מובטל חדש

radho

New member
מובטל חדש

שלום, בתחילת השבוע פוטרתי מעבודתי ולפי תקנות ביטוח לאומי אני זכאי לקבל דמי אבטלה של 100 ימים. בהנחה שבשנה הקרובה לא אעבוד, רציתי לשאול 2 שאלות 1 האים תקופת האבטלה חייבת להיות רציפה? כלומר האים אוכל לחתום בלשכה פעם כן ופעם לא(או פשוט להגיע בשבועות נוחים) וכך לפזר את 100 ימי בזכאות על תקופה ארוכה של 200 ימים במקום 100 ימים רצופים? 2 אים לא האים כדאי לשקול לחתום החל מינואר כדי להנות מהחזר מס גבוהה יותר בעבור השנה הנוכחית. בתודה מראש דורון

אמץ

New member
כמה הערות

בכללי: שבירת הרצף זה לא טוב. כל פעם שאתה לא מתייצב, אתה לא זכאי לאותו שבוע חולף וזה מותר, אבל תזכור שאתה צריך להשלים את התשלום לביטוח לאומי/בריאות לאותו שבוע. אני יודע שאפשר לפגוע ברצף אן אתה רוצה אולי לנסוע לחו"ל או משהו כזה. במצב כזה זה אולי כדאי. חוץ מזה, אם יראו בלשכה שאתה מחפף, יתחילו אולי להציף אותף בהצעות שלא ממש תאהב ואתה באמת לא רוצה להיכנס לנושא של סרוב להצעות, כי זה בלגן גדול. אני חושב שיש גם מגבלה על כמה זמן עובר מתחילת הזכאות לסופה. תבדוק באתר/חוברת של ביטוח לאומי. שם מסבירים הכל. לגבי ההמתנהלינואר, תבדוק טוב שלא תיפגע הזכאות שלך (תקופת האכשרה), אתה חייב להוכיח ששילמת ביטוח לאומי במשכורת במשך שנה מתוך השנה וחצי האחרונות ואתה יכול לפספס את זה ככה. שוב, כדאי לבדוק בביטוח לאומי. בהצלחה.

למעלה