מה שעדין לא מבינים הוא

זרבובה

New member
מה שעדין לא מבינים הוא

שהמחאה הזאת הייתה כל כך ספונטנית..וכל כך טהורה היא באה מתוך מקום של יאוש של אנשים שעובדים שעות רבות ללא יכולת לנשום לא ימין ולא שמאל..אלא מקום של "נמאס לי" ..ממקום שבו נמאס מפוליטיקאים עשקנים ששמים זין על האזרח.. מקום שבו מפטמים את מי שיש לו..וחופרים במי שבקושי חי מקום שבו בכדי למשול מאמצים מפלגות עשקניות רק בכדי להיות ראש ממשלה מקום שבו מעבירים כספי פנסיה וחסכונות של עם שלם בידי קבוצת שגוזרים קופונים של משכורות עתק..רק בכדי שאת הכספ הזה יעבירו לטיקונים בריבית מגוחכת....(ועדת בכר) מקום שבו גבינת קוטג עולה 8 שח וגבינה לבנה עולה 8 שח וכל פרי בשוקים הגיע ל 10 שח לקילו מקום שבו שכר הדירה הפך לנטל כלכלי בלתי נסבל על ההכנסה..ועל משכנתא שאין מצב לקבל בגלל שהמשכורת נמוכה מצב שבכל כמה חודשים מעלים את המים,הארנונה,המזון.ועוד ועוד ועוד..והמשכורת נשארת כמו שהיא כמה אפשר לנקר ? לסרט לא הלכתי מעל שנתים מסעדה לא ראיתי מעל שנתים בגדים אני קונה רק בשווקים במחיר מקסימלי של 20 שח לפריט נוסעת רק בתחבורה ציבורית..אחרי תשלום מחויבוית של הבית אני נשארת עם כלום... וכך אני צריכה להעביר חודש שלם.נכנסת למינוס בכדי להתקים..מה שכמובן מעשיר שוב את העשירים עובדת משרה מלאה בעבודה מפרכת וקשה בשכר מינימום כמובן..שהפך לשוק עבדים זה מצב שחיב להשתנות ולכן המחאה הזאת תופסת תאוצה וממשיכה לנשום ולהתקים זה כבר הפך לגדול מכולנו יחד לא דפי ולא חבורת הצעירים הנפלאה שהחלה את המאבק יכולים להפסיקה הפעם העם מוחה נגד עוולות רבות מכל גווני הקשת ולכן המחאה הנפלאה הזאת תמשיך ותתקים חזקו ואמצו עם נפלא שלי זוהי שעתנו היפה למחאה צודקת מאין כמוה

goldy

New member
את עוצרת כדי לחשוב?

את יכולה לעשות רשימת הוצאות?

SupermanZW

Well-known member
לא חוכמה לכתוב רק על הבעיות

החוכמה היא להציע פתרונות מעשיים ומועילים. מה את מציעה?

goldy

New member
'זה המחיר'

המעמד הבינוני קודם מתרגל לבעיה. המעמד הבינוני נכנע בתור פיתרון ראשון ויחיד.

מתכNET

New member
אין תחרות ללא תרבות צרכנית! זה הצד השני של

המטבע,גם אם נכניס 100 יצרנים לכל מוצר,אם הציבור לא ישווה מחירים וישלם כל מחיר אף יצרן לא יוריד את המחיר! איפה האחריות שלנו כצרכנים?!?

goldy

New member
אולי מחיר זה לא הכל בחיים

מה אתה עושה במקרה בו יש קרטל ברמת שירות הלקוחות?

מתכNET

New member
אז פה בדיוק נכנס ה"צדק החברתי" ,במקרים כאלה

הממשלה צריכה להפעיל את הסמכויות שבידיה על מנת לתקן את העייותים של השיטה.

goldy

New member
הממשלה הנוכחית, המורכבת ברובה מעל"ק,

לא תעשה זאת לעולם.

מתכNET

New member
דרך אגב אני סוציאל דמוקרט שלא תהיינה טעויות

אבל אני לא חושב שהדרך שלי יותר מוסרית ולכן אני נזהר בכבודו של ראש הממשלה.

וואוו

אם הלכת לסרט לפני שנתיים וקנית קוטג' ב8 ש"ח מצבך טוב. לא הלכתי לסרט מעולם,קוטג' לא עלה לשולחני כבר עשור,לא צריך לחכות למחאה כדי לא לקנות קוטג'. פירות?מי בכלל חושב על קניית פירות??? מקסימום עגבניה ומלפפון כשזה במחיר "מבצע", ובמקרה ומחיר העגבניה גבוהה אז מוותרים עליה! אי אפשר לאכול עגבניה במחיר מופרז במקום הלחם! עבדים היינו ולא מהיום, וכך נישאר. לא דפי ולא מיליון איש לא ישנו את זה.

נהורית1

New member
אדם תמים מצבך חמור ביותר.../images/Emo4.gif

האם אתה עובד בכלל? או שאתה אחד שמחכה לתפקיד חייו בקמרי? אולי אתה תמים אבל משום מה אני לא מאמינה למה שכתבת כאן. אדם שעובד חייב לאכול ואם לא אכלת פירות וירקות וקוטג' שזה מאד בסיסי, אז איך אתה חי? ואיך אתה מחזיק מחשב לכתוב באתר?

אני עובד במשרה מלאה!!!

לא חיכיתי לתפקיד בקמרי, ואני עובד למחייתי,21.90 ש"ח לשעה. לא מקבל שום עזרה משרותי רווחה או ביטוח לאומי או כל מקור אחר...אני חי מעבודתי בלבד!!! אני משתמש בחיבור אינטרנט ממישהו אחר (ראוטר) דרך אגב,כשיש תקלות אצל השכן אני אכן לא יכול להתחבר לאינטרנט. ירקות אני אוכל,עגבניה ומלפפון,לפעמים פלפל אבל לא הציבעוני כי הוא יקר יותר,אז מסתפק בכהה,למרות שאני מעדיף מבחינת הטעם את הבהיר (ירוק בהיר) אם יש סוג ב' בבהיר אני מעדיף אותו על פני הירוק כהה כסוג א',(כמובן כשמדובר על מחיר זהה) תנסי מלפפון דק דק עם עגבניה חתוכה דק דק קצת שמן סויה ומלח, זה פחות או יותר הסלט שלי. אבל קוטג' זה גבינה יקרה!! אני לא מדבר על המחיר של אחרי המחאה שזה לגמרי מטורף,אני מיתכוון הרבה הרבה לפני המחאה,גביע קוטג' בחמש שקל זה הרבה כסף, כמו גם גבינה צפתית או בכלל כל גבינה קשה אחרת,אני לא מתבייש להגיד לך שמדובר על מחירים מאוד יקרים, אפילו הלחם כשהוא פרוס מחירו מרקיע שחקים,אז לחם אחיד לטבול בסלט זה לפעמים ארוחת הערב שלי.(בלי תוספות...)

SupermanZW

Well-known member
אז תעבור לגור עם שותפים

חסוך כסף ולאחר מספר שנים קנה לך דירת חדר וחצי בפריפריה ב100000 ש"ח מאותו רגע לא תצטרך לשלם שכ"ד. עבודה בשכר מינימום אפשר למצוא בכל מקום והמחיה בפריפריה זולה יותר בכל מקרה.

קל לדבר,קשה לבצע

אני לא גר לבד (וזה לא מבחירה,והמבין יבין) אני רווק,אין לי חברה,כך שאני צריך לפרנס את עצמי, ובכל זאת אני לא מצליח לחסוך,כך שהתחלת התגובה שלך היא לא רלוונטית עבורי, אתה כותב: "חסוך כסף " מהיכן? אתה כותב:" תגור עם שותפים" אני גר במקום יותר גרוע מאשר רק שותפים...(כן,יש יותר גרוע) דירות אין במאה אלף שח גם לא בפריפריה..אולי זה היה בעבר היום זה מתחיל ב250000 שח ,לא כולל מיסים הוצאות עורכי דין ושאר ירקות...

SupermanZW

Well-known member
אם אני מוצא לך ביד2 דירה ב100000 ש"ח תקנה?

אני מסכים אתך שלא קל למצוא, אבל בכל זאת אפשר, נסה. אתה משתכר שכר מינימום וגר במקום גרוע יותר מעם שותפים לטענתך (נשמע כמו בית סוהר, אתה אסיר? אבל אם כן איך אתה משתכר שכר מינימום? אסירים אם אינני טועה מקבלים הרבה פחות) אם אתה גר במקום כל כך גרוע אני מניח שהוצאות הדיור שלך נמוכות מ1200 ש"ח, אז על מה אתה מוציא את שאר ה2900? לפי מה שתיארת אתה חי "חיי כלב" שעלותם להערכתי לא עולה על 1000 ש/"ח לחודש ללא הוצאות דיור, אז 1900 ש"ח לחודש אתה יכול לחסוך? ואם לא אז 1500 ש"ח לחודש אתה יכול לחסוך? ואם גם זה לא אז אולי כדאי שתחלק עיתונים כל בוקר, תוסיף עוד 2000 ש"ח לחודש להכנסתך ואז תוכל לחסוך 3000 ש"ח לחודש לפחות. תוך 3 שנים יהיו לך 100000 ש"ח ותפסיק להיות מסכן. הבעיה שלך להערכתי היא שאינך מאמין בעצמך מספיק, אתה מסוגל להרבה יותר משאתה חושב.

אני לא עבריין

ולא אסיר ולא עשיתי רע. אין לי 100000 ש"ח,זה המציאות שלי כרגע. אכן הווצאות הדיור שלי הם בסביבות מה שכתבת, אבל אני לא חוסך בנושא בריאות,יש לי ביטוח בריאות פרטית שהיא עולה גם סכום יקר בנוסף יש לי את הביטוחים של קופת החולים המשלימה,אני מבוטח בנושא תרופות שלא בסל וכל הקשור בזה... איני סומך על המדינה,לכן מפחד ממצב שלא אוכל לחיות מעמל כפי כתוצאה מבעיות שלא תלויות בי, ולכן מבוטח למקרה נכות וכו' הדברים הללו עולים כסף בהתאם לגיל האדם המבוטח,ככל שהגיל עולה הפרמיה יקרה יותר. אני מקפיד לתת מהשכר שלי למיקרים קשים משלי,אומנם זה פרוטות,אבל מעלה חיוך מריר לכמה דקות. מבחינתי כל אחד צריך לתת משהו,ולא להיות מרוכז רק בעצמו. חלוקת עיתונים היא עבודה מכניסה אבל מצריכה כלי רכב וזה בעייתי מבחינת האחזקה, מה גם שניסיתי בעבר לחלק עיתונים על ידי עגלה שוק,אבל מנהלי החלוקה לא מוכנים,לטענתם יש בזה בעיה והם רוצים מישהו נייד,(עם אופנוע) לכן ברוב המודעות שדורשים שליחים לחלוקת עיתונים מצויין החובה לאופנוע אין לי רישיון לאופנוע. אני לא רוצה שיובן כאילו אני "מרחם" על עצמי,ממש לא! אני מסתדר אבל אני בסך הכל רוצה שאנשים יבינו שיש אופוריה וכואב לי שבסוף אתם תתאכזבו מכל המחאות. אתם חייבים להבין שמעט מאוד מהמפגנים יתעשרו ויסתדרו בחיים,הרוב יהיו יותר עניים,אני לא מאחל להם את זה,אני פשוט קורא את המציאות.(הלוואי ואני טועה)

SupermanZW

Well-known member
ומה דעתך על אופניים?

גם על אופניים אפשר לחלק עיתונים. אופניים אתה יכול לקנות? מה לגבי עבודות ניקיון בערבים או בסופי שבוע? בשביל זה בטוח לא תצטרך אופנוע (אבל אופניים כן כי אוטובוסים בסופי שבוע אין), אופניים פשוטות זה לא יקר. אתה חייב למצוא דרך לצאת מהמצב בו אתה נמצא ולהביא את עצמך למצב טוב יותר, זה בידך. אם אני אספר לך על מצבים בהם היו אנשים שאני מכיר אשר מסוגלים לעבוד פחות ממך (עקב נכות) ויצאו מהם אתה תבכה, אתה חייב לקחת את עצמך בידיים.

תבטיח שלא תצחק עלי...

אופנים אני יכול לקנות אבל משחר נעורי אני לא יודע לרכב על אופנים,גם כילד,ניסיתי וזה לא הלך,בגלל זה לא הוצאתי רישיון לאופנוע כשהייתי בגיל 16 אפילו שמאוד רציתי... אני לא יודע לרכב על אופנים,אבל בלי קשר לזה לפי מה שראיתי (ואני הלכתי לעבוד בזה וראיתי על מה מדובר בסניפי החלוקה) לא היה אחד שמחלק באופנים,אולי בסניפים אחרים,אני לא יודע. דווקא יש אחד שגם אין לו אופנוע אבל הוא מחלק על סגווי,לא מצריך רישיון,הבעיה היא שהוא לא יכול לשאת את כל כמות העיתונים לאזור החלוקה,אבל במקרה שלו הוא מקבל עזרה ממישהו שעובד עם רכב ש"מקפיץ" את העיתונים לאזור החלוקה שלו. בניקיון עבדתי,אבל הקבלנים מפטרים איך שבא להם,והמחירים שהם משלמים זה מרגיז מאוד, ולמרות זה עבדתי אבל זה לא מחזיק לאורך שנים. יש להם גאות ושפל,והם משחקים עם העובדים בצורה מאוד לא הוגנת,דרך אגב זה לבד מצריך פעם לעבודה של תחקיר עיתונאי על העבודות האלה,אולי אני נפלתי על סוג קבלנים כאלה,אז אני לא רוצה להכליל את כולם. ולמרות זאת לקחתי לי עבודה בחדרי מדרגות שלא מצריך קבלן וכאלה...

למעלה