מה תגידו על זה?

alonaski

New member
אהבתי!!!
די משקף את דעתי בנדון

אודות הסנובורד...

אהבתי את המשפט הזה: "המנטאליות החוראנית של הישראלים משתלבת עם תרבות הסנובורד יותר מאשר עם הסקי. הגולש הישראלי ייקח נעליים מהחבר, ישכיר את ה'בורד' במג'דל (שמס) ויוותר על הדרכה".

ובכל מקרה, היה פה לא מזמן מישהו שחזר עם סיקור מאירופה ורשם בפירוש שאחוז הסקיירים גדול מהסנוב'ים שפגש באתר.

itamo

New member
למדתי לא להקשיב למי שמכליל על "כל הישראלים"

לא קראתי, אבל לפי הציטוט שהביאו פה כבר הבנתי את הרמה של הכתבה...
הכותב מזכיר לי עוד אנשים שמידי פעם יוצא לפגוש גם פה בפורום שמאוד אוהבים לכתוב דמגוגיה על "כל הישראלים" (כמובן שחוץ מהם) ומאוד אוהבים כל הזמן לחפש ללא הפסקה ישראלים אחרים ולמצוא מה לא בסדר איתם וישר להכליל על כך שכל הישראלים ככה ושזה "רק בישראל".
ושלא לדבר על הגזענות שנוטפת מנסיונות לרמוז שזה לא בסדר לשכור במג'דל שמס.

בקיצור דמגוגיה בשקל

shac

New member
מישהו? מישהו???

:)

קודם כל זה היה בצרפת. שם הם נולדים ולפני החיתוך מחבל הטבור מלחימים להם מגלשי סקי לרגליים. לא יודע אם באתרים בקנדה/ארה"ב גם יהיה אחוז סנובורד נמוך כל כך...

וחוצמזה... את בכלל עברת לאופניים, אז מה, עכשיו נחפש כתבות על עוד אנשים שאיבדו עניין בשלג ועברו לטרשים...? :)

alonaski

New member
אצלנו, אצל שרוטי רכיבת אופנים (אופני הרים)

התינוקות נולדים עם קליטים בכפות הרגליים!!

drz400e

New member
הרבה מילים עם מעט נתונים

וגם אליהם לא מתיחסים כראוי. מה שאני רואה הוא שבממוצע , גולשי בורד מבלים כמעט יום יותר על השלג בשנה מגולשי סקי. האם יש פריחה מחודשת של הסקי - אכן , אבל האם זה אומר דעיכה של הסנובורד? לכותב ברור שכן , למרות שאין לזה שום ביסוס. כשהמספרים יתהפכו , וגולשי בסקי יבלו יום יותר בשנה על השלג מגולשי סנובורד , אז זה כבר יהיה משהו אחר.

אבל אם אפשר לדבר במילים גדולות ודרמטיות , למה לא....?

karpe

New member
אכן יש דעיכה

לא יודע מה קורה בארה"ב, אבל בשנתיים האחרונות שהייתי בצרפת, הסנובורדים במסלולים היו לא יותר מ-20%. ממש ספרתי בכל הזדמנות שהייתה לי, גם במסלולים וגם על הצ'יירליפטים.

המדריך שלי בקלאב מד השנה, שמדריך גם סקי וגם סנובורד לפי דרישה, אמר שהוא רואה שיש ירידה משמעותית באחוזי הסנובורדיסטים בשנתיים האחרונות.
יש לו סטטיסטיקה די טובה (מדריך 25 שנה באותו מקום רוב הזמן).
ואגב - גם הוא מעדיף סקי

בארץ הסנובורדיסטים מהווים חלק יותר גדול מהגולשים, ואפשר לראות את זה בחרמון, וגם בהתפלגות בין אלה שנוסעים לחו"ל. להערכתי משהו כמו 30-40%, סתם הערכה בעין.

alonaski

New member
חבר'ה תקלטו!!!! לא משנה כמה כייף לכם על הקרש

היחיד... זה פשוט לא טבעי להעביר חופשת שלג שלמה באירופה, שבוע ימים עם 2 רגליים קשורות!!!

זה לא טבעי ולא נח!!!

לכו תנסו יום אחד סקי קרוס קאנטרי!!! תראו מה זה תענוג וחוויה מסוג אחר!!!

natyh

New member
להתגעגע ...

רואים שאתה חדש בפורום סע לטיול אופניים עם אלונה ....
להתגעגע לטירונות זו מילה יפה ..., ונניח שתצליח לשרוד בעליה אחרי העליה מגיעה הירידה וכמה שאני לא מקנא בך .....
..

marceloros

Member
מנהל
הדיון חסר הטעם #2

חסר כל טעם להשוות או להחליט מה יותר טוב או מי יותר מעליב.
שכל אחד יעשה מה שבא לו וזה לא משנה אם היו יותר סקיירים בבנסקו (עובדתית למשל) או לא, או אם גולש סנובורד (שאני כאילו לא מחבב) חתך אותי ועפנו שנינו, כי את הפציעה חטפתי דוקא מסקייר חסר אחריות וכנראה טורקי או מקומי וברור שלא ישראלי.
זה כמו לדון על מז"א עוד שבועיים, חסר טעם.
זו דעתי.

lastnight

New member
מעניין - אבל פשטני

ברור שסנובורד ימשיך להיות דומיננטי אצל צעירים . אבל ברור גם שתהיה זליגה לסקי כאשר הצעירים האלה יתבגרו . אני לא חושב שיש טרנד המוני בחזרה לסקי - אולי רק שמירה של סקי על מעמדו הבכיר , בפרט לאור הפיתוחים החדשים שמאפשרים אוף פיסט קל יותר ו"צף" גם לגולשי הסקי .
הסקי הוא האח הבכור והרציני יותר , והסנובורד הוא האח הצעיר והשובב - ושניהם יוסיפו להתקיים זה בצד זה .

שני הסנט שלי

רוב הישראלים נהרו לתחום ספורט החורף כשסנובורד היה ה-דבר. אין בישראל מטבע הדברים מסורת של סקי כמו במרכז וצפון אירופה, צפון ארה"ב וקנדה. לכן בתודעה הישראלית הסנובורד דווקא נכנס כדבר הטבעי לעשות על שלג וסקי זה הדבר "המוזר".

elotan

Member
איזה עובד הטמבל הזה? יש לי ניחוש לא רע

למה לקשור ויתור על הדרכה לשכירת בורד במג'דל? מה רע בבורדים במג'דל? הם כולם חוראנים? סעד שופי חוראני? בגלל זה שרפו לו את החנות ולא נתנו למי ששכר אצלו ציוד להיכנס לחרמון? אולי אלה ששרפו לו הם החוראנים?

natyh

New member
צודק לחלוטין

מעניין שבמדינה מפעולות אלימות שנעשות על ידי כולם יודעים מי כולם מתעלמים וכאשר דרוזי מתעקש להיכנס בחינם לאתר החרמון המשטרה מגיעה אליו מיד כאילו מדובר באוייב הציבור מספר אחד .

רק הערה לגבי ה"ישראלי החוראני"

אכן, הישראלים עם אופי חוראני, וזה מתבטא בעיתונות הרבה יותר מאשר על המסלולים.

HelloweeN

New member
זה ממש לא נעצר רק בעיתונות.

אני נתקל בזבלי אדם האלה גם בחדר כושר, כשהם מתאמנים בלי מגבת ועוד מעיזים להתעצבן להם שאני מעיר להם שהם מגעילים ושזה דוחה להשתמש במכשירים אחריהם.
אחרי שהיצורים האלה מסיימים את האימון, הם נוסעים הביתה, ואם יש פקק, הם כבר ידאגו כבר לחתוך אותך ברמזור, למרות שעמדת בפקק הזה כמו בן זונה כבר 10 דקות. אחרי זה, החוראניות הישראלית באה לידי ביטוי בכל מיני ספקי שירות ששכחו שהם כאלה ועוד אין ספור סקטורים, ציבוריים ופרטיים, שהמיקרובים האלה עושים בהם כבשלהם.

אז כן, בהחלט יש פה חוראניות, הרבה יותר אגרסיבית והרבה יותר נפוצה (כמעט בכל צעד שתיקח למען האמת) מאשר בכל מקום אחר בחו"ל (גרתי מס' שנים בארה"ב, בכמה מדינות), ואני מסכים לחלוטין עם הכותב.

elotan

Member
זה גם לא נעצר בחדרי כושר ובכביש

אני נתקל באנשים עם פה ג'ורה מצחין גם בפורומים באינטרנט, הם משתמשים בביטויים כמו "יהודונאצים" וכו'.
גם אני מסכים עם הכותב, ורק חושב שלשכור בורד במג'דל זה לא חוראניות.

marceloros

Member
מנהל
בהתייחסות לחלק מאוהדי בית"ר

מקובל אפילו עלי הביטוי הנורא הזה.

למעלה