מובארכ התפטר

billc

New member
Wael Ghonim

http://en.wikipedia.org/wiki/Wael_Ghonim נשאל מי הבא בתור הוא אמר תשאלו את פייס בוק הוא נותן קרדיט Mark Zuckerberg ופייס בוק למפלת מובארק בקיצר היהודים הפילו את מובארק
"Zuckerberg was raised Jewish, including having his bar mitzvah"

סלסרו

New member
מענין מאד איזו מדינה תהיה הבאה בתור.

אף אחד לא יודע מה ילד יום, אבל מה שבטוח, שההפכות האלה ברחבי המזרח הקרוב, יהוו כר נרחב לחוקרים בעתיד, בנסיון להגדיר בדיוק את הגורמים - התייקרות האוכל (תוצר של המדיניות המוניטרית של ארה"ב?)? האבטלה (שוב קשור לארה"ב - אבל אבטלה גבוהה תמיד היתה במדינות אלו)? מלחמת בוש בעירק? (הראתה שעריצים יכולים לעוף?) עליית אובמה? (הפיחה תקווה בדור הצעיר?) האינטרנט? (חשף את האזרחים לעולם הרחב, פייסבוק, כו') ציבור מלומד יותר? ויקיליקס? תוכנית אמריקאית שהתבשלה תחת בוש? סיבות אחרות?.. בכל מקרה, תראו מה אדם אחד - מוחמד בועזיזי - מסוגל להביל, גם אם לא התכוון לכך..

billc

New member
אותי מעניין אם המצרים ילכו עד הסוף

וזה לא רק יהיה הקטע שלהפיל את מובארק, אלא לנסות באמת ובתמים להשיג דמוקטריה אני חושב שבפעם הראשונה בהיסטוריה יש מהפכה בעולם הערבי על מנת להביא דמוקטריה זה לא דמוקטריה שהמערב דוחף בכוח למדינת מוסלמית (עירק) זה לא משהו שאיזה מדינה ערבית מנסה ליישם זה מגיע מהעם. אנחנו לוקחים את הדמוקרטיה כמובן מאליו, לוקחים את חופש הבחירה והמילה כ"אובר רייטד" , שכחנו מה זה להיות בלי חופש בלי זכויות שהיינו בארופה לפני כמה מאות שנים אני באמת מכל הלב מאחל למצרים להצליח, כולם מודאגים שזה קורה דווקא למדינה ידודית יחסית למערב ולאו דווקא למדינה קיצונית כמו אירן אבל דווקא מדינה כמו מצרים יש לה סיכוי הרבה יותר גדול להצליח במהפכה מאשר מדינה כמו אירן אם המצרים יצליחו להביא את הדמוקריה, זה באמת ישנה את כל המזרח הרחוק,

סלסרו

New member
גם אם ילכו "עד הסוף", יקח להם לפחות 20 שנה.

אי אפשר לקום בוקר אחד ולהיות מדינה דמוקרטית. דמוקרטיה היא לא רק זכות הצבעה. בשביל דמוקרטיה צריך מבנה שלטוני יציב, שלטון חוק יציב, חוקה או משהו דומה שמעגן זכויות אדם, אזרח ושל המיעוט, מע' משפטית הוגנת, שיטת בחירות הוגנת שהציבור סומך עליה, והכי חשוב - תודעה דמוקרטית, שזה כולל היכולת להכיר בחילוקי דעות ויכולת הגעה לפשרות פוליטיות, שדמוקרטיה זה לא רק זכויות אלא נלוות לה חובות רבים, שבדמוקרטיה ייצוגית הנציגים לא בהכרח משקפים לגמרי את רצון העם, ועוד ועוד. אלה דברים שלוקחים הרבה מאד זמן להקים, ליצור, ולהפנים. זה לא מהיום למחר.

../images/Emo45.gif ובעיקר, סובלנות

הדמוקרטיה על רגל אחת, היא האמרה המפורסמת של וולטר על הנכונות להילחם עבור זכותו של האחר להביע דעות שאתה לא מסכים איתן. אני לא מומחית גדולה ולא יודעת את רזי החברה המצרית, אבל היא לא נראית (מרחוק) עדיין עד כדי כך סובלנית.

forglemmigej

New member
יצליחו למה לא?

למה רק לנו מגיעה דמוקרטיה (מלה חמקמקה לכשלעצמה באיכות שלה) הם ינסו לפחות. השאלה אם הראיס הבא יקשיב לעם, או שיעשה לביתו כפי שיתר מנהיגי המדינות המוסלמיות עושים, אבל ישחק אותה פתוח למערב.

למעלה