ערב ויסקי שהוקדש לבלנדד מאלט ועוד קצת
התאספנו מספר חברים ועל השולחן התאספו מספר בקבוקים:
ע"פ סדר הטעימה(ההערות הן דעתי בלבד כמובן שאר החברים חשבו דברים אחרים לעיתים)
ניקה פיור מאלט - תווית שחורה: הוויסקי המרכזי הינו ממזקקת יואיצ'י השאר לא ידוע יש שמועה שחלק הינו מסקוטלנד אבל לא מצאתי תיעוד לכך אלא רק לכך שיואיצ'י נותן את הטון, מבחינתי וויסקי סביר לא אהבתי במיוחד קצת שטוח לטעמי.
Monkey Shoulder - בלנדד מאלט המכיל עירוב ויסקי ממזקקות גלנפידיך בלוויני וקינוויני, ריח נהדר פירותי: אפרסקים, שזיפים, פטל, וניל, קרמל, דובדבנים. בטעם גרנט'ס ששכחו להכניס פנימה את הגריין וויסקי, לא טעים כלל, צורב בגרון, שטוח עם פיניש דלוח ביותר.
ג'ון מארק ורובו rich and spicy - מבקבק עצמאי שפשט את הרגל, וויסקי מצוין פירותי ביותר הרבה פירות אדומים,פלפלי בסיום מזכיר קירשברי(ליקר דובדבנים) נהניתי ממנו מאוד אח המנצחים בטעימה.
פיימוס גראוס 18 בלנדד מאלט: מורגש המקאלן, לא לטעמי, כמו גירסא זולה של מקאלן שלא ידעו מה לעשות איתה. שטוח אנמי ושרי פג תוקף.
החלטנו לעשות אתנחתא ומזגנו רויאל לוכנגר דיסטילר אדישן: כבר זמן מה אני נהנה ממנו מאוד, הרבה פירות, מתוק, מזכיר לי בוטיריטיס בטעםנהניתי שוב.
המשכנו בטעימה ועברנו לsheep dip 1990: בלנדד מאלט של ארדבג פטרקיירן ודלמור שעורבבו בגיל צעיר למשך כ15 שנה. הכיתוב טוען שהיישון הכולל הינו ארדבג 25 שנה, דלמור 19 ופטרקיירן 21. מרשים.
ריח ארדבגי משתלט, בטעם הרבה דלמור, וויסקי נהדר מאוזן,פיניש קצר אחד המוצלחים בטעימה.
כעת עברנו לטעימת ראש בראש של לאפרויג PX לעומת הטריפל ווד(חרגנו שוב מהנושא של הערב אבל למען מטרה טובה)
הPX ניצח ובגדול, כל מה שהיה חסר בטריפל הגיע כאן, שילוב מוצלח של שרי עם עשן כבול ויוד פיניש מעולה פירותיות אדמתית, שזיפים סגולים, אוכמניות מתוקות אולי ריבה אפילו. מוצלח מאוד, הטריפל החוויר לעומתו ובעיקר מצאנו את הטעמים הפחות מוצלחים שלו מרירות וחוסר מורכבות.
בפני עצמו הטריפל הינו וויסקי טוב אבל הPX הינו וויסקי מצוין.
חזרו לנושא וטעמו Big peat חוזק חבית(נקנה בדיוטי פרי שלנו מסתבר כ72$) כמו שכתוב הרבה כבול, לא קל לשתייה אך עם זאת לחובבי הז'אנר תענוג, הולך טוב עם תבשיל קדירה בברביקיו לטעמי או שוקולד מריר בקינוח.
קינחנו בשוקולד פיימוס גראוס וג'ק דניאלס.
היה ערב מוצלח ביותר.
על השולחן חיכה בלקפייס שהינו בלנדד של שני מאלטים או יותר תלוי את מי שואלים, הרבה עשן רעש וצילצולים, לא טעמנו באותו יום בסופו של דבר אך הוא לא זכור לי כהפסד גדול.
עוד באותו היום מוקדם יותר קצת סטאווט ודארק לגר של ג'מס במבשלה - אחלה וסאן מיגל באיזה מקום אחר. הסופ"ש התחיל טוב.