מוגבל

mynoam

New member
מוגבל

האם כל 10 צ'קים שחוזרים אתה נהיה באופן אוטומטי מוגבל בבנק או שיש יוצא מן הכלל ? אודה מאוד על כל תשובה

לא

הגבלת חשבון היא תהליך על פי חוק שיקים ללא כיסוי שבמהלכו אמור הלקוח לקבל, בשלב ראשון, "התראה" לאחר 5 שיקים שסורבו. כמו כן לא כל החזרת שיק נכנסת ל"מניין". למשל, אם שיק מוחזר רק בגלל סיבה "טכנית" או בגלל "עיקול" וכיו"ב. ללקוח קיימת זכות לערער על ההגבלה לבית משפט השלום בתוך תקופה מוגבלת ממועד ההגבלה. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

ettt

New member
וגם

צריך ש-10 צ'קים לא יוחזרו באותו יום. אם הבנק החזיר באותו יום 10 צ'קים שונים (גם על אכ"מ)- זה ייחשב החזרה אחת, כי הלקוח יכול לטעון שלא ידע על המצב.

הכוונה היא...

שבין החזרת השיק הראשון לשיק העשירי צריכים לעבור לפחות 15 יום. אם ללקוח לא היו החזרות שיקים מסיבת אכ"מ כלל, וביום אחד הוחזרו לו 10 שיקים ומעלה (כאמור בפעם הראשונה), יחשב הדבר (לעניין ההגבלה) כאילו הוחזרו לו 9 שיקים וכך גם לגבי כל השיקים שיוחזרו במשך השבועיים שלאחר מכן. בחלוף 15 יום, די בהחזרת שיק אחד והוא יוגבל. מיכאל

אתה צודק אבל...

זה לא מה שנכתב על ידי ettt בתשובתה. כמובן שחוק שיקים ללא כיסוי קובע תנאים נוספים לשם הגבלת חשבון ולא נכנסתי לכולם שכן השאלה המקורית לא נגעה לכל מכלול הענין. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

ettt

New member
סליחה על אי הדיוק

לא התכוונתי שזה נחשב צ'יק אחד, אלא ש-10 צ'קים שחוזרים באותו יום מסיבת אכ"מ לא יכניסו את הלקוח להגבלה

mynoam

New member
תודה אבל...

אם חזרו לי 10 צ'קים מסיבת אי כיסוי בחצי שנה האחרונה והבנק לא התריע או העיר כלל ..? כל חודש אותם 3 צ'קים שהאנשים ששילמתי להם מראש הפקידו אותם למשמרת כך שהם לא התאמצו לעצור אותם ולי חזרו האם הבנק פשוט יכול בשיחת טלפון לומר לי שאני מהיום מוגבלת? ואם יש לי שם חסכון הם לוקחים לי אותו אוטומטית? ומה עם עסקאות בכ"א שעשיתי בעבר כמו פלאפון חשבון חודשי? אני בבלאגן רציני אפשר לעשות לי קצת סדר? תודה תודה תודה

סליחה על השאלה אבל של מי החשבון?

אם הוא שלך, אז את צריכה לנהל אותו. האם את מצפה שתתני שיק והבנק יתקשר להודיע לך שנתת שיק? האם הבנק אמור להתקשר אליך ולהקריא לך את דף החשבון בטלפון? הודעה על הגבלה נשלחת בדואר לאחר ההגבלה (בטוח שלא קיבלת אותה...) אבל אז זה כבר מאוחר! מה באמת עם עסקאות שעשית בעבר בכרטיס אשראי כמו חשבון פלאפון? מי אמור לשלם אותן? תני לי לנחש - הבנק! ברור לך שכל השאלות הנ"ל נשאלו באירוניה. המשפט היחיד שאני מסכים איתך בכל לב הוא שאת בבלגן רציני! הדרך היחידה לעשות סדר זה להפסיק ולמשוך כספים כאילו אין מחר ושהבנק ישבור את הראש. את מאשימה את כולם, מילא את הבנק, הרבה גולשים יאהבו את זה ויכתבו לך "תראי להם..." ושאר הצעות שהם בחיים לא היו חולמים לבצע בעצמם אבל מה אשמים אלה שקיבלו ממך שיקים תמורת סחורה או שרות שסיפקו לך וכל חטאם הוא שהם הפקידו אותם כדחויים בבנק שלהם? סליחה אם אני בוטה מדי אבל לפעמים מישהו צריך להגיד לך את האמת בפנים גם אם היא לא נעימה. מי שיכול לעזור לך זו רק את בעצמך ולא הפורום האלה, אלא אם כן יהיו מי שירצו לסייע לך כספית. ובכל זאת, עצה קטנה, במקום להמשיך ולצעוק הצילו תעשי רשימה של כל הוצאותיך הקבועות וההכרחיות ורשימה של כל הכנסותיך הקבעות. אם קיים פער לרעת ההכנסות (וסביר שקיים) תתחילי לחשוב איך את משלימה הכנסה. במקביל, גלי איפוק בפזרנות ובדקי את חשבון הבנק שלך אחת לשבוע (אם הוא עדיין פעיל). בהצלחה מיכאל

mynoam

New member
מיכאל../images/Emo31.gif

מזל שזה לא החשבון שלי אלא אני שואלת עבור מישהו שלא מחובר לרשת אבל תשובה כזאת?? מה אתה חושב לעצמך שכולם מאורגנים כמוך? יש כאלה שלא מבינים ולא עוקבים מכל מיני סיבות שלא אוכל לפרט.. אולי זה לא בסדר אולי הם מרחפים ומגיע להם לטענתך אבל לא לשם כך קיים פורום זה ? לשאול שאלות? להתייעץ? להתעניין??אז מה ההתקפה המטופשת הזאת שממש לא במקום? אתה בטח מאלה שהתגייסו ל"הגן" על הבנק מטעמו וחבל כי ציפינו לתשובות שיעזרו ולא יטיפו כי בשביל זה יש את הבנק עצמו תודה ולא תודה.

למעלה