מודאגת

אורי 0101

New member
מודאגת

לפני כחודש, במהלך טיפולי פוריות, גילו לי אנדיוטריומה קטנה בשחלה. לטענת הרופאה היא מאוד קטנה ולא משפיעה על סיכויי הכניסה להריון. החודש אנחנו בהפסקה מטיפולים ו-3 או 4 ימים לאחר הביוץ התחילו מידי פעם הפרשות חומות שנמשכות עד היום (כבר 4 ימים) יכול להיות שהדימומים הם בגלל האנדיוטריומה? האם זה נכון שהיא לא משפיעה על סיכויי קליטה? אציין כי בעברי 4 הריונות כימיים רצופים שלא נמצא להם כל הסבר (עשיתי את כל הבדיקות המקיפות קרישה היסטרוסקופיה נוגדנים וכו')

זואילי

New member
הי אורי

אין לדעת ממה הדימומים ואם לייחס את זה לאנדומטריומה. אם התגלתה כזו, אז כדאי לפנות למי שמומחה באנדומטריוזיס, ומנסיוני אני ממליצה לך ללכת ליעוץ במרפאת האנדו בתה"ש. אם הציסטה משפיעה או לא על סיכויי קליטת עובר? אצל חלק מהנשים כן ואצל חלק לא... ולדעתי ומנסיוני אל לנו להסתכל רק על ציסטה. כי מאחורי אנדומטריומה יכול להיות (או לא) עולם שלם של אנדומטריוזיס. צר לי לשמוע על האובדנים הרבים, מציעה לך בחום לפנות במקביל ובלי קשר לטיפולי הפוריות - לייעוץ לגבי האנדו כדי שתביני מה זה בדיוק ומה אומר בגדול גילוי של אנדומטריוזיס. מה שחשוב, ולכן מציעה לך לקחת אחריות - הגילוי שלך הוא מוקדם!!! נצלי את זה!!!! זה ישחק רק לטובתך, הן בריאותית והן בכל נושא פריון וכו'.

לא נראה לי שזה קשור

לאנדומטריומיה. בהחלט יכול להיות שזה קשור לבלאגן ההורמונלי שנוצר בגוף מהטיפולים. בכל מקרה תתייעצי עם הרופא שלך על כך.

למעלה