מה שעזר לי עם cfs

במבי80

New member
מה שעזר לי עם cfs

שלום לכולם,
אחרי 4 שנים בערך עם cfs קשה (קיבלתי 100% אובדן כושר עבודה מביטוח לאומי) אני כבר כשנה וחצי בריאה (טפו טפו טפו). אני כותבת רק עכשיו כי רציתי להרגיש בטוחה שזו לא רק רמיסיה אלא שאני באמת בריאה.
אני יודעת שזה מאוד אינדבידואלי ומה שעוזר למישהו אחד לא בהכרח עוזר לאחר (ואלוהים יודע כמה טיפולים שונים ניסיתי עד שמצאתי את מה שעזר לי) וזה השיטה של אשוק גופטה. אני ישר התחברתי לתיאוריה שלו על התסמונות (גם פיברו וגם תת"כ). הוא פיתח שיטת טיפול אחרי שהבריא בעצמו מcfs ממליצה בחום לראות את פרקי המבוא של התיאוריה שלו ביוטיוב (ashok gupta) אלו בחינם ולמי שמתחבר לקנות את הערכה.

בכל מקרה, גם אם לא מתאים לכם עכשיו לנסות תוכנית שכזו אני ממש ממליצה לעשות מדיטציות. זה כל אחד יכול לעשות
ולכל מי שמצקצק עכשיו בלשונו ואומר לעצמו שהבעיה שלו גופנית וכמה כבר מדיטציות יוכלו לעזור: אז זה נכון שהבעיה שלו גופנית - אבל איזה מזל שאפשר לעזור לגוף באמצעות המוח. ו ה ל ו ו א י שמישהו היה אומר לי את זה קודם. אז:
במשך 20 דקות כל יום (באמת כל יום לא לוותר) לעצום עיניים ולהתרכז בנשימה או למי שיותר קל יש המון מדיטציות מונחות ביוטיוב.
אם זה קשה אז סתם למצוא מוסיקה מרגיעה, לעצום עיניים ולהקשיב.
אלו לא עשרים דקות של בחינת מצבכם וגופכם. ההתעסקות הבלתי פוסקת באיך אנחנו מרגישים כל הזמן ("אני עייפה", "כואב לי", "יהיה לי כח לצאת היום?" וכו' וכו' לא תורמת למצבנו). ההתנתקות מזה והלימוד להרגיע את עצמנו זו הדרך להקלה ואצלי גם הוביל להבראה. תחשבו שמע' העצבים שלכם פשוט פעילה מדי ורגישה מדי (למאמץ פיזי, מזג אויר מסוים, כאבים ועוד)וכן, המדיטציה יכולה לעזור למע' העצבים לחזור לאיזון.
אני תולה את ההבראה שלי בעיקר במדיטציות (ממישהי כל כך חלשה שהייתה מושבתת לחלוטין, בקושי יוצאת מהבית ולתקופות אפילו בקושי עומדת על הרגליים, חזרתי למישהי שיכולה שוב לרקוד לטייל ולהנות מהחיים לחזור למעגל העבודה ובכלל פשוט לחזור לעצמי)
אז מקווה ששכנעתי ולו קורא אחד,
בהצלחה לכולם ורק בריאות

נ.ב למתרגלי המדיטציה לא להתעצבן אם לא מצליחים להתרכז אלא פשוט לקבל את כל המחשבות שעולות. זוהי מהות התרגול. בהצלחה!

קודם כל המון תודה על השיתוף

שאלה אחת לבינתיים: את יכולה להגדיר את התפקוד שלך היום בהשוואה ללפני המחלה נגיד באחזים? האם חזרת להיות 100 אחוז ממה שהיית קודם?
אם יותר נוח לך לשים את זה על סקלה אחרת ולתאר נגיד בצורה אחרת את זה, אודה לך מאד.

לילה טוב

במבי80

New member
תפקודי היום

הי ויויאן,
הייתי אומרת שפיזית אני 100% כמו קודם אבל מחשבתית אולי 95%. מה זה אומר? שלפעמים עדיין עולים בי חששות כמו בתקופה בה הייתי חולה, למשל כשחטפתי שפעת בחורף פחדתי שאפול בחזרה וכדו'(וזה לא קרה). קצת כמו מישהו שעשה דיאטה ורזה כלפי חוץ אבל בפנים עדיין מרגיש לפעמים קצת שמנמן
.
ההבדל הוא עצום בין המחלה לעכשיו. אני באמת הייתי מאוד חלשה והיו תקופות שאפילו הייתי מתקלחת בישיבה. גם אובחנתי עם pots אז ללכת היה לי קשה וכל יציאה הייתי חייבת לעצור לנוח על הספסל הקרוב. היום לשמחתי אני כבר לא "רואה" אפילו את הספסלים ויכולה להסתובב שעות בלי לשבת. כמו פעם, כמו אישה רגילה, חיונית ובריאה.
מקווה שזה עונה על שאלתך,
לילה טוב

וואו. מדהים

הניסוח הזה של "לא רואה את הספסלים" הוא נהדר. כי באמת כיום כל הליכה רק מכוונת ל"איפה המקום ישיבה, עם משענת, הבא".
מאד משמח לשמוע.

יש לי עוד מה לכתוב אבל צריכה להפסיק להיום.

לילה

Sigal H

New member
שמחה שזה עובד בשבילך

לקרוא על מצבך מאוד משמח - (א) כי אנשים שטוב להם עושים לי טוב על הלב, ו-(ב) כי זהו רעיון מעניין, נשמע שווה ניסיון באופן כללי.
&nbsp
הצרה היא שניסיתי כבר כל כך הרבה טיפולים שונים לתת"כ - לכאבים מצאתי מה שירגיע לתקופות אבל לתת"כ שום דבר לא עזר - שקשה לי להאמין שזה כזה פשוט ויעיל עד כדי הבראה. אני מניחה שזהו חלק ממנגנון עלות-תועלת שפיתחתי עם השנים, לשמור את מעט המשאבים שיש לי (כוח, זמן, צלילות) לדברים אחרים שחשובים לי יותר ובעלי סיכוי גבוה יותר להצליח.
&nbsp
אבל אולי זו רק אני

&nbsp
בכל אופן, אני שמחה ומחייכת בשמחתך, ושיהיה לך רק טוב מטוב ורפואה שלמה עד אושר

inballa1

New member
תודה

מאד משמח ומעניין! אני לקחתי לפני כשנה קורס מדיטציה, בתקווה לשיפור בתסמיני CFS. אבל לצערי ממש לא התמדתי, ולאחר זמן קצר עזבתי את זה לחלוטין, למרות שהתרשמתי מהשיטה. אחרי מה שאת כותבת אני חייבת לעשות ניסיון נוסף, ולתת לזה הזדמנות. תודה!

ו אולי

New member
איזה יופי, שמחה מאד לשמוע על ההחלמה !

מדיטציה, הרפייה ונשימות, יכולים לעזור מאד במגוון מחלות.
יש למשל סדנאות מדיטציה לחולי סרטן שניתנות בבתי חולים, ומחקרים שמראים איך מדיטציה וסוגים מסויימים של ביופידבק יכולים לשפר פרוגנוזה במחלות לב.
&nbsp
ב CFS ובפיברו' נפוצות בעיות בויסות המערכת האוטונומית (כמו POTS ו NMH) והשיטות האלו יכולות לשפר את התפקוד של המערכות האלו.
&nbsp
למי שמתעניין בנושא ובקצה המזלג על הביולוגיה שמאחורי השיטות האלו ממליצה בחום על הספר "ללא פרוייד ללא פרוזאק" של דוויד סרוואן שרייבר.
&nbsp

revital601

New member
שחייה וטיפולי וואטסו

היי, קודם כל אני שמחה מאוד שהצלחת להשתקם מהמחלה ושחזרת לעצמך ב-100% מבחינה גופנית
רציתי להציע טיפול אחר שלי אישית עזר מאוד והוא נקרא טיפול שמתבצע דרך המים: שחייה וטיפולי וואטסו
הטיפול מתבצע במים והוא עוזר לחולי פיברומיאלגיה כי פעילות אירובית בסביבה מימית למשל בבריכה, מקלה על מתיחת השרירים והרגעתם
אם תרצי לשמוע עוד על הטיפול תוכלי להיכנס לאתר בשם "דרך המים" ולקרוא מאמרים בנושא

למעלה