מובארכ - לפניך!

סביוני

New member
מובארכ - לפניך!

קבלו את מילותיו של השיר "אל-עאלם אללה" הכל כך קצבי ושמח ששר עמר דיאב. זה שיר שאני אוהב מאוד באופן מיוחד. יש בו שמחה אמיתית. הוא אוהב אותה כל כך, ולא יודע בדיוק למה, ומכאן כל מלות השאלה וההשערות של למה בדיוק הוא אוהב אותה. (אכן תמונות קשות...
العالم الله [רק] אלוהים יודע العالم الله قد ايه قلبي وروحي دابوا فيك אֶלְ-עַאלֶם אַלְלַّה אַד אֵיה אַלְבִּי וַרוּחִי דַאבּוּ פֵיכּ [רק] אלוהים יודע כמה לבי ונשמתי נמסים בך دا اللي عيونه دوبوني ولله اللي في يعلم الله דַאלִי עֻיוּנוּ דַוַّבּוּנִי וַלַّה אִלְלִי פִיַّ יַעְלַם אַלְלַّה [את] זו שעיניה המיסוני, אני נשבע! את מה ש[אני חש] בתוכי - רק האל יודע. والله دبت فيك وخديتني بحور عينيك וַאלְלַّה דֻבְּתִ פִיכּ וַחְ'דֶיתְנִי בְּחוּר עֵינִיכּ אני נשבע, נמסתי בך ולקחוני אוקיינוסי עינייך سلمت القلب ليك من غير ازاي وليه סַלַّמְתִ אַלְבִּי לִיכּ מִן רֵ'יר אֶזַאי וַלֶיה מסרתי את לבי לך מבלי [שאדע] איך ולמה دا اللي عيونه دوبوني ولله اللي في يعلم الله דַאלִי עֻיוּנוּ דַוַّבּוּנִי וַלַّה אִלְלִי פִיַّ יַעְלַם אַלְלַّה [את] זו שעיניה המיסוני, אני נשבע! את מה ש[אני חש] בתוכי - רק האל יודע. هو الحب ايه؟ غير نظرة من عينيك הֻוַ אַלְ-חֻבּّ אֶיה? רֶ'יר נַזְרַה מִן עֶינֶיכּ אהבה זו, מהי? אולי נצנוץ מעינייך? اللمسة من ايديك غير قلب تخاف عليه אֶ(ל)-לַّמְסַה מִן אֶידֶיכּ רֶ'יר אַלְבּ תַחַ'אפ עַלֶיה או אולי ליטוף ידייך? או לא אחרת מאשר לב שאוכל לטפל בו? دا اللي عيونه دوبوني ولله اللي في يعلم الله דַאלִי עֻיוּנוּ דַוַّבּוּנִי וַלַّה אִלְלִי פִיַّ יַעְלַם אַלְלַّה [את] זו שעיניה המיסוני, אני נשבע! את מה ש[אני חש] בתוכי - רק האל יודע. العالم الله قد ايه قلبي وروحي دابوا فيك אֶלְ-עַאלֶם אַלְלַّה אַד אֵיה אַלְבִּי וַרוּחִי דַאבּוּ פֵיכּ רק אלוהים יודע כמה לבי ונשמתי נמסים בך العالم الله قد ايه قلبي وروحي دابوا فيك אֶלְ-עַאלֶם אַלְלַّה אַד אֵיה אַלְבִּי וַרוּחִי דַאבּוּ פֵיכּ רק אלוהים יודע כמה לבי ונשמתי נמסים בך دا اللي عيونه دوبوني ولله اللي في يعلم الله דַאלִי עֻיוּנוּ דַוַّבּוּנִי וַלַّה אִלְלִי פִיַّ יַעְלַם אַלְלַّה [את] זו שעיניה המיסוני, אני נשבע! את מה ש[אני חש] בתוכי - רק האל יודע.

ayelet 24

New member
../images/Emo24.gifוואי../images/Emo70.gifאיזה שיר חמוד../images/Emo70.gif

אנחנו רוקדות אותו בסטודיו שבחדר הכושר.

סביוני

New member
הגיג על השיר

עמר די מבטל עצמו בפני אהובתו. די כלומניק. יעני כישפת אותי, אני עכשיו מאוהב בך מאז עד כלות, ודי (כאילו, איפה העצמיות שלך? איפה העולם שלך חוץ מאשר החווייה ההתאהבותית? שלבי ההתאהבות המטומטמים, הנפלאים והלא ממש נורמליים. הלשון שלו גם נדבקת לחכו: הוא לא מוצא מלים, ואיכשהו אומר משהו, אבל ממשיך את זה בכך שרק אלוהים יודע כמה האו אוהב אותה... הוא יודע רק שהוא התאהב, ומוכן לצרוח את זה, אבל לא ממש יודע מה לצרוח. סוג של בלבול. אולי הוא בלבול נעים, אבל כולנו מסכימים שזה לא ממש אסרטיבי להתנהג כך. נו שוין. העיקר שיהיה לכולנו טוב בסוף...
דרך אגב, לאלוהים באסלאם יש 99 כינויים. אחד מהם הוא "אל-עאלם" - יודע כל. לכן יש לכמה משפטים בשיר הפופי הזה איזשהו נופך דתי.

tlingit

New member
אוהב אותך - אבל מציאותי

מכיר את השיר הזה? של פיני חדד ונתי לוי: "את הירח לא אקטוף בשבילך ולא אוריד את הכוכב למענך בגללך לא אצא מדעתי אוהב אותך אבל מציאותי" השיר הזה מצא חן בעיני בגלל שהוא כל כך ההיפך מההשתפכויות המוגזמות של "ז'אנר שירי האהבה"
[אני כל כך אוהבת את פיסות הידע שאתה חולק איתנו כך מדי פעם. 99 שמות?]

סביוני

New member
אכן חציר העם

חוץ מפיני ונתי. באמת אסרטיבי. מזכיר את חראמת אחיבכ של ורדה הנשמה. אלה שאינם מהדרין משתמשים ב 33 שמות בלבד (ולכן המסבחה, מחרוזת של 33 חרוזים. ממששים כל חרוז לפי התור ומציינים כינוי של אללה).

tlingit

New member
עכשיו הזכרת לי

באמת שמעתי פעם, בטיולי, ש 33 החרוזים יכולים גם לשמש עבור כל 99 השמות כולם

סוף סוף...../images/Emo24.gif

כמה חיכיתי שהמתרגם המקסים (שזה אתה כמובן), "ישחרר" לנו כמה מהשירים המקסימים ביותר!!! כל הכבוד.
שיר מקסים, כמוך. כן ירבו שירים כאלה ותירגומם כמובן!

tlingit

New member
לא יודעת אם אני מכירה ולא מוצאת ../images/Emo10.gif

אני רוצה לשמוע את השיר דרך הרשת (כלומר ב real media ) אבל לא מוצאת. מישהו יכול לתת לינק?

leah1010

New member
../images/Emo51.gifתרגום השיר

השיר מקסים, גם המילים וגם הלחן. עמר דיאב שר שירים מאד יפים. ושוב
על התרגום לאה

למעלה