מה תחקיר ביטחוני???

maytush

New member
מה תחקיר ביטחוני???

קיבלתי הודעה ב"קיוסק מידע" שיש לי זימון לתחקיר ביטחוני-לא כתוב שם לאיזה תפקיד. כשהלכתי לדואר לא היה שם שום מכתב עדיין. רציתי לדעת אם כשמזמינים אותך לסיווג ביטחוני אומרים לך באיזה תפקיד מדובר? ואם לא אז איך זה עובד? מעבר לזה,קראתי את המאמר על התחקירים הביטחוניים פה בפורום ,אבל לא הבנתי אם את השאלון (קורות החיים וזה) אני מקבלת בדואר לפני התאריך שבו רשום לי להתייצב לתחקיר או שאני ממלאה אותו שם במקום??? ואם בכלל אתם יכולים להסביר מה הקטע של תחקירים ביטחונים אני אשמח ממש!!!

purple rose

New member
אז ככה...

אני אישית לא עברתי כזה תחקיר אבל אני יודעת בכלליות. יש תפקידים בצבא שדורשים תחקיר ביטחוני כדי שיכירו אותך יותר לעומק. בעיקר כמעט ואין כאלה שלא עוברים תחקיר. תלוי איזה תפקיד ומה הוא דורש אבל בודקים שם בעיקרון שאת לו מהוות שום סכנה לביטחון המדינה (מדובר בתפקידים שבהם את יודעת על סודות כאלה ואחרים של הצבא). את לא יודעת לאיזה תפקיד התחקיר מכוון-לפעמים הם רומזים לך פחות או יותר אבל אם זה לא תחקיר שבא אחרי מיון כלשהו את לא יכולה לדעת. מה שכן-תפקידים עם תחקיר ביטחוני נחשבים לטובים. בד"כ הם שולחים את השאלונים בדואר אבל גם אם לא שלחו את יכולה למלא אותם שם. זה לא כזה נורא.

ממש ממש לא.

ממש לא עוברים תחקיר בטחוני בשביל שיכירו אותך לעומק. את התחקיר עושים בשביל קביעת סיווג בטחוני, וזהו זה. וזה מופרך לחלוטין לומר שרוב החיילים עוברים תחקיר בטחוני. ובדר"כ הם לא שולחים את השאלונים בדואר, כי אם אומרים להוריד אותם מהאינטרנט.

maytush

New member
אה אוקיי אבל...

אם נגיד אני עוברת את התחקיר אבל אני לא רוצה את התפקיד שהם מכוונים אליו ועדיין רוצה ללכת לכל"צ...? כאילו איך אני יכולה לא ל"התקבל" לתפקיד אם הם בכלל לא אומרים לי מהו??? ומישהו יודע איפה אני מוצאת את השאלון באינטרנט????

../images/Emo26.gif

קיום התחקיר לא אומר שאת מחוייבת לתפקיד. הנה השאלון

maytush

New member
סליחה על הבורות אבל...

אם זה לא אומר שאני מחוייבת לתפקיד איך זה הולך? אני מגיעה לבקו"ם הולכת לקצין מיון ו???? מה קורה אז? או ששלוחים לי הודעה שהתקבלתי לאנשו? ואם כן ואני לא רוצה את זה מה אני עושה???

תקשיבי

אם לא עשית איזשהם מבחנים קודמים או ראיון, אלא סתם קראו לך לראיון, אז אין צורך לבוא מוכנה עם דפים מראש. את אמורה לקבל מכתב בדואר שפשוט מזמן אותך לתחקיר בלשכת הגיוס שאליה את שייכת. בעקרון התפקיד הוא תפקיד שדורש סיווג בטחוני, הם לא יגידו לך מה בדיוק התפקיד אבל הם יכולים להגיד לך למשל שהתפקיד הוא בחיל מודיעין\האויר וכד'.

maytush

New member
ואם אני מעדיפה פשוט ללכת לכל"צ ...

כאילו מתברר לי שהתפקיד שבגינו עברתי את הסיווג הביטחוני הוא ממש לא מתאים לי (בבסיס פתוח למשל...) יש איזשהו מצב שאני פשוט אומרת את זה לקצין מיון ויש התחשבות כלשהי???

למעלה