מה שקורה בחומס

מה שקורה בחומס

מזעזע. מעט עדויות מבפנים, אבל ככל שמצטרפים פיסות לתמונה מתבהר כי מתנהל שם טווח. הצלב האדום אינו יכול להכנס ואנשים פשוט מועמדים שם בשורות ונורים ע"י חיילי אסד. בלתי נתפס שזה יכול לקרות ולהתמשך מול אזלת היד של כל העולם מסביב. נורא.

זו לא אזלת יד.

מדובר בבחירה. אני רק מתאר לעצמי מה היה אילו אנו היינו עושים עשירית ממה שעושה הרוצח השיטתי הזה, עם החיות הדו רגליות שמשרתות אותו.

אותי מכעיס שזו הזדמנות פז בשביל ישראל

להיחלץ לעזרת התושבים ולקנות את אהדתם ואהדת העולם ובכל זאת לא נעשה כלום מצידנו

מאיהתי

New member
מממ...

מבלי להיכנס לרצח שמתבצע שם ללא רחמים אני לא חושבת שזה התפקיד שלנו לעזור להם. ולא רק משיקולים פוליטים... הם לא אוהבים אותנו. זה מושרש עוד מהרחם. למרות שהרעיון שלך בפוטנציה היה יכול להיות נכון אבל לא ישים כלל מאיה

ExNewYorker

New member
לגמרי בדעתך.

מה גם, שאם באמת לא היו לנו צרות אחרות (מבית או מחוץ) אז אולי כן צריך שנתערב.... אבל.. יש לנו כל כך הרבה "על הצלחת", אני לנו את הלוקסוס להכנס להרפתקאה כזו גם אם המטרה מוצדקת (והיא מוצדקת)

אני לא חושבת שאפשר להשוות

בין מצבנו היום למצב שם בשום קנה מידה. אולי למצבנו באירופה במאה שעברה.

ExNewYorker

New member
ממש לא השוויתי. רק רשמתי את עמדתי בעניין

התערבות מצידנו

הבנתי

בכל אופן אני אשמח לארח פליטים סורים:)

גם אם יש שחושבים כמוך. להגיד שדבר לא ישים זה קל יותר מלצאת לרחובות ולצעוק מה שחשוב. והנה המוני אנשים עושים את זה לאחרונה למרות שוודאי שמעו אין ספור פעמים שזה לא ישים. לא?

temp8

New member
אני לא אשמח לארח מישהו שרוצה להרוג אותי

ואת ילדי. גם אם זה מישהו שיש לו סכסוך אלים עם מישהו אחר.

אניחנו בעמדה רגישה בגלל המצב ביננו

אבל עדיין. אנחנו עם שעבר משהו ועומד מנגד.

moma422

New member
לא חושבת שזה ממש עוזר שיאהבו אותנו

עם הטורקים זה לא ממש עזר ושם היה ענין הומניטרי נטול פוליטיקה. חוץ מזה שתקני את אהדתם של חלק קטן של התושבים (אולי) ותסתבכי עם חלק אחר שיחשוב שזה ממש לא ענינך. וכשאתה מתערב במקום כזה, אין ממש מושג איך זה יגמר. ראה ערך מה שקרה לאמריקאים בעירק. עכשיו כל כך יותר טוב בלי סדאם חוסיין? אני שואלת באמת, אני לא יודעת. מה תעשי תעבירי את כל חומס לישראל? תתחילי מלחמה עם אסד?

אני חושבת שמחובתינו כעם שעבר משהו נורא

להגיב לזוועה כזו. ללא כל כוונה פוליטית. מתוך סלידה מפשעים נגד האנושות.

גינוי תקשורתי

העלאה לסדר היום העולמי. זה לא קורה. השתיקה צורמת. לא מצפה שחיילים שלנו יכנסו לשם. מצפה שעם כמו שלנו לא ישתוק לרצח עם אחר.

kmiki

New member
המניע שלך שגוי לטעמי

אם להכנס ולעזור, זה על מנת לעזור לבני אדם, בני אנוש שסובלים ונטבחים, אל על מנת לקנות אהדת עולם. העולם אינו טיפש, דרך אגב, ודי ברור מתי עושים מעשים כאלה על מנת לקנות את אהדתו. הרעיון שלך נכון, אך לטעמי המניע שלך שגוי. את חושבת שבמלחמת העולם, בנות הברית הצילו יהודים מהשואה על מנת לקנות אהדת עולם? כי אם ככה, זה אל היה קורה בכלל.

Ahsoka Tano

New member
רק תיקון, בנות הברית לא הצילו יהודים מהשואה

רחוק מזה אפילו. החל מועידת אוויאן הנוראית וכלה בהפצצת מסילות הרכבת ואוושיץ שבוששו מלהגיעו. אם היתה עזרה כל שהיא, היא היתה דלה ועלובה. הצלת היהודים בשאוה בשלהי מלחמת העולם השניה, עמדה בתחתית סדר העדיפויות של בנות הברית.

רואנדה 2

העולם עומד ושותק. שוב. כל כך עצוב לראות ולשמוע מה קורה, וכל כך מכעיס אותי שרק בגלל פוליטיקה לא נכנסים לשם, כדי להגן על בני אדם ולהציל אותם

למעלה