מה?

Fleddermaus

New member
אולי נפריט את המדינה וזהו?!?

מה השב הבא, הפרטת המשטרה? הפרטת הכנסת? הפרטת משרדי ממשלה? לאן הגענו?

croovy

New member
../images/Emo204.gif אלה לא תיקים פליליים

אלה תיקים שהם ממילא אזרחיים, ומאז ומתמיד רוב התיקים האזרחיים מטופלים ע"י עו"ד פרטיים. אני לא רואה מה רע כאן חוץ מהסיסמה "הפרטה". על הפרקליטות באמת יש עומס, וזה עדיף מאשר שהם סתם יגיעו למלא עסקאות טיעון כמו שהם עושים עכשיו.

../images/Emo45.gif תודה עופר

הילדותיות הזאת (מתנצל, אין לי דרך אחרת לקרוא לזה) שצועקת חמס כל פעם ששומעים את המילה "הפרטה" יכולה לחרפן פילים. הפרטה היא לא מקור כל הרוע בעולם, וגם היא לא השאיפה האולטמטיבית לכל דבר. הפרטה היא אמצעי, בתחומים מסוימים אמצעי מעוד יעיל לשיפור איכות החיים של הרבים ביותר, ובתחומים מסוימים אמצעי שיכול לפגוע מאוד. חיים רמון הוא אחד האנשים הרציניים, החכמים והמוכשרים ביותר בפוליטיקה הישראלית. אדם שהוביל מהלכים חשובים מאין כמוהם, גם כשהיו לא פופלריים בעליל ובעיקרם - חקיקת חוק ביטוח בריאות ממלכתי והוצאת קופות החולים מידי ההסתדרות. אחרי שהתבזבז במשך שנים כשר ללא תיק קיבל עתה מינוי ראוי מאוד. עמרי, האם אתה בקיא בתפקידיה של הפרקליטות? האם אתה מכיר נתונים לגבי יעילות התפקוד של הפרקליטות? האם אתה מכיר את פרטי התוכנית שרמון מתכוון לבצע ומוכן להסביר לי, פרטנית, מה פסול בהם? אגב - האם שמת לב שהפרקליטות תומכת בתוכנית הזאת? אני חייב להודות שאינני מכיר את פרטי התוכנית, אבל יש לי קצת יותר יושרה על-מנת לא לחשוב שהיא רעה. למען האמת - מתוך היכרותי והערכתי לרמון אני מעריך (ואולי אטעה) כי מדובר בתוכנית טובה וראויה. אל תתנהגו כקיצוניים אטומים, זה נורא.

Fleddermaus

New member
אין לי התנגדות עקרונית לכל הפרטה.

אין לי שום ספק שיש מקומות שבהם ראוי לפתח תחרות ויעילות. הפרקליטות אינה כזו, ועל אף הבעיות החמורות, ישנן שיטות אחרות להתייעלות. לא כל דבר חייב להיות פרטי. על אף שלא מדובר בתיקים פליליים, אני תומך בלהשאיר למדינה את אשר למדינה. פרקליטות המדינה, כשמה כן היא. אני לא מעוניין להכניס אינטרסים פרטיים לגוף המיועד לשרת את המדינה. יש לטפל בסחבת בצורות אחרות, ובכל זאת להשאיר את הטיפול בתיקים הנוגעים למדינה בידי המדינה. בדרך כלל המאבק בהפרטה נובע מדאגה לזכויות עובדים. כאן זכויות לא משחקות תפקיד. אני מדבר על העקרון המוסרי של הפיכת מוסד כמו הםרקליטות למוסד הנשלט בחלקו על ידי אינטרסים אישיים. בינתיים, אפשר לחכות למה שיגיד היועץ המשפטי לממשלה בנושא.

פרקליטות המדינה...

סובלת מעומס מיותר של תיקים, ונוצר מצב שתיקים בעלי חשיבות נדחקים ממקומם הראוי בגלל שיש צורך לטפל בתיקים חשובים פחות, בשם ה"עיקרון שצריך להשאיר למדינה את אשר למדינה", שזה משפט סתום וחסר פשר. לדעתי אתה בכלל לא הבנת את התכנית המדוברת, אחרת לא היית כותב שמשמעותה היא "להכניס אינטרסים אישיים לתוך הפרקליטות", כי זה פשוט לא מדויק, התכנית אומרת שתיקים אזרחיים לא חשובים שסתם מעמיסים על הפרקליטות יועברו לטיפולם של עורכי דין פרטיים, מה שיאפשר לפרקליטות להקדיש את מירב תשומת הלב לנושאים דחופים כמו הטיפול בשחיתות, באלימות מינית, בימין הקיצוני ושאר רעות חולות. "את תוכנית ההפרטה ("מיקור חוץ") יזמה הפרקליטות כבר לפני שלוש שנים והיא אמורה לכלול הפרטת תיקים שאין להם היבט שלטוני או פלילי".

למעלה