של בעיה, ואולי לא. רק הזמן יכול לומר בנתיים. בכל מקרה, מקווה בשבילכם שהכל יהיה בסדר.

חגית35

New member
טורט מתאבחן מגיל 5-7 זה הגיל התחלתי

לפני זה יכולים להיות גם טיקים אבל לא יוגדרו כטורט ולי זה נשמע סתם הגזמה בדאגה גם אנשים רגילים מטקטקים סתם מכל מיני סיבות ולא טוראט. אולי תבדקי אותו אצל רופאת הילדים. בכל מקרה זה לא גיל של בשלות נוירולוגית לאבחנת טוראט

שביק

New member
מודאגת יקרה, ראשית, אנא הרגעי!

מי אמר שכחכוח בגרון בגיל שנתיים וחצי זאת התחלה של בעיה? כולל המצמוצים אם תירצי לשוחח את מוזמנת להתקשר ביום ראשון במהלך היום לטל: 09-7408478 לשביק. ישנם ילדים רבים בגילאים הצעירים מאד אשר ממצמצים ומכחכחים ואין מדובר בטוראט. את יכולה לעקוב מאד בעדינות, ללא היסטריה אשר אינה יעילה, ולראות במהלך שנה מה קורה ואם ישנה התפתחות. אם יחולו שינויים כלשהם - אז יש מקום לפנות למרכז רפואי מתאים המאבחן ומטפל ואשר אינו רחוק מאיזור מגורייך. מאחלת לך בינתיים רק נחת מילדך, וראי בו את הדברים הניפלאים והמתוקים.

מבינה אותך

גם אני אם לילד בן כמעט 6 שרק עכשיו הובחן כטוראט מאחר והסימנים שלו קלים מאוד התחלתי לטפל דווקה בגלל הקושי הנפשי שנראה לי שהוא עובר והדרך לא קלה גם אני מודאגת לגורלו במבט לאחור הסימנים באמת התחילו אצלו בגיל שנתיים וחצי-שלוש אז לא חשבתי על טוראט אלה דווקה קישרתי את זה לעובדה שבדיוק נולד לו אח קטן, לכן באמת צריך לבדוק אם יש איזשהו שינוי משמעותי בחייו (מעבר דירה, אח חדש, בעיות בגן, בעיות עם משהו במשפחה, וחלילה אוליי (ואני הולכת רחוק) הטרדה של מבוגר או ילד כלפיו... יתכן שזה שינוי שלך נראה כשולי ולבנך הוא מאוד משמעותי וזאת דרכו להסב תשומת ליבך, אז קודם כל לעניות דעתי צריך להתעלם ולא להראות לו שזה מפחיד אותך או מרכז אותך כלפיו אפשר להראות לו שתשומת לב של אמא יכולה להגיע ממקום אחר(ציור יפה שלו , מילה מתוקה ועוד...דברים חיוביים) יש כמובן המון אבל המון מיקרים שמיצמוצים כיחכוחים ועוד מופיעים כזעקה לתשומת לב. גם אם זה טוראט או לא הסימנים מתגברים ברגע שמיחסים להם חשיבות יתר וזה מנסיוני שלי איחולי הצלחה

תודה

תודה הייתי פה בעבר בשם אחר (סאמי) בהודעה "אמא חרדה מאוד" לכן כל כך הזדהתי איתה והתפתתי להגיב , אני עדיין אתכם קורא אתכם ומתעדכנת, אני נמצאת עם בני בשלב מבלבל של מבדקים פסיכולוגים,טרום מבדקים פסיכיאטרים ואני עדיין מבולבלת וחרדה, מאמינה שאקח חלק יותר פעיל בפורום ברגע שיתנו לו את ה"תעודות" אז ממש ממש אזדקק לעצתכם, למרות שגם עכשיו קשה. אבל אני איתכם ומחזיקה אצבעות

ש ל י ק

New member
מחזיקה לכם אצבעות ומקווה שלא

תעברו כברת דרך כדי לאשש את חשדנותכם. אנחנו כאן נשמח להיות לעזר בכל שאלה/תהייה/המלצה ובכלל לתת כתף ואוזן קשבת.

גדידה

New member
תודה רבה על התגובות!

אני מקווה שאני טועה, מחר נלך לרופא כדי לשלול בעיה רפואית בגרון. מדובר על ילד "מפוצץ" בתשומת לב, ילד שעדיין לא הולך לגן, הוא איתי כל היום ואנחנו מאוד קרובים, קשה לי להאמין שקורה לו משהו שמציק לו ואני לא יודעת עליו. עוד משהו מוזר שראיתי בשעה האחרונה - הוא מגרד הרבה את האף,עיניים,אזניים. ששאלתי אותו אם מגרד לו הוא ענה שלא. לא יודעת אם זה קשור, סתם נראה לי חריג.

ש ל י ק

New member
את עושה טוב שאת הולכת

לרופא ילדים מאמינה שהוא יוכל בשלב זה לעזור ולכוון להמשך התהליך במידה ואכן יש צורך. אני קצת סקרנית ומקווה שלא תכעסי על השאלה .. למה את חושדת שיש לילדך טוראט את מכירה את התסמינים? אצלנו למשל לא ידעתי כלל על קיום הפורום או העמותה אלמלא קיבלתי פרטים מהנוירולוגית שהיינו אצלה ומכאן באה שאלתי. שולחת לך
לעידוד ולחיזוק

גדידה

New member
גם אני את לפני יומיים לא ידעתי

על קיום הפורום וידעתי מאוד מעט על התסמונות. הייתי מאוד מודאגת מהכחכוחים הדחופים ועשיתי חיפוש בפורומים על תופעות דומות ומצאתי הסברים על התסמונת, התיאור של הטיקים הווקאלים נשמעו לי מתאימים למה שיש לילד ובעקבות זה נכנסתי לשאול בפורום. זה הכל
לא יותר מזה.

היי גדידה,

לא הייתי מזדרזת להגדיר ילד כ"כ קטן כטוראטניק. להרבה ילדים קטנים יש טיקים, שעוברים בהמשך (ללא התערבות וללא טיפול). בכל מקרה, אל תציקו לו בעניין, כי לפעמים לחץ עלול להחמיר את הטיקים שלו. אני מאחלת לך שהטיקים שלו יעברו מעצמם... ושתגלי שזו היתה "אזעקת שווא".

למעלה