מובי מייקר וצריבה לDVD

avispitz

New member
מובי מייקר וצריבה לDVD

לכדתי כמה קלטות דרך המובי מייקר לWMV
ואני מעוניין לצרוב את הסרטים על מדיות של DVD ושיהיה אפשר לצפות בהם במכשירי DVD
איך לעשות את זה? והאם ישנה דרך לא לאבד הרבה מהאיכות בהמרה?

הענייין הוא שכרגע יצא לי שכל שעה זה בערך 1 ג'יגה (שזה המון משקל)
ואני רוצה גם מעט לצמצם במשקל על מנת לשמור עותק

בנוסף הגיע עם הכרטיס תוכנה שאין בה אפשרות לבחור הגדרות (לכן העדפתי להשתמש במובימייקר) אבל ככל הנראה היא יוצרת קבצים שמתאימים ישר לצריבה לDVD
אני מעדיף לא להתחיל שוב מהתחלה ללכוד את כל המידע (מה גם שחלק מהקלטות כבר לא שמישות/הרבה הפרעות)

מצורפת תמונת השוואה מGSPOT בין שני הקבצים (מהמובי מייקר ומהתוכנה של הכרטיס)
מה הוא באיכות יותר טובה ויותר שימושי להמרות DVD וגם לעריכה ואז לצריבה

תודה לעונים

IdoShkedi

New member
כמובן שהתוכנה שיוצרת קבצים שמתאימים לDVD

היא זו שיצרה קבצים מתאימים יותר לDVD. התשובה בגוף השאלה, לא?
תאורטית, בעזרת תוכנת צריבה מתאימה (אני חושב שDVDFLICK יודעת לעשות את זה), אתה אמור להיות יכול לצרוב את הקבצים האלה ללא המרה נוספת שתפגע באיכות.
בנוסף, הביטרייט (כמות הנתונים לשנייה - כלומר איכות התמונה) של קובץ הMPEG2 שהצגת כאן גבוה בהרבה מזה של הWMV, אז בכל מקרה קבצי הMPEG2 עדיפים.

ג'יגה לשעה זה לא המון משקל. חומר גלם מהמצלמה שוקל כ12 ג'יגה לשעה, כלומר הווידאו שנראה לך כבד נדחס כבר לפחות מעשירית הנפח והאיכות של חומר הגלם.
עם זאת, בעזרת דחיסה טובה ניתן לשמר איכות סבירה ביותר גם בנפחים קטנים יותר. אידיאלית אני ממליץ לך לצרוב על קבצי הMPEG2 על DVD, וליצור קבצים נפרדים בפורמט h.264, דחיסה איכותית שהפכה לסטנדרט של צפייה בווידאו במחשב ובנגנים אחרים שאינם DVD, אבל לא פחות חשוב מזה, הוא סטנדרט של עריכת וידאו, ולכן תוכל לערוך את הסרטים הללו בעתיד בקלות.

את האיכות אתה צריך לבחור לפני הנפח שאתה מוכן להקדיש לאחסון הסרטים. בזמן צפייה הם ייראו טוב גם בביטרייט 2 מגהביט לשנייה (כמו בקבצי הWMV שיצרת) ואפילו קצת פחות מזה, אבל אם תרצה לערוך אותם מחדש בעתיד, ההמרה הנוספת כבר תגרום לפגיעה ניכרת באיכות.

avispitz

New member
המון תודה על ההסבר האם תוכל להכווין אותי

אני מבין שעשיתי טעות רצינית שהעדפתי את המובי מייקר (שכל הזמן מציע איכות מיטבית ללכידה אבל בעצם לא עושה את זה הכי טוב)
כבר כמעט סיימתי את הפרוייקט ועכשיו אני לא ממש מרוצה כשאני מבין שיש דרך יותר טובה לעשות את זה

כתבת "אידיאלית אני ממליץ לך לצרוב על קבצי הMPEG2 על DVD, וליצור קבצים נפרדים בפורמט h.264"
האם זה אומר שאני צריך ללכוד פעמיים את החומר (פעם אחת בתוכנה של הכרטיס שאין בה אפשרויות כלל והיא קובעת הכל, ופעם אחת בפורמט h.264)
או שקיימת תוכנה שאני אוכל ללכוד בה באיכות טובה מאד (כמובן בלי הגזמה מטורפת במשקל הקבצים כי אני רוצה לאחסן אותם לטווח ארוך -אולי באינטרנט) ואח"כ לצרוב עותק לצפייה במכשירי DVD

האם בכלל התוכנה של הכרטיס לוכדת מצויין מבחינת איכות של הקובץ? או שיש דרך ללכוד יותר טוב?

תודה על העזרה

IdoShkedi

New member
תראה, הבעיה העיקרית היא שחלק מהקלטות

כבר לא ניתנות לניגון, לפי מה שכתבת קודם. ויכול להיות שחלק מהאחרות הידרדרו עוד יותר במצבן מאז הניגון האחרון. במקרים האלה אין מה להתלבט, כיוון שהקובץ שכבר דגמת מהקלטות הוא כנראה הדבר הטוב ביותר שתקבל.
אם יש קלטות שאתה יכול ומוכן לדגום מחדש, אז בגלל הרגישות של הקלטות, ובגלל שמלאכת הדגימה לוקחת שעות, כדאי לנסות לדגום כל קלטת רק פעם אחת נוספת,ולא פעמיים בפורמטים שונים.

לכן אתה צריך לבחור האם הדגימה תהיה בפורמט MPEG2 שמתאים לצריבה ישר על DVD, אבל אולי כדאי להמיר אותו פעם נוספת כדי לשמור את החומרים במחשב באיכות ונפח סבירים,
או שהדגימה תהיה בפורמט אחר, עם ביטרייט כמה שיותר גבוה (כלומר מינימום מינימום של דחיסה, כך שהקבצים ישקלו הרבה אבל יהיה אפשר להמיר אותם אחר כך בלי פגיעה מהותית באיכות), ממנו תפיק שני עותקים נפרדים לDVD ולצפייה במחשב.

אני לא יודע איזה כרטיס דגימה יש לך ואיזה תוכנות יידעו לזהות אותו, אבל אפשר לנסות עם תוכנה חינמית לדגימת DV (שמיועדת למצלמות דיגיטליות עם קלטת - זה לא מה שיש לך, אבל אולי כרטיס הדגימה יודע לתפקד כאילו מדובר בDV). תוכנות כאלה דוגמות בפורמט עם קידוד מינימלי שיישמר את החומר באיכות גבוהה וממנו תוכל ליצור עותקים. דוגמא לתוכנה כזו: http://www.videohelp.com/tools/WinDV

שוב, זה תהליך מסורבל יחסית, ואני לא אומר שהחומר שכבר דגמת הוא רע, רק שאפשר היה לעשות את זה באיכות גבוהה יותר.

avispitz

New member
תודה רבה על העזרה - התוכנה לא עובדת

אני מנסה עכשיו את התוכנה שהמלצת (שאני בוחר את הכרטיס הוא כותב - error: can't find dv output pin)
אני באמת לא מחפש לבצע עריכה מטרפת מבחינת משקל ואח"כ קידוד
אני מחפש שיהיה אפשר לשמור את הסרטים במחשב וגם בDVD אבל לבצע זאת בדרך הנכונה (וכרגע לא ביצעתי את זה כמו שצריך למרות שקראתי הרבה חומר לפני - פשוט סמכתי יותר מידי על המלצות של אנשים בנוגע למובי מייקר)

האם לפי דעתך שווה ללכוד שוב חלק מהקלטות בתוכנה אחרת (אני אפילו לא יודע אם בתוכנה שבאה עם הכרטיס) או שהשיפור באיכות לא שווה את הזמן (כי לא נבחין בכלל בשיפור - גם ככה האיכות לא כזאת גבוהה)?
ובנוגע לקלטות שאני לא יכול לבצע שוב לכידה כדאי להשתמש בDVDFLICK או בתוכנה שבאה עם וינדוס 7 Windows DVD maker שגם עובדת עם WMV

המון המון תודות

IdoShkedi

New member
אני מעריך שתראו הבדל מסויים באיכות

אם תשוו ישירות בין שני סוגי הקבצים, אבל אם תצפו רק בחומרים שהומרו במובי מייקר, כנראה שהאיכות לא תפריע לכם.
אם תרצו יום אחד לערוך את החומר הזה (מה שדי סביר שיקרה, אם תרצו להכין סרט יומולדת/בר/ת מצווה או משהו בסגנון הזה מהחומרים הישנים), הבדל האיכות אחרי ההמרה הנוספת (כשתסיימו לערוך את הסרט ותכינו ממנו קובץ לצפייה) יהיה מורגש יותר, אבל עדיין נסבל.

אם אתה משתמש בחומרים ממובי מייקר לצריבה על DVD, אתה יכול לנסות עם Windows DVD Maker.

avispitz

New member
מצטער על ההצקות

במצב שלי עכשיו החלטתי שלא המיר שוב את כל הקלטות, אבל קלטות מסויימות לאחר מיון אשמח להשתמש בהם בעתיד ולערוך אותם
האם אתה מכיר תוכנה שכן תוכל לעזור לי להמיר את הסרטים לפורמט יותר טוב ואיכותי ממה שעשיתי עד עכשיו עם המובי מייקר והתוכנה של הכרטיס?

המון המון תודה

IdoShkedi

New member
לא, מצטער. אבל אפשר לנסות גם לשמור במובי מיקר

בדחיסה איכותית יותר, כלומר bitrate גבוה יותר.

avispitz

New member
האם יש לך תוכנה לכידה אחרת ממולצת

הלכידה ב WMM לא טובה וגם ניסיתי להעלות את הBITRATE וזה לא נותן בהגדרות השל הלכידה אלא רק בשמירה של הקובץ (ניראה לי מאד משונה שאתה לוכד בBITRATE נמוך {2.1M} ואז בשמירה מופיעה האפשרות באיכות יותר טובה {DV})

אני מחפש כבר הרבה זמן תוכנת לכידה טובה ולא מסובכת (או עם הסבר פשוט של איך ללכוד באיכות טובה)
באמת עשיתי השוואה בין הלכידות ודרך WMM יצא פחות טוב מהתוכנה של הכרטיס (אבל אני לא מרוצה ממנה כי אי אפשר לעשות בה שום דבר ושום פרמטר אי אפשר לקבוע וגם לא לערוך או לחתוך רק לצפות ולהקליט)

אשמח לעוד טיפה עזרה

למעלה