מודאגת

תקותי

New member
מודאגת

לפני חודש וחצי עברתי ניתוח לכריתת גרנולומה על צלקת ניתוח קיסרי. אחרי הניתוח אמרו לי שזה נראה כגרנולומה קלאסית ובכל זאת שלחו את זה לפתולוגיה. בתחילת השבוע הם התקשרו לומר שאבוא לפגוש את הרופא המנתח. חשבתי שבטח גילו שזה גידול ממאיר. הייתי בטוחה שאני עומדת למות ואפילו כבר ערכתי תכנונים למי להודיע קודם. בסוף התברר שזה אנדומטריוזיס סתם מחלה חשוכת מרפא שסובלים ממנה כל החיים. אין צדק!!! יש למישהי אולי קישור לחומר מקיף בנושא? אני בדיכאון עמוק מכל מה שקראתי עד עתה....

זואילי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

החומר הכי הכי מקיף בנושא הוא לקרוא פה את כל הטאגליינס ואז לקחת עוד כמה שעות טובות ולחרוש את הפורום מתחילתו.... אנחנו פה, כדי לבכות ביחד, לתת כתף, לייעץ, להצחיק ולעודד וגם כדי להתבאס ביחד, כי מותר לנו להגיד שזו מחלה ארורה. אם תלקי גם ב"אנדואיזם" ותמצאי את עצמך קוראת מאמרים באינטרנט באנגלית או יושבת באמצע הלילה לצפות בניתוחי לפה' של אנדו ביוטיוב - אז תדעי שלא השתגעת
אה, וכדאי להיות במעקב כל כמה חודשים במרפאת האנדו בתה"ש. תחזיקי מעמד

זואילי

New member
המעקב עוזר

כי זה נותן
לי
לפחות סוג של שליטה. כי אני לא מוותרת לאנדו. כי אני כל הזמן עם היד על הדופק. כי אם אני מגיעה למרפאה ובמבוכה (עדיין. קשה להתרגל...
) אומרת שאני מרגישה ממש טוב - אז זה נותן לי כוח. ואם אני עושה "בקרת נזקים" ורואה שהמוקדים החדשים עדיין קטנים ולא מזיקים ולא מפריעים לי ולא משבשים לי את החיים כמו פעם, אז אני שמחה שהצלחתי לשמור על המצב הזה. אפילו כשאני בטיפולי פוריות. נכון, אין טיפול לאנדו. אבל יש דרכים להקל על הסימפטומים. ולהפתעתי אפשר גם להנות מאיכות חיים. ועדיין להיות אנדואית. מאז שאובחנתי, מבחינתי השמיים הם הגבול. אני עושה מה שאני רוצה ומה שעושה לי טוב ולא דופקת חשבון כי ביזבזתי יוצר מדי זמן בסבל.אני מברכת על כל יום שהתחיל טוב והסתיים בטוב. וזה רק בגלל שאני שומרת על עצמי ונבדקת ומקבלת בשימחה את הדיכויים בכל צורה שיהיו כי זה שינה לי את החיים להיות נטולת ווסת כל חודש, ושאר הטיפולים להקלה בסימפטומים שקיבלתי - פשוט נותנים לי להיות הכי "רגילה" שיש. יש נפילות, ויש גם צער ודמעות - אבל התקופות הטובות... אין עליהן. תענוג גדול. ובזה אני נתפסת. אני לא יכולה לראות את עצמי בלי מעקב. ולא רק מעקב במרפאת האנדו. הרי אם אתעלם זה לא ייעלם. אבל אני לא נותנת לחיים שלי להיעצר בגלל האנדו. נו מור.

בלה73

New member
ניתוחי לפה' ביוטיוב?

יש שם דברים כאלה?? אני חייבת לראות...

בלה73

New member
מדהים

יש שם אפילו ניתוח לפה' של אנדו' שהתבצע במרוקו. ולתקותי רציתי לומר שאנדומטריוזיס יכולה להופיע בדרגות שונות, החל מדרגה קלה ביותר ועד חמורה. רופאת המשפחה שלי אמרה לי שלהערכתה לרב הנשים יש אנדומטריוזיס בדרגה זו או אחרת, אולם לרב מדובר בדרגה קלה מאוד. אם את לא מרגישה שיש לך פגיעה באיכות החיים או בעיית פריון, חבל לדאוג יותר מדי.

תיקון קטן-

אנדומטריוזיס היא לא "סתם" מחלה כפי שכבר בטח הספקת לקרוא. מקוה שהדכאון חלף או לפחות שכך

למעלה