מוגנים ממה?

מוגנים ממה?

כשרוצים לקבל בחזרה אהבה ללא תנאי בגלל שנתנו אהבה ללא תנאי, זה נשמע לא הגיוני. לא הגיוני לתת אהבה ללא תנאי ולצפות לקבל בחזרה אהבה ללא תנאי.
כשחושבים על הבטחון שנמצא באחר שבטוח בעצמו, אז במה הוא צריך להיות בטוח בעצמו ? בטוח בעצמו לגבי מה ?
וממה אני רוצים להרגיש מוגנים כשאנחנו מחפשים קשר עם מישהו שבטוח בעצמו ?
כשאנחנו רוצים שבקשר עם האחר (בקשר עם האבא/אימא או בקשר עם הילד/ה שלנו או בקשר עם בן/בת הזוג שלנו) נקבל את תחושת ההגנה, אז הגנה ממה אנחנו מחפשים ?
מחפשים להיות מוגנים באמצעות האחר ממה ? ממה אנחנו מחפשים להיות מוגנים ? מוגנים מעצמנו ? מוגנים מהסביבה? איך הסביבה יכולה לפגוע בנו שאנחנו רוצים להיות מוגנים מפניה ? מה יכול לקרות בסביבה שייפגע בנו ?
ואיך אנחנו יכולים לפגוע בעצמנו שאנחנו רוצים להיות מוגנים מעצמנו ? ומדוע אנחנו מחפשים להאמין שאנחנו מוגנים דווקא באמצעות אדם אחר ולא באמצעות עצמנו ?

sani48

New member
הרבה שאלות יש לך,מה זה סקר או מה?

כשרוצים לקבל בחזרה אהבה ללא תנאי בגלל שנתנו אהבה ללא תנאי, זה נשמע לא הגיוני. לא הגיוני לתת אהבה ללא תנאי ולצפות לקבל בחזרה אהבה ללא תנאי.
נכון,זה באמת לא נשמע הגיוני,אהבה ללא תנאים יש לי רק לילדים שלי,עם אישתי יש לי תנאי אחד עיקרי,שבחיים לא תפר את האמון הגדול שיש לי בה(זה לא משהו שצריך להגיד במילים,אלה משהו שמובן מאליו מבחינתי).
כשחושבים על הבטחון שנמצא באחר שבטוח בעצמו, אז במה הוא צריך להיות בטוח בעצמו ? בטוח בעצמו לגבי מה ?
כדאי שלבן/בת זוג שלנו יהיה הערכה עצמית גבוהה,ושהוא יאהב את מי שהוא,אחרת יהיה לנו קשה לאהוב ולהעריך אותו/אותה בחזרה.
וממה אני רוצים להרגיש מוגנים כשאנחנו מחפשים קשר עם מישהו שבטוח בעצמו ?
שלא יפר את האמון שיש לנו בו/בה,ושבכל בעיה שיש לנו נרגיש שיש לנו גב ושנדע שיש על מי לסמוך ויהי מה.
כשאנחנו רוצים שבקשר עם האחר (בקשר עם האבא/אימא או בקשר עם הילד/ה שלנו או בקשר עם בן/בת הזוג שלנו) נקבל את תחושת ההגנה, אז הגנה ממה אנחנו מחפשים ?
התשובה האחרונה שלי עונה גם לגבי השאלה הזו
מחפשים להיות מוגנים באמצעות האחר ממה ? ממה אנחנו מחפשים להיות מוגנים ? מוגנים מעצמנו ? מוגנים מהסביבה? איך הסביבה יכולה לפגוע בנו שאנחנו רוצים להיות מוגנים מפניה ? מה יכול לקרות בסביבה שייפגע בנו
כמו שאת בטח יודעת העולם שלנו רחוק מלהיות מושלם,ובעיות וקשיים תמיד יכולים לצוץ,אז זה טוב שיש על מי לסמוך בשעת צרה,מה יכול לקרות בסביבה שיפגע בנו, את זה רק הנביאים יגידו,אבל עדיף לא להיות לבד שזה יקרה.
איך אנחנו יכולים לפגוע בעצמנו שאנחנו רוצים להיות מוגנים מעצמנו ?
לפעמים בגלל תמימות מסוימת,אנחנו עושים טעויות שפוגעות בעצמנו,במיקרים כאלה לא צריך לסמוך על המשיח שיציל אותנו,אלה פשוט צריך להרחיב את האופקים,לצבור נסיון חיים,וללמוד מהטעויות האלה,כדי שהם לא יחזרו על עצמם כל פעם מחדש
ומדוע אנחנו מחפשים להאמין שאנחנו מוגנים דווקא באמצעות אדם אחר ולא באמצעות עצמנו ?
זה תמימות גדולה להאמין במישהו אחר,מבלי להאמין בעצמך

כשאנחנו מבקשים

כשאנחנו מבקשים אהבה ללא תנאי כתמורה לאהבתנו ללא תנאי הרי שהתנינו ויש תנאי :)
קשר אינו רק לשם הגנה ולפעמים אינו קשור להגנה בכלל.
ולמה מוגנים על ידי אחר?
כי איננו מאמינים בכוחנו שלנו ולא סומכים על שיקול דעתנו ביחס אלינו ולכן מורגלים לשאוב עצמה מהסובבים אותנו.

אם נגיד שאדם שהיה רגיל

לקבל ממך אהבה ללא תנאי וחיבה ללא תנאי, ואתה הרגשת שבלי שתיתן לו בכל יום הולדת שלו מחוסר בטחון. והוא מבקש שתפסיק עם זה, ואתה מרגיש שהוא מכאיב לך מאוד אם תפסיק להעניק לו חיבה ואהבה ללא תנאי בצורת מתנת יום הולדת. האיום שתפסיק להעניק לו חיבה ואהבה ללא תנאי גורם לך לדיכאון ולאכזבה ממנו כי מעולם לא ציפית שייפגע בך בצורה כזאת (פגע בך שביקש שתפסיק). האיום הזה גרם לך לתגובת דיכאון חריפה שהבעת כעס עליו ?
תלית את תחושת הבטחון שלך בציפיה שהוא תמיד יסכים לקבל ממך את החיבה ללא תנאי (מתנת יום הולדת שנתנה לך תחושת בטחון לכל השנה - בטחון שהוא אישור ממנו שתהיה מאושר כל השנה).
מרגע שביקש שתפסיק, הרגשת שהבטחון שלך בקיום שלך הולך לאיבוד ושאתה מת כי זה כאילו איבדת אותו (אותו = שהוא מסכים לקבל ממך את החיבה ללא תנאי והאהבה ללא תנאי שאתה מעניק לו בדרכך).
איך בעיה כזאת נקראת בעולם האימון האישי? איך עולם אימון האישי מסתכל על זה ? - איך בזה תלית את תחושת הקיום שלך בבנאדם ? ואיך אחרי שנפגעת ממנו, ושרדת, אז איך תימנע מלהרגיש כך עם אנשים חדשים שתכיר ? מה הדיאלוג הפנימי שאתה צריך לעשות עם עצמך לגבי האמונות שלך על אנשים כדי להימנע מהצורך הזה עם אנשים חדשים כדי להימנע מפגיעה חוזרת מאנשים ?
איך בעצם תרגיל את האמונות והחשיבה שלך להעדיף את טובתך ולאהוב את עצמך ולא לסכן את עצמך בפיתוח ציפיות מאנשים שייאכזבו אותך ?

אני לא מחפשת שום הגנות.

בשום אהבה, קשר זוגי - מעולם לא חיפשתי הגנות, אי אפשר לאהוב מכל הלב בצורה טוטאלית כשמחפשים הגנה, הכל חשוף, זה ידוע מראש וזו בעיני

הדרך היחידה באמת לאהוב.

Megie

New member
אם אתה מחפש הגנה

אז אולי תספר לנו ממה..
כי אני לא ממש מחפש הגנה בקשר, אני מגנה על עצמי מעולה גם בלי שישמרו עלי.
מי שמחפש הגנה-מחפש תלות.. וזוגיות תלותית היא זוגיות לא בריאה.

למעלה