מה

שםאנילא

New member
שמה? שהם מתים בגלל זה? רק שלא נהפוך אותם לרוצ

לרןצחים... כשאני רואה בגד יפה ואי מאוד רוצה אותו אני לא הורג את עצמי בשבילו... אני מחפש בגד אחר שאני יכול לעמוד בו... אני רואה את זה בתור זכות לאבא אם הוא נפטר כשהוא מנסה להשיג לביתו בחור בן תורה... בכל מקרה זכותו של הבחור לדרוש... את לא רוצה להשקיע? אל תשקיעי... אף אחד לא ציוה עלייך למות בשביל בחור...

2ת Wל ר2

New member
לא בגלל זה!!

ובטח שלא *רק* בגלל ז.. יכולות להיות הרבה סיבות אבל זו גם סיבה נפוצה מאד. חוצימזה- אני לא אומרת שלא מגיע לבחורים הממיתים עצמם באהלה של תורה. מצידי? מגיע להם ארמון!! לא זו הנקודה..

שםאנילא

New member
זו גם סיבה נפוצה מאוד?

זו גם סיבה נפוצה מאוד? אתם מביאים אולי דוגמא אחת שאולי קשורה לנושא ואלוי הקב"ה חיכה לבחור שיחתן את ביתו ואז רק ימות לא חסר סיבות... זה לא סיגריות או סמים קשים או שאר דברים... נכון קשה לקבל את זה... אבל אם היו נותנים לאבא שלך ולך את ר' עקיבא בתור חתן אז שם כן היית מבינה שהוא "שווה" כביכול דירה לא?! אבל היום אין ר' עקיבא...היום יש ת"ח שחלקם מבקשים דירה וזה לא אומר שהוא פסול או לא לומד תורה לשמה... הבחור פשוט רוצה להסיר דאגה מליבו על דירה...לא רוצה לשמוע על איך להשיג דירה או אם היא מרווחת או לא... הוא רוצה ללמוד בשקט ולגדול... למה את זה אינכם רואים? היום הדאגה הכי גדולה שלהאדם זה היכן לדור? לא הפרנסה היום יומית שאיתה ניתן ב"ה להסתדר...
רוצה בחור כזה? יש לו דרישות? אז הוא שווה את זה...

קליט

New member
קשה לבוא בתביעה מול הבחור כשכולם דורשים וכו`

והבחור לא מחייב אף אחד שיקח אותו ! . התביעה היא מגדולי התורה הצדיקים שיתקנו תקנה שאין דרישות ! . מה שהמחותן נותן נקבל בשמחה . ובתנאי שהמחותן נותן חצי דירה בכל מקום תורה בארץ ישראל וגם בירוחם או בכרמיאל, או בכל חור שיש שמה תשתית חרדית

2ת Wל ר2

New member
אני לא אומרת שלא מגיע להם!!

רוב הבחורים שדורשים הם בחורים איכותיים. אך יש כאלו שלא..

שםאנילא

New member
אז את בעד אלו שמגיע להם? כי אלו שלא מגיע להם

בד"כ המשפחה מתפרקת...או תתפרק כי זה לא לשם שמים או שזה סתם קטע של ניצול לביזנס מה שנקרא... ואז חלה עליו קללת הגמרא וחכמים...

2ת Wל ר2

New member
אני לא בעד ונגד אף אחד..

מי שחושב שמגיע לו ויש להורי הכלה- שיקבל. לא איכפת לי.. אני רוצה להתחתן עם אחד שממית עצמו באהלה של תורה ומשקיע את רובו ככולו בלימוד אבל.. לוידעת אם יהיה לי לתת לו דירה..

שםאנילא

New member
אם את אמיתית ובאמת זה רצונך אין זה מן הנמנע

שהקב"ה יסדר את שלבך חפץ... והכל אבל הכל תלוי במעשייך...

קליט

New member
כשאנשים מתים אז לא יעזור שום פילפולי הבל !!

חיי אדם זה ערך עליון ביהדות ! . ובאמת מאוד קשה להבין את גדולי התורה הליטאים . בעבר היו כמה עשירים שקנו להם אברך בן תורה . היום כל דלפון רוצה את השפיץ שבשפיץ בלי בלעטעל . .

קליט

New member
האנשים אמורים לזרז את המנהיגים

הסברתי שכל בחור בפני עצמו רשאי למכור את מרכולתו , ואין הוא מחייב מישהוא לקחת אותו . יש בחורים במחיר זול יותר .

שםאנילא

New member
זה לא נשמע טוב...למכור את מרכולתו...לא הגיוני

שתלמיד חכם ימכור את תורתו בשביל דירה ולכן הסברתי שהכונה היא כדי שישב ללמוד בשקט לאחר החתונה ולא יצטרך להתייגע כדי להשיג דירה...ככה האישה עובדת וחיים בצמצום מבחינת אוכל ויום יום...

קליט

New member
נכון מאוד, וכך אמר חז"ל

לעולם ימכור אדם כל מה שיש לו וישא בת תלמיד חכם, או יתן בתו לתלמיד חכם .

שםאנילא

New member
למה לא מבינים את זה??? אולי בגלל שיש כאלו שמנ

שמנצלים זאת למסחרה... אני לא מבקש דירה... רק תבואי כבר...שכפלתי לך מפתח...ועוד בורוד... נו???

קליט

New member
עיקר הברוך זה בשנים האחרונות

עד לאחרונה עדיין קיוו ש"בית שמש" יביא פיתרון . . לאחרונה היוקר האמיר עד למאוד, וה"ביטוח לאומי" ירד לאפס

ת"ח אמיתי..

לא יתלה את זיווגו בכסף!! אלא באמונה בה'!! באמונה שה' מפנס ומכלכל וממנו הכל! אני כן בדעה שהורים צריכים לעזור אבל עד גבול מסוים ולא לדרוש מהם את מה שהם לא מסוגלים.נקודה. אין מצב לחשוב על כסף לפני הבחורה... סליחההה אבל זה נשמע שעדיף לו דירה מאשר בת זוג..! קצת סדר עדיפיות לבחורי ישיבה חסרי הטקט לא יזיק בכלל....

שםאנילא

New member
האמונה שלו בה' גורמת לזה שהבחורה תבוא עם דירה

לא הבנתי מה פסול בזה... זה תמיד היה כך ותמיד האבא היה נותן כסף כשהבת מתחתנת..זה לא חדש אז לפני כמה דורות זה הפך לדירה... איני רואה בזה בעייה... ושוב אני מדגיש כשמדובר באמת באחד שלומד

בלה בלה

בלה בלה... זלא יעזור להסביר את מה שרציתי... ובנינו ---אלה שלומדים באמת לא דורשים דירה ויותר מידי...הם חיים בפשטות ומקבלים מה שנותים להם באהבה בלי לחפור על הדרישה שלהם כיאלו שזה התנאי לחיים...

למעלה