מובטלת הייטק

• פותח הנושא irbt
  • פורסם בתאריך

irbt

New member
מובטלת הייטק

אני התפטרתי מחברת הייטק לפני כמעט משנה, רק לפני כמה חודשים התחלתי לחפש עבודה, בינתיים נכנסתי להריון(חודש שלישי) ואני יודעת שאני בבעיה. עפ" ראיונות העבודה שהייתי בהם לפני שנכנסתי להריון, אני בטוחה שהחברה הקודמת שמה לי רגל , עושים הכל כדי שאני לא יעבוד בתחום לא נותנים לי המלצות טובות, קיבלתי מכתב המלצה אבל לא סיימתי בחברה ביחסים טובים ובהרגשה רעה מאוד. האם מותר לחברה להתנקם כך? איך אפשר למצוא עבודה ללא ממליצים?איך אפשר למצוא עבודה בהריון ? אמרו לי שעד חודש חמישי לא צריך להגיד כלום אבל אם אני מתקבלת ואומרת אחרי חודש זה מצטייר שאני לא אמינה. האמת שבראיונות שהיו לי בטלפון עכשיו אמרתי שאני בהריון ואמרו לי שזו בעיה וביטלו לי ראיונות שנקבעו לי לפני? מה עושים?

maya28

New member
כמה תשובות

קודם כל מזל טוב על ההריון. דבר שני אני לא חושבת שאת צריכה להגיד בטלפון שאת בהריון. החוק אומר שעד חודש חמישי לא צריך לדווח ולכן אני לא הייתי מדווחת. כאשר אני הייתי בהריון אז הלכתי לכמה ריאיונות עבודה ולא אמרתי שאני בהריון וגם לא הרגשתי שום סיבה להגיד. אסור לפסול אדם על זה שהוא בהריון. אני לא עבדתי בהריון כי היה לי הריון קשה , אבל לפי מה ששמעתי אפשר לעשות עבודות מזדמנות , עבודה זמניות עם חוזה של חצי שנה ויש כאלה. בקשר לממליצים אולי תתני ממליצים ממקומות עבודה אחרים שלך ולא ממליצים ממקום העבודה האחרון. איך מוצאים עבודה בלי ממליצים? שאלת מיליון הדולר , שתמצאי את התשובה תודיעי לי. גם לי יש את אותה הבעיה שלך.

irbt

New member
המשך..

בהייטק עבדתי רק במקום עבודה אחד שלוש שנים

need1

New member
כמה נקודות למחשבה

ראשית , יש לא מעט מקומות שבהן משאבי אנוש שואלות בלי בושה מה התוכניות שלך לגבי ילדים (נשים הן הכי שוביניסטיות) כך שאם לא שאלו אותך למה את מספקת מידע "מפליל" , תמיד יש את הסיבה, לא ידעתי, לא שמתי לב, , לא סתם קיים החוק, הוא נועד להגן עלינו ממצבים כאלו. שנית לגבי ממליצים פה דוקה היתי אומרת את האמת שסיימת לא בצורה יפה , תציגי את הצד שלך, אבל אל תשמיצי יותר מידי, תני לצד השני לצאת קטנוני. שיטה נוספת (שתתפלאי כמה מישתמשים בה) היא שאם יש לך חבר/ה שעדיין עובדים שם תגידי שהם היו הבוסים הישירים שלך ושהם יתנו לך המלצות חמות,למעט מקרים נדירים שבהם מכירים ממש את האירגון קשה לעלות על השקר הזה, אז מקסימום היפסדת מקום אחד ולא הרבה יותר מכיוון שלא היו לך המלצות.

si32

New member
../images/Emo9.gifעבודה ללא ממליצים

קחי חברה טובה - הדפיסי מכתב המלצה ושהיא תחתום עליה. לאחר מכן אם יתקשרו אליה היא כבר תענה בשמם.

pixiER

New member
ממליצים זה הכל

ואני הייתי במספר ראיונות שבכלל לא ביקשו ממליצים, וגם אם כן, אז זה היה לפרוטוקול בלבד, ולא התקשרו. במקום אחד אפילו שהחברה שהתראינתי בה עובדת עם החברה הקודמת שעבדתי בה, ומכירים את כולם שם טוב, לא שאלו. אז לא להלחץ דוקא מזה...

pixiER

New member
אופס... זה לא הכל...

למעלה