מה?!?!?!?

תמיר1991

New member
התייחסות למדינה כערך היא פאשיזם?!

לא. פאשיזם זו התייחסות קיצונית למדינה כערך. ואם את רוצה להישאר סהרורית ולקרוא לקונצנזוס "פאשיסטי", אז חופשי. אני לא בוחר להתנגח בעם שלי. תמיר.

ל שכזו

New member
אוי נו, תחסוך ממני טיעונים דמגוגיים.

"'קיצוניות" זו מילה שמתארת מידתיות, בתפיסות אין מידתיות. ברגע שהתפיסה שלך היא שמדינה היא ערך, אתה לא יכול לחשוב שהיא "יותר" או "פחות" ערך. אתה יכול לקבוע את זה לפי סדר עדיפויות (ולזה הייתה הכוונה שלי, הליכוד מייחס למדינה חשיבות כערך עליון, העבודה למשל לא). אני לא קוראת לקונצנזוס פאשיסטי, אני אומרת שהתפיסה היא אותה תפיסה בין אם תתמוך במרצ, בליכוד או במרזל. הליכוד מייחסת למדינה ערך עליון, ואין רלבנטיות לכמה מהציבור בוחר בה.

תמיר1991

New member
טוב, בסדר. אם את קוראת לי דמגוג כנראה שתכני

ככה כל דבר שאגיד. אז אין טעם לדיון, לא?

ל שכזו

New member
ממש לא ../images/Emo2.gif

אבל זה דמגוגי לכתוב "אני לא קורא לעם שלי פאשיסט" (או משהו דומה) במקום לבחון עובדות.

תמיר1991

New member
יופי, אז בגיל 13 הייתי ימני. עכשיו תצלוב אותי

ותלגלג על כל מילה שאגיד? כי כנראה שבהווה אני לא פחות שמאלני ממך, ואני לא צריך להתנצל או להצטער על מה שהייתי כשהייתי ילד קטן, יש תקופות בחיים ואני לא נולדתי מהבטן עם השמאלנות כי אני גדל ומחונך עם ובידי אמא ימנית. אז אני אשם? ואם אתה מכנה "פאשיסט" כל תומך בעסקת טיעון לגיטימית וחוקית, מצבך רע.
תמיר.

doresh shalom

New member
מי שרוצה

שמערכת המשפט תכריע לא על בסיס התיק והעובדות עצמן, ולא על בסיס טובת הפרט/החברה, אלא על בסיס טובת המדינה (כמנגון) - יש בסיס לכך שיקרא פאשיסט.

doresh shalom

New member
ולמקרה שיש צורך בתימוכין:

"יש מערכת משפט אחד, שהעיקר מבחינתה הוא טובת האזרח - אבל תמיד עלינו לחשוב גם על טובת המדינה." מההודעה הזאת: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=247&msgid=101380951

למעלה