מובייל או ROR

The new me9

New member
מובייל או ROR

אני נמצא במקום עבודה בו אני משתכר יפה מאוד. אבל מנוון מבחינת עניין.

אני מפתח צד שרת צעיר בגיל. אבל חושב לעשות תפנית לתכנות בRoR או מובייל.

1) איזה מבין התחומים עדיף?

2) האם חוסר נסיון בשני התחומים האלה בהכרח יכריח אותי לרדת ברמת השכר שלי?

3) איך בוחרים חברת מובייל לעבוד בה?
כלומר מה בעינכם יותר חשוב : עניין באפלקציה (וואללה, הייתי מוריד כזו) או עניין טכנולוגי (הלוגיקה שלהם מגניבה. זה חדשני. אבל תכלס לא חושב ששמיש לי. יפתח אותי מבחינת תכנים, אבל לא חושב שיש לזה שוק גדול)

4) אני בא מבחרה מבוססת. אפלקציות יכולות לקום וליפול.
אין לי בעיה עם זה. השאלה אם מראש מפתחי מובייל מתכננים לעבור כל 10 חודשים מאפלקציה כזו לאחרת?

אפלקציות למובייל לפעמים נורא נישתיות.

נניח ראיתי אפקלציה של העברת סיפורים מאחד לשני כמו המשחק "טלפון שבור".

איך אפשר להתבסס על מקום כזה כמקום עבודה שיתגמל טוב

ושיחזיק מעמד ולא יהיה טרנד חולף.

למעשה כל אפלקצית מובייל יכולה להיות טרנד של חודשיים- שלושה

אז עובדים כout-source?
עוברים מאחד לאחד?

אשמח לשמוע מהמפתחים

מודה לכל טיפ

BravoMan

Active member
אני לא בטוח למה כוונתך ב-ROR, אבל לגבי מובייל

הנה השנקל שלי:

יש "מפתחי מובייל" ויש מפתחי תוכנה שעובדים בתחום המובייל.
כך לדוגמה, אני עובד כבר די הרבה שנים בחברה שמתמחה בתחום שהיום נקרא מובייל (פעם היו קוראים גם לזה embedded).

לא מדובר בסטארטפ שקם ונופל על אפליקציה או שרות בודד, אלא חברת פיתוח תוכנה שמפתחת תוכנות רבות לפלטפורמות ניידות רבות בניהן iOS, Android ו-Windows (פעם זה היה Windows Mobile היום זה Windows Phone).

זה לא שאני חלילה מזלזל בסטארטפים, או באנשים שלמדו לכתוב קצת קוד אתמול, יצרו איזו אפליקציה בבית שלהם וקוראים לעצמם "מפתח מובייל" (גם אני התחלתי ככה).

אני רק מנסה להסביר לך, שמדובר בתחום מאוד רציני, בעל שוק ענקי ואם הרבה משרות יציבות וטובות לאנשים רציניים בעלי כישורים מתאימים.

אתה יכול לבחור להמר על סטארטפ מסוים, והוא יכול להצליח ולהפוך אותך לעשיר (תראה מה קרה לאינסטגרם או Whatsup).

אבל אתה לא חייב. אם אתה באמת מפתח ויש לך כישורים מתאימים, תמיד תוכל למצוא משרה יציבה בחברה מבוססת גם בתחום המובייל.

השאלה היא אם זה מה שאתה רוצה...

הרי אתה מחפש אתגר.

וכן, אתה לא יכול לצפות להגיע לתחום שאין לך שום ידע וניסיון בו ולקבל את אותם התנאים שקיבלת במקום ובתחום בו אתה וותיק.

לא כתבת אלו שפות תכנות אתה מכיר ומה השפה הראשית \ חזקה אצלך.
זה חשוב, כדי לדעת כמה לימודים תצטרך לעשות (כנראה על חשבון המעסיק הפוטנציאלי) לפני שתוכל לספק תוצאות רציניות.

בכל אופן, אני ממליץ לך לבקר בפורום עבודה בהיי-טק.
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumPage.aspx?forumId=308

יש שם משתתפים שהתמודדו ומתמודדים עם שאלות כמו שלך, ותוכל לקבל עוד השקפות.

The new me9

New member
ror = ruby on rails

אני מפתח בc#

מכיר java, cpp, c, js
html

"משרה יציבה בחברה מבוססת גם בתחום המובייל"
איזה דוגמאות יש לך לכאלה?
איפה אני יכול למצוא רשימה של כאלה בלי לעבור דרך חברת השמה?

BravoMan

Active member
כמה דברים:

1. Ruby On Rails זה בסה"כ עוד פריימוורק לפיתוח צד שרת, ובעוד שתצטרך ללמוד שפה חדשה כדי להשתמש בו זה לא יהיה באמת מעבר תחום בשבילך.

מצד שני, פיתוח למובייל יהיה שינוי הרבה יותר משמעותי, משום שמדובר בפיתוח אפליקציות קצה (לא בהכרח client אולי גם stand alone) וזה שונה מהותית מפיתוח צד שרת.

בקיצור, תשאל את עצמך מה גודל השינוי שאתה מחפש ממה שאתה עושה היום.

2. אם הידע שלך ב-Java באמת טוב, זה יעזור לך להיכנס לפיתוח ל-Android, ואם הידע שלך ב-C ו-CPP טוב זה יקל על לימוד iOS.

יש גם פריימוורקים ליצירת אפליקציות Cross platform עם עם HTML ו-JS, כגון Phone gap אבל לתוצרים שלהם יש חסרונות מהותיים בהשוואה לאפליקציות "native".

3. אין לי מושג איפה מוצאים רשימה של חברות כאלה או כמה מהם יש בסה"כ.
לדעתי, Google יעזור לך כאן.

בכל מקרה,
בהצלחה!

The new me9

New member
תודה על התשובה

"מה גודל השינוי שאתה מחפש ממה שאתה עושה היום"

אני אוהב ווב. אבל אני לא יודע אם אני אוהב מובייל כי מעולם לא נסיתי.

אני לא מפחד משום שינוי. אולי רק מבחינת משכורת שתרד אם אני הולך לתחום שיש לי אפס ידע בו. האם אוכל לבקש את השכר שאני מקבל היום?

כמה מטרות יש לי:
1) להוסיף לסקיל סט שלי עוד טכנולוגיה.
2) להיות בחזית מבחינת נושאים חמים (מובייל, אני מבין זה הדבר הבא, אם לא הנוכחי?)
3) להיות דרוש לסטאראפים שיקומו (אולי גם שלי). אז Ror זה הבאז האחרון בסטארטפים. לכן חשבתי עליה

למעלה