מה תגידו על זה.. ?

ליאן.

New member
מה תגידו על זה.. ?

חברה שלי מספרת שהאקס שלה שוב התקשר.. מדי חודשיים הוא יוצר איתה קשר, לא לשם חזרה אפשרית אלא בשביל לבכות לה על הכתף ולקבל תמיכה.. רק שתבינו.. לאחר חברות של פחות מחצי שנה, לקח לה מעל לשנה וחצי להתגבר עליו. היא הפכה לסמרטוט שלו.. הוא סיפר לה ששכב עם 4 בנות אחרות לאחר הפרידה ושהיה באורגיות, הוא היה נפגש ושוכב איתה גם כשהיתה לו חברות חדשות. היא היתה בדיכאון, לא אכלה וירדה כ 10 קילו, הגזימה בשתיית האלכוהול במסיבות, ציפתה לטלפונים שלו כאילו שזה אויר לנשימה.. ולא יכלה לומר לו "לא". ומה עכשיו ? סוף סוף לאחר תקופה ארוכה היא הצליחה לעמוד על שתי רגליים, התחילה לאכול, לחייך.. לאחר מכן הכירה מישהו שלא בטחה בו והיה גם עם אחרות, אבל משום שנקשרה אליו לא יכלה להתנתק ממנו עד שהיה איזשהו מקרה שגרם לה להתעצבן עליו, היא החליטה שהספיק לה ועזבה. (איך היא מצליחה להכניס עצמה למצבים האלה, אני לא יודעת..) השבוע יצאה עם מישהו חדש ובינתים זה נראה די מבטיח.. אבל.. האקס הזה מתקשר לבכות לה על הבעיות שלו ומצפה לתמיכה.. אמרתי לה שתשלח אותו לפסיכולוג... ושסוף סוף יניח לה לנפשה, לכל הרוחות!.. היא מצידה מרגישה נחוצה ואולי מוחמאת ומוערכת או לא יודעת מה, וכן, היא טיפוס יותר מדי נחמד, ואומרת לי ´זה בסדר, זה בסדר´.. אני לא בטוחה שזה כל כך בסדר.. עד שהיא ממשיכה עם החיים שלה.. ועם כל החולשות שיש לה אליו.. רק את הבעיות שלו היא צריכה לספוג עכשיו.. ועוד לתמוך בו ? אני מניחה שבחורה כזו תוכל לעזור לעצמה בעצמה, רק אם היא תרצה בכך, אבל כל עצה שהיא, תתקבל בברכה..

בשביל טנגו צריך שניים

בשביל להשאר בקישרי ידידות עם אקס צריך לשתף עימו פעולה, נראה שזה מה שהיא עושה. אם זה בריא לה או לא, רק היא תחליט. יכול להיות שהיא זקוקה למה שהיא מקבלת ממנו, "תחושת הערכה" וכו´, ושבסך הכל, טוב לה עם הקשר הזה.

ליאן.

New member
כי היא תלותית ויש לה חולשה אליו.

אם הוא היה טוב אליה, זה היה דבר אחר, אך הובהר שהוא לא.. אם היה איכפת לו ממנה באמת, הוא לא היה מעמיס עליה בבעיותיו או מנצל אותה לצרכיו בלי להתחשב בה ובמה שטוב לה. את לא מסכימה ? אלכוהול לא באמת טוב לאלכהוליסט, למרות שנדמה שזה גורם לו לאושר..

הלוואי והייתי מבין את זה

ראיתי כל כך הרבה פעמים את הסיטואציה הזאת שאפשר ממש להשתגע. מסתבר שלא מעט בנות כנראה סובלות מיצר מזוכיסטי מוטמע עמוק בפנים כי הן נמשכות דווקא למי שעושה להן רע ... האמת היא שגם אין הרבה מה לנסות "לשפר" את המצב. כל עוד היא לא בוכה שרע לה עם זה וטוענת שמצידה זה בסדר, אין הרבה מה לעשות חוץ מלהיות שם כשיבוא הרגע בו היא תבין את המצב ואז להכות בברזל כשהוא חם. זה פחות או יותר הדבר היחיד שאני יכול לייעץ לך ...

להבדיל מאלכוהוליזם

"הנזק" שנעשה לה הפיך. הייתי מקבילה את זה לסקס סאדיסטי. לדעת כולנו אלימות אסורה בין בני זוג ובני אדם בכלל, ועדיין יש את אלה שנהנים ממנה בנסיבות מסויימות. אני לא חושבת שזה קשר בריא או שהיא צריכה להיות בקשר שמכאיב לה. אבל אני חושבת שזו בחירה שלה ולחבריה אין מקום להתערב. אפילו שהסיטואציה נראת להם לא כשרה.

voguemaster

New member
הפיך ? לא בטוח בכלל!

נזק נפשי שנגרם כתוצאה מיחס רע מכיוון צד אחד לצד השני, וכל קשר תלותי באופי עלולים בהחלט לגרום נזק בלתי הפיך. אני יודע, אחותי הוכחה חיה לטיעון הזה. בכל מקרה, אני חושב שהיא לא יודעת מה טוב בשבילה. בעצם יותר נכון יהיה להגיד שהיא יודעת שמה שהיא עושה רע לה, אבל זה לא משנה לה. היא רוצה להמשיך. כל עוד היא לא תתעשת אין מה לעשות אלא רק לנסות ולהציג בפניה את העובדות המרות (כמה שיותר מרות יותר טוב). אני מקווה שהיא תבין בקרוב כמה הבחור הזה אפס, כמה הוא נמושה ובנאדם עלוב. כשזה יקרה מצבה ישתפר, היא אולי תוכל לעשות קלוז´ר כמו שצריך. היא *חייבת* להבין שהיא לא אמורה להיות הסמרטוט שלו. ליאן אני במקומך, אם הייתי יכול הייתי מעמיד אותו במקום. כל אחד מחליט מה טוב לו ומה רע לו אבל לפעמים אנשים טועים והחברים שלהם צודקים (או המשפחה).

סקרן02

New member
אולי התכוונת של-../images/Emo14.gif צריך שניים?

כי לי נראה שזה מה שהיא תקבל... ובכלל,לדעתי קשר ידידות זה לא מה שהיא מחפשת,אלא היא מטפחת תקווה שהם עוד יחזרו. לסיכום,אם היא לא תצא מה"חול הטובעני" הזה,לא טוב.... דני רופ:התחזית היא דיכאון בינוני עד קשה,מינוס שש-שבע קילו...

principeza

New member
מן תחושת דזה וו...

שייש לי פתאום רק היא יכולה לעזור לעצמה . הסובבים אותנ יכולים רק לתמוך. מניסיוני נאישי קשר כזה לא עושה טוב לנתק ולחתוך מיידי!

theShein

New member
אולי...

אם ורק אם ושוב אחזור - רק אם !!! המצב כזה גרוע תנסי התערבות חיצונית. משהו כמו לדבר איתו בעצמך? כמובן שזה מצריך סלחנות\ותרנות\הבנה\אהבה עילאית של חברתך אליך - כי יש סיכוי שהיא לא תסלח על זה אם היא לא מבינה שזה לטובתה.

MayRosen

New member
גם אני מכירה אחת כזו

לא ממש חברה טובה אבל חברה של חברה טובה. בזמן האחרון המערכות יחסים שלה הן מהסוג הזה, והיא כנגד כל הגיון חוזרת אליהם וסולחת. אני חושבת שזה קצת כמו אישה מוכה - סופגת ונשארת. אלו בדרך כלל בחורות שסובלות מהערכה עצמית מאד נמוכה ולכן נמשכות לקשרים מהסוג הזה. כשמגיע בחור נורמאלי - קשה להן להאמין שזה באמת מגיע להן והן חוזרות למצב ההתעללותי אליו הורגלו. דחוף לשלוח אותה לפסיכולוג אחרת היא תמצא את עצמה בקשר נישואין כזה וחבל על הזמן שלה!

אז ככה.......

אני הייתי כזו, כמובן שלגבי עניין הסקס- הוא נפרד גם מזה ביום שבו נפרדנו!!!!!!! אבל כל פעם שהיתה חברה חדשה, יזיזה או כל מיני סיפורי פרו ורבו- שמעתי על זה ממנו ונשרף לי הלב עד שסוף סוף... דווקא עכשיו (אחרי 3 שנים) החלטתי שנגמר לי ואני לא רוצה יותר לשמוע את הבכיות שלו... עם כל הרצון הטוב! נפרדנו, אז שיבכה למישהי אחרת!

למעלה