מה שתיתם בסופ"ש?

rustynail

New member
ערב ויסקי שהוקדש לבלנדד מאלט ועוד קצת

התאספנו מספר חברים ועל השולחן התאספו מספר בקבוקים:
ע"פ סדר הטעימה(ההערות הן דעתי בלבד כמובן שאר החברים חשבו דברים אחרים לעיתים)
ניקה פיור מאלט - תווית שחורה: הוויסקי המרכזי הינו ממזקקת יואיצ'י השאר לא ידוע יש שמועה שחלק הינו מסקוטלנד אבל לא מצאתי תיעוד לכך אלא רק לכך שיואיצ'י נותן את הטון, מבחינתי וויסקי סביר לא אהבתי במיוחד קצת שטוח לטעמי.

Monkey Shoulder - בלנדד מאלט המכיל עירוב ויסקי ממזקקות גלנפידיך בלוויני וקינוויני, ריח נהדר פירותי: אפרסקים, שזיפים, פטל, וניל, קרמל, דובדבנים. בטעם גרנט'ס ששכחו להכניס פנימה את הגריין וויסקי, לא טעים כלל, צורב בגרון, שטוח עם פיניש דלוח ביותר.

ג'ון מארק ורובו rich and spicy - מבקבק עצמאי שפשט את הרגל, וויסקי מצוין פירותי ביותר הרבה פירות אדומים,פלפלי בסיום מזכיר קירשברי(ליקר דובדבנים) נהניתי ממנו מאוד אח המנצחים בטעימה.

פיימוס גראוס 18 בלנדד מאלט: מורגש המקאלן, לא לטעמי, כמו גירסא זולה של מקאלן שלא ידעו מה לעשות איתה. שטוח אנמי ושרי פג תוקף.

החלטנו לעשות אתנחתא ומזגנו רויאל לוכנגר דיסטילר אדישן: כבר זמן מה אני נהנה ממנו מאוד, הרבה פירות, מתוק, מזכיר לי בוטיריטיס בטעםנהניתי שוב.

המשכנו בטעימה ועברנו לsheep dip 1990: בלנדד מאלט של ארדבג פטרקיירן ודלמור שעורבבו בגיל צעיר למשך כ15 שנה. הכיתוב טוען שהיישון הכולל הינו ארדבג 25 שנה, דלמור 19 ופטרקיירן 21. מרשים.
ריח ארדבגי משתלט, בטעם הרבה דלמור, וויסקי נהדר מאוזן,פיניש קצר אחד המוצלחים בטעימה.

כעת עברנו לטעימת ראש בראש של לאפרויג PX לעומת הטריפל ווד(חרגנו שוב מהנושא של הערב אבל למען מטרה טובה)
הPX ניצח ובגדול, כל מה שהיה חסר בטריפל הגיע כאן, שילוב מוצלח של שרי עם עשן כבול ויוד פיניש מעולה פירותיות אדמתית, שזיפים סגולים, אוכמניות מתוקות אולי ריבה אפילו. מוצלח מאוד, הטריפל החוויר לעומתו ובעיקר מצאנו את הטעמים הפחות מוצלחים שלו מרירות וחוסר מורכבות.
בפני עצמו הטריפל הינו וויסקי טוב אבל הPX הינו וויסקי מצוין.

חזרו לנושא וטעמו Big peat חוזק חבית(נקנה בדיוטי פרי שלנו מסתבר כ72$) כמו שכתוב הרבה כבול, לא קל לשתייה אך עם זאת לחובבי הז'אנר תענוג, הולך טוב עם תבשיל קדירה בברביקיו לטעמי או שוקולד מריר בקינוח.
קינחנו בשוקולד פיימוס גראוס וג'ק דניאלס.

היה ערב מוצלח ביותר.
על השולחן חיכה בלקפייס שהינו בלנדד של שני מאלטים או יותר תלוי את מי שואלים, הרבה עשן רעש וצילצולים, לא טעמנו באותו יום בסופו של דבר אך הוא לא זכור לי כהפסד גדול.

עוד באותו היום מוקדם יותר קצת סטאווט ודארק לגר של ג'מס במבשלה - אחלה וסאן מיגל באיזה מקום אחר. הסופ"ש התחיל טוב.

טעימה אדירה, כל הכבוד

לגבי הניקה פיור מאלט, אני יכול לאשר (סוג של) שהוא מכיל וויסקים סקוטיים בנוסף ליואיצ׳י - הייתי בטעימה של החברה הסקוטית (היבואנים) והנציג אמר זאת בפרוש. אני רק מקווה שהוא לא אמר זאת על סמך אותן שמועות...

לגבי הפיימוס גראוס אני מסכים ב-100%, ואני מופתע מאוד מהרשמים על הרויאל לוכנגר - כי הגירסה הרגילה היא לא ממש לטעמי בלשון המעטה. אנסה בהזדמנות.

גם הלאפרוייג PX נשמע מדהים, ואנסה להשיג אותו בהקדם! חברים, תעדכנו אם מישהו מאתר אותו בנתב״ג.

rustynail

New member
תודה

הפיור מאלט שמכיל סקוטים הינו למיטב ידיעתי הפיור מאלט הלבן שמכיל איילה והוא מיובא, אנו טעמנו את השחור שלא מצאתי שום דבר כזה לגביו שלמיטב ידיעתי לא מיובא לארץ כרגע. גם אני לא מת על הלוכאנגר הרגיל ולכן מאוד התרשמתי מהDE שיש אגב גם בדיוטי שלנו.
אני חושד שהPX לא יגיע לדיוטי שלנו לצערי כמו הטריפל שלא הגיע וחבל.

foodnwine1

New member
אחלה של ערב היה.

כתבתי יפה ידידי.
מבחינתי החביבים היו כמובן הג'ון מארק ורובו , ננסה להשיג את הבלנד המעושן שלהם, שאנשים הגיבו לי עליו שהוא אפילו טוב יותר. אחלה של אף, המון חמאה וטופי בפה ואף. פירותי, עשיר. פשוט מוצלח.
ה SHEEP DIP 1990 שלא טעמתי לפני גם היה אחלה של ויסקי. מומלץ מאוד.

שמחתי גם לטעוםן את ה PX, שהוא באמת ויסקי טוב. לא ברור לי על מה חשבתי שלא קניתי אותו בדיוטי בדרכי מלונדון. אני סנילי. :)

ערב מנצח. לגבי הבלייקפייס, מאז אותה תקרית עם המוכרנית שטענה שהוא דאבל מאלט כלומר יש בו פי שניים אחוזי מאלט וטעם, אני די סולד ממנו :)

יין ספרדי

בטעימה אדירה של דרך היין (רמה"ש) אתמול שהעביר נציג של קבוצת פאוסטינו (7 יקבים)

בין היינות שיותר אהבתי -
Bodegas Faustino Rioja Reserva Edicion especial 2001
המון אופי של ריוחה, סימני בגרות, טעים מאוד ומאוזן, מוכן לשתייה ואפשר ליישן עוד אבל לא הרבה

Campillo Gran Reserva 1978
יין מדהים ומרגש, כ"כ רענן ונמרץ שאנשים לא האמינו שזו באמת השנה וחשבו שהחליפו תווית. מורכב, ארוך, מאוזן, עשיר. חוויה

Bodegas Portia Triennia 2009
סופר ריברה
המון עץ והמון ריכוז של פרי כהה, עם שוקולד מריר, אספלט, ומשהו מינרלי שמרמז על המקור
מרוכז מידי, פירותי בשל מתקתק, המון חבית
אולי יהיה יותר טוב עוד כמה שנים אבל בבירור מכוון לפארקר ושות'

רכש:
קניתי מיסטי הילס 09 לפתיחה בעשור הבא
רקנאטי ספשל אדישן שרדונה ללא עץ 2011. לא שמעתי עליו אבל קיבלתי המלצה רותחת אז קניתי (60 ש"ח)

קצת מהכל

בשישי מצאתי בנפתלי בקבוקי 330 של קאסטיל Cuvee שאני אוהב מאוד, ויחד איתם התחשק לי לנסות את הסיידר היבש של רמת הגולן ״סיידאפקט״. הוא בסדר גמור, באמת לא מתוק כמו כל מיני סיידרים ׳יבשים׳ אחרים שניסיתי - אבל גם לא הדהים אותי. יהיה נחמד לים בקיץ.

חוץ מזה קצת מקאלן סלקט אוק שקצת חזרתי אליו לאחרונה, והיום במנגל מרלו וק״ס מ״הסידרה האזורית״.

חוץ מזה, שמתי לב שבאתר של wine depot יש מחירים סבירים על הויסקים של דיאג׳ו, למשל קלינליש או קרגנמור ב-300 ש״ח. תעיפו מבט.

rustynail

New member
וקארדו ב229 ש"ח

gabi a

New member
בירה ו - וויסקי

אלכסנדר גרין מהחבית - המון כשות , IPA כמו שצריך.
גלנמורנג'י בורגונדי ווד - מה שאני זוכר זה טעמי קלייה חזקים וסיומת ארוכה במיוחד, חבל ששתיתי רק חצי מנה

omef

New member
סופ"ש עבודה כרגיל

חמישי בערב בעבודה כחצי בקבוק צ'ה צ'ה. התוצאה בשישי בבוקר (צהריים) הייתה משעשעת.
שישי בערב בעבודה כמה צ'ייסרים של סטולי.
שבת בערב קמפרי אשכוליות עם ספר בבית (שינוי מרענן), עבדתי כמובן בצהריים והגיע אורח מאוד מוזר שהציג עצמו כ"מר גרזן". שתה וויסקי בכוס תה. משהו מוזר... מישהו מכיר אחד כזה?

אם אני לא טועה

אותו ברנש גרזני הגיע לביקור מפתיע (אם כי לא "מוזר" במיוחד, אני מקווה) והזמין ויסקי. זה שאצלך בעבודה כל אחד יכול להיות ברמן ולמזוג ג'ארה של ויסקי לתוך כוס תמימה ודי מופתעת, זה משהו אחר: מה אשם הלקוח שמוזגים לו כמות כזו של ויסקי שאחרי זה במשחק של בית"ר הוא שכח לקלל את יו"ר ההתאחדות?

אגב, היה נחמד מאוד ואפילו טעים. הבר נראה יפה ובכלל המקום עושה רושם חיובי (למרות שנדמה לי שהשילוב בין הרבה אלכוהול וכמות סבירה של גרוזינים שיכורים עלול להביא לתוצאות די הרסניות, אם הניסיון שלי מהעדה החביבה הזו מלמד משהו).

foodnwine1

New member
הרבה בירה , ויסקי ויין

קודם כל ביקרתי בשופרסל דיל ושמחתי לראות שם את הבירות שסיפר עליהם ליאור.
קניתי גם נגב פסיפלורה, פורטר אלון ואדמונית. מצוין, והמחיר גם מצוין כ 12.5 ש"ח.

בתחום היין פתחתי את talia's blend של יקב עין תאנה, שהיה מוצלח.

בגזרת הויסקי סיכם RUSTY את הערב בצורה טובה. היה מאוד מעניין ומהנה.

אחלה סופ"ש

nukke

New member
להלן המגילה

רביעי:
גיחה לקוקטיילים בפוסטר. שניים מהתפריט (דקסטר, שזיכה את נמו קמחי, הברמן, בפרס הראשון בתחרות של שקד שנערכה ביולי, שהיה מוצלח ולא רק בגלל שכל קוקטייל עם וויסקי מעושן מקבל אצלי אוטומטית נקודות זכות ומינט ג'ולפ מרענן) ושניים לא: רוב רוי מעושן ונגרוני. ארבעתם היו עשויים טוב, מאוזנים ומוגשים כראוי. המקום עצמו בטח מקבל אחוזים מחברות התרופות בזכות כמות העשן המטורפת שבפנים. לא רגילה לזה, לא אוהבת את זה בכלל, אבל תודה רבה לאורון (ולomef, מזמן) על ההפניה וההמלצה על הקוקטיילים שם.

חמישי:
נורמה ג'ין, טעימת שלושת הבירות הצ'כיות שמוגשות שם עכשיו בחבית, PRIMATOR. החיטה חביבה, הכהה מזעזעת, הבהירה סבירה אך לא מרגשת. התמודדנו בהצלחה עם בועת האויר הסוררת שבמגף הזכוכית בה מוגשת הבירה. היה על השולחן גם אמבר אייל של נגב.

שישי:
לפני הצהריים: ברו פארטי של חובבי ציון בגן שמואל. הכל מכל וכל, ביתיות. זכורה לטובה הובלון של פיסטה.
אחר הצהריים: פורטר ובהירה אצל דני בארט בר בעין הוד. בארט בר כמו בארט בר, או שזה מצליח או שלא. הפעם לא. בירות נטולות כשות וגז, בר נטול דני :/
בערב: בקבוק גדול של לאגר של מבשלת בנימינה חולק בין ארבעה. כולנו אהבנו. טריה, מאוזנת ומוצלחת מאוד.
בלילה, אחרי הופעה: דאנסינג קאמל, סטאוט ולישון.

שבת:
צהריים: בקבוק פלורף טריפל. די איכס, אבל לא כמו המיור.
ערב: CINCO DE MAYO במזקל! מרגריטה ב-45 ש"ח. לימונית (בן הזוג טוען ללימון שלא נסחט במקום), הטקילה לא הורגשה.
לילה: פעמיים גולם חזק ביותר ומדהים ביותר בדאנסינג קאמל בתעשייה. 15%.

למעלה