מה שראיתי בזבל

ז ו ש ה

New member
מה שראיתי בזבל

אני לא משתתפת הרבה בפורום, אבל הפעם רציתי לשתף אתכם בתחושותי... אז הנה זה בא: לפני מס' ימים הלכתי למזבלה המקומית לזרוק זבל "גדול"... ומה שראיתי שם פשוט חשכו עיני: מיטה זוגית, ארונות מטבח חדשים, נדנדת ברזל לגן שבורה אבל שניתן לתקן, שולחן אוכל (שנהרס ע"י דריסת משאית זבל שנכנסה לשם כדי לרוקן את המקום), קלטות לגיל הרך, בגדי תינוק, בגדים לאישה חלק חדשים לגמרי (היה סינור שעדיין מעומלן מהאריזה...) כמה חתיכות של קרמיקה, מדפים, מחשב ועוד ועוד ועוד... תשמעו, ממש התרגזתי. מילא אם מישהו משדרג לעצמו את החיים - שיהיה בשעה טובה, אבל מרגיז אותי שאנשים במדינה הזו לא מטריחים עצמם ואורזים את השקיות ומעבירים הלאה למי שזקוק. שקיות אפשר לתת לארגונים, וריהוט לצלצל ולהגיד שיבואו לקחת... טוב, אז לא התעצלתי... נכנסתי עם האוטו פנימה, והתחלתי להעמיס, מה שיכולתי. את הבגדים החדשים-יחסית (שהספיקו להתלכלך ולהתאבק שם) כיבסתי והכנסתי לשקית. אליה הוספתי חלק מהקלטות שהצלחתי להציל, ועוד דברים - ותרמתי לאנשים מסביב. אני לא יודעת למה אני כותבת את ההודעה הזו, ועוד לקהל הלא נכון שבעצם כן נותן וכן עוסק בעזרה הדדית. אבל אני חושבת שצריך גם לחנך לעזור, לא רק ללמד חשבון ואנגלית ומדעי המחשב בבתיה"ס. בתקווה שמישהו בעל סמכות במשרד החינוך קורא את הדברים, ואולי יפנים ויעביר הלאה, כדי ששם למעלה יסיקו מסקנה אופרטיבית לגבי מה שכדאי שאנחנו, כאומה, נחנך את הילדים. בברכת ואהבת את רעך כמוך - בלי קשר למידת הדתיות של אדם זה או אחר - שניחתם כולנו לחיים טובים ומאושרים.

blue skies

New member
צודקת במאה אחוז

אומנם אני לא יכולה להכריח אנשים לתת לי ציוד שלהם גם ישן שהם לא משתמשים איתו כבר אבל בהחלט כואב לראות את זה לא חבל? ה'זבל' הזה שהם זורקים יכול להיות אוצר למשפחה אחרת

שי ז.

New member
זה נובע מחוסר ידיעה וחוסר הבנה

שמה שנקרא אצלם זבל בשביל מישהו אחר זה עולם ומלואו.

נירה63

New member
ואותי הרגיז התייחסותך אל מערכת החינ

כמורה בישראל אני יכולה לומר לך בפה מלא, במיליון ואחד אחוזים עד כמה אנחנו המורים כן מלמדים וכן משקיעים וכן מנסים להעביר את המסר והתובנה של...כן לתת טכן לעשות למען האחר וכן לתרום לקהילה אבל...כפי שאת יודעת ודאי ואם לא אז אולי אחדש לך כמה דברים כעת...כל ילד וילדה מגיעים מסביבה אחרת, והכל מתחיל בחינוך בבית!!! חד וחלק. אין לך מושג כמה פעמים נתתי דוגמה אישית בכיתה של נתינה ועשייה והיו שהלכו איתי והיו שאמרו לי : " מה אני פרייר"... וכשבררתי היה ברור לי שככה מדברים בבית, כלומר יקירתי זו לא מערכת החינוך בבתי הספר , זה אך ורק הבית!

ז ו ש ה

New member
לא חושבת שזה אך ורק הבית

חושבת כן שהתעלמות מחלשים יותר הולכת בד בבד עם גל האלימות הפיסית והמילולית שאנו חיים בו, וגם אם נעזוב את האלימות, מספיק שנתייחס לבוטות, לחוצפה, ל"מגיע לי"... הכל כך ישראליים. אז נכון, זה לא רק מע' החינוך, וזה גם הבית, אבל זה גם התקשורת (טלוויזיה שמשדרת כמויות מטורפות של מסרים אלימים ומיניים לגילאים צעירים), גם המצב הבטחוני, גם הכלכלה הנפלאה שאנחנו חיים בה. אז במערכת מטורפת שכזו, החינוך צריך להיות קרן האור שבסוף המנהרה הזו. כך אני לפחות רואה את הדברים. לא יודעת מה את באופן אישי עשית עם כיתתך, הטענה שלי היא לא כלפי מורה זה/ו או אחר/ת אלא כלפי הממסד שאינו מוודא ועושה הכל, אבל את ה-כל שיכולתו (ויש לו יכולת ומשאבים) כדי שערכים אנושיים ישובו ויהיו חלק מחיינו כחברה. מה לעשות, מי שיכול לעשות את זה, זה הממשלה ומשרד החינוך, כדי שהילדים של היום לא יגדלו להיות מחר כמו ההורים שלהם היום. זה מעגל סגור וצריך לפרוץ אותו. את זה ניסיתי להגיב לך ב"תפוזון" את דעתי לפני מספר דקות, שנייה לפני שנעלמת-כפי-שהופעת (בלי שלום אפילו... לא ממש יאה למורה, הייתי אומרת) - אבל לא הספקתי. אז הנה, כתבתי.

נשמע בהחלט מרגיז../images/Emo46.gif, זה מזכיר

לי את סוג האנשים שבטוחים שאין רעב בארץ. יכול להיות שמדובר גם באותו סוג אנשים שלא אוהבים להעביר הלאה מצרות עין, כדי שאחרים לא יהנו ממשהו שהם הוציאו עליו כסף רב. וחבל. אני חושבת שצריך לפעול בשני המישורים, גם ע"י חינוך בבית וגם הדגשת הנושא בבתי הספר / בגנים בדרך העיונית וגם במעשי, עם התנדבות לקהילה.

blue skies

New member
מה???? יש רעב בארץ?

לא שמתי לב.... למה לא מספרים לי כלום???? לצערי זה נכון יש הרבה צרות עין אנשים אורים למה שאני אתן למישהו ספה נגיד שהוצאתי עליה כלכך הרבה כסף אפילו שהם כבר לא צריכים את הספה ושהם עומדים לזרוק וחבל

נירה63

New member
מהההההה???????? רעב??? לא יתכן.

לא כאן, לא בארצנו, לא יכול להיות... אבל לעצם הענין, יש ויש...את יודעת אני רואה כל יום וכל הזמן רק אנשים טובים, אנשים שמוכנים תמיד לעזור ולתת, ואני לא צינית כעת ממש לא!!! בחיי, אני מסתכלת אך ורק על אותם אנשים, כך גם אני משדרת ליקום ולסביבה הקרובה אלי, ואת יודעת מה....לא היה אדם שפניתי, דיברתי, שאלתי, סיפרתי שלא פתח את ליבו, ידיו, ביתו ועזר. אין מצב כזה אצלי. ומי שלא מסתכל סביבו, ולא פותח את חייו ועולמו למען הזולת, אני מניחה שמפסיד, משום ש...עצם הנתינה שלי לאחר הופכת אותי לאדם מאושר, לאדם תורם, לאדם טוב יותר עם עצמיועם העולם כולו. שיהיה לכולנו רק טוב.

blue skies

New member
לצערי כמה שאני עוד רק 'ילדה'

ראיתי הרבה שלא מוכנים לעזור והרבה רוע והרבה דברים בקיצור למרות שלאחרונה נתקלתי גם בהרבה מהטוב ומאלו שמוכנים לעזור מקוה שכולנו נמשיך ונתקל בהם כמה שיותר

from a different point of view

I tried to donate a rocking chair, a couple of sacks of clothing, a working inkjet printer, some books and more stuff. I called 3 (!!!) different associations that collect donations asking them to come a get the stuff. they all promised to come and get it. One even called back and said they want to pick the stuff immediately and was mad at me for not being at home
. Six months later I put everyting near the trash can at my home and hoped that the things will find a needy home. Just so you know that even if you do really really want to help, sometimes the needy aren't so needy.

שי ז.

New member
וחבל שלא אמרת לי.

נכון שגם לנו לפעמים לוקח קצת זמן להגיע (אנחנו עושים הכל תוך כדי עבודה וברכבינו הפרטיים) אבל היינו מגיעים. יש כל מיני ארגונים שחלקם מוכנים להתאמץ יותר וחלקם פחות אבל העוני נשאר בלי קשר לתפקוד הארגונים.

told you about it

last year, and unfortunatly you coudln't come. all this was about a year ago. I was really pissed off at them. Money and energy to plaster their misery all over town they have, but to come and get real they couldn't. Anyway, just blowing off some steam, I know you're better

שי ז.

New member
זוכר. זה היה לפני שגיליתי את הפורום

הזה ולא יכולתי להגיע. בעזרת הפורום אנחנו מגיעים היום כמעט לכל מקום ומצליחים לנתב ת התרומות ללא בירוקרטיה מיותרת. משחרורי הקיטור האלא אנחנו לומדים המון מה מציק לאנשים ואיפה לשים דגש אז תרדישי חופשי.

תמרים1

New member
שבוע טוב, כבר שמעתי מהרבה

אנשים שחיים במצב כלכלי שפיר, שהם לא יודעים ולא מאמינים שיש אנשים שצריכים, שהם יכולים כל כך בקלות לעזור למשפחה ולהאיר עיניים כבויות. זה פשוט מדהים שהרבה אנשים חיים במין בועה שבה הם רואים את עצמם ומשפחתם בלבד. מה שמעודד שלפני ראש השנה, המבצע של "לתת" העיר קצת אנשים ונתן להם לראות ולהבין שיש מציאות שונה, נקווה שזה מה שיזיז קצת ויפתח ידיים ולבבות לקראת נתינה.

שי ז.

New member
המבצעים בסגנון של "לתת" לא מגיעים

לאנשים שנמצאים בתחתית הסולם אלא לאל שעוד מסוגלים לפנות ולצעוק. לצערי יש הרבה אחרים שלא מסוגלים לעשות אפילו את זה ומהם כולם שכחו מזמן. באשקלון יש קשישה שחיה ברחוב חסרת כל. כל רכושה הו ערימת סמרטוטים שמכוסים בנילון בתוך עגלת סופר ישנה. כל לילה היא פורסת את הסמרטוטים ומתכסה ביריעת נילון. רמת היאוש שלה כל כך גבוהה שהיא כבר לא רוצה עזרה. אני מביא לה כמה פעמים בשבוע ארוחה חמה מאחת המסעדות באיזור אבל לא מצליח לשכנע אותה להתארח אצלי או שאמצא לה סידור.

תמרים1

New member
אוקיי, הבנתי את נקודתך

אבל דיברתי על מודעות הציבור כדי שיתן ויעזור.

למעלה