מה שעמום אומר?

s i s u

New member
אני לא יכולה לזייף :)

המדיניות שלי היא לא להגיב כשהאדם שכתב לי/עלי לא מוצא חן בעיני מכל סיבה שהיא
אם אין לי מה ללמוד ממנו, אם הוא לא תורם לי, אם הוא סתם לא נעים לי, אז למה?
חופש זה גם מתגובות..
&nbsp

Mist2

New member
הי קוסמת

זה פשוט מאוד, שעמום הוא עוד צורה של רגש שלילי...

ממש לא.

וגם אם כן זו תשובה שלא מספקת אותי.
אני רוצה לדעת את הפסיכולוגיה של הרגש אבל הבנתי אותה כבר.
זה פשוט אומר שהגירוי של הסביבה החיצונית או הפנימית לא בא בהרמוניה למה שאתה מצפה או יכול להכיל ואז אדם מנסה לברוח מהגירוי וזה השעמום דרך דברנות התעלמות חוסר הקשבה קשיי ריכוז וכדומה. וזה קורה או שהגירוי נמוך מידי לסף או גבוה מידי לקיבולת פשוט לא נעים להרגיש שהמוח לא פועל כראוי ואת החוסר שקט שמתלווה לכך
תודה על הניסיון לענות

Mist2

New member
הי קוסמת

Further, or even before that, one finds many very dangerous effects in the expression of negative emotions.
The term 'negative emotions' means all emotions of violence or depression: self-pity, anger, suspicion, fear, annoyance, boredom, mistrust, jealousy and so on.
Ordinarily, one accepts this expression of negative emotions as quite natural and even necessary.
Very often people call it 'sincerity׳.
Of course it has nothing to do with sincerity; it is simply a sign of weakness in man, a sign of bad temper and of incapacity to keep his grievances to himself.
Man realises this when he tries to oppose it. And by this he learns another lesson.
He realises that in relation to mechanical manifestations it is not enough to observe them, it is necessary to resist them, because without resisting them one cannot observe them.
They happen so quickly, so habitually and so imperceptibly, that one cannot notice them if one does not make sufficient efforts to create obstacles for them.

P.D. OUSPENSKY
THE PSYCHOLOGY OF MAN'S POSSIBLE EVOLUTION

זה לא רגש שלילי

זה שאנשים מפחדים משעמום כי זו תחושה לא נעימה זו בעיה אחרת\
"
עדיף ל"עסוק" בפעולות הסחה, הכחשה ו"סימום" של שעמום מאשר להודות בו קבל עם ועדה. אנשים מפחדים ממש למות משעמום. אלו אפילו המילים שהם משתמשים בהם. זה היה משעמם מוות.
כשמשעמם לאנשים (שאינם מודים בכך שהם משועממים) הם מוצאים את עצמם: צופים שעות ארוכות בטלביזיה, הולכים לטיפול (כדי לדבר שעות בפרטי פרטים על החיים המשעממים שלהם) (המטפל ממול בדרך כלל נאבק להישאר נוכח ומרגיש שהוא צריך לתקוע גפרורים בעיניים כדי לשמור עליהן פקוחות ומשתדל בנימוס לא לפהק כל הזמן…), מחליטים להתגרש כי איבדו עניין ואין כבר ריגושים בקשר הזוגי, הולכים למסעי קניות ורוכשים מוצרים ושירותים שאין להם כל צורך אמיתי בהם, צופים בסרטי פורנו או סרטים אלימים, משתתפים באורגיות ומסיבות של חילופי זוגות, נוטים להתמכרויות – אוכל, סיגריות, סקס, מחשב, עבודה, אלכוהול, סמים וכדומה. אחרים פשוט מפהקים, מנקרים ונרדמים.
להשתעמם זה כל כך כואב שזה פשוט בלתי נסבל."
http://nilidorhaella.com/boredom/
וכן אני גם חושבת שכדי שאדם יצא מעצמו ויתבונן בהתחלה דרושה קצת התנגדות כי זה מנוגד להרגל

lightflake

New member
מממ... שעמום ?

האם שעמום מדבר אחד זה לא למעשה רצון להיות במקום אחר או לעשות דבר אחר?
כלומר הרבה פעמים זה בעצם סוג של רצון לשינוי ולא באמת סתם שעמום טהור בפני עצמו
&nbsp
?
&nbsp
&nbsp

lightflake

New member
חלק מ"חוסר שביעות רצון" הבסיסית של קיומנו כאגו ("אני" נפרד)

אני חושבת שאפשר לטעון כך במידה מסויימת כי שעמום

זה קצת כמו בריחה אז כן. אני לא בטוחה שזה חייב לנבוע מרצון עמוק לשינוי אבל באותו רגע רוצים שינוי סביבתי

neophile

New member
בכל רגע את יכול לשאול את עצמך איפה את עכשיו

ואיפה את רוצה להיות.

אני חושב ששעמום זה שם למצב שאנחנו לא באמת רוצים ומסוגלים לחקור לעומק מה קורה לנו , זה סוג של הכחשה . אני כמובן מדבר על שעמום של אנשים בוגרים ולא חוסר מנוחה של ילדים .

אפרופו מנוחה - נראה לי שמי שיודע מאיפה הוא בא ולאן הוא הולך לא יחוש שעמום .

זה מושפע גם מאישיות וגם ממהות .
יש אנשים רבים שהגשימו את השאיפות האישיות שלהם ויש להם פרנסה טובה ומשפחה והם אנשים מכובדים במקום העבודה ובחברה בכלל וכו' ועדיין הם מרגישים שעמום ששום שאיפה אישית לא יכולה למלא .

אדם צריך להיות כנה עם עצמו ולראות מאיפה בא השעמום ... אם זה בא מהאישיות , אם יש איזה שהיא שאיפה שהוא רוצה להגשים או שזה בא מחוסר של המהות , חוסר ב"קסם" של החיים .

בנוסף שעמום יכול גם לבוא מהגוף כמו למשל השעמום שנשים חשות לפני שהן עושות ילדים ...

יפה

רק מה שגילית'י על אדון שעמום שלא תמיד משעמם רק בגלל חוסר מטרות או חוסר עניין. לפעמים משעמם גם מעודף דברים ביחד. למשל שומעים הרצאה עם הרבה פרטים או רואים משהו עמוס לעייפה במידע אם אותם אנשים מרגישים שזה טו מאץ ובאים ושופכים מילים על המאזין הראשון שנקרה על דרכם זה גם אומר שמשעמם להם. כי כל המלל המרובה זה גם פריקה בריחה ניסיון לשפוך את המידע החוצה
והרבה אנשים שעסוקים ומתכחשים לשעמום עדיין משתעממים רק שהם לא שמים לב לזה

neophile

New member
נשמע יותר כמו חוסר עניין

וגם לו יכולות להיות כל מני סיבות - אישיות, גופניות , מהותיות..
&nbsp
&nbsp

האם שעמום זה הכחשה בכל המקרים אני לא בטוחה

אבל אולי לפעמים כשקשה להתמודד עם דברים מסויימים אז כן יש בזה מן ההכחשה

כל מיני אפשרויות.

יתכן שפשוט נמאס לך מהשטויות.
ואינך יודעת עדיין לזהות את מה שאינו שטויות מבחינתך.
שעמום, עצב, פחד, כעס, קנאה, רחמים עצמיים, שנאה, ביקורת עזה על מישהו או על משהו... כל אלה הינן צורות רגשיות מעניינות מאד, שאפשר להשתמש בהן.

למעלה