מה שעבר עלי בסוף שבוע...

m L m

New member
מה שעבר עלי בסוף שבוע...

ביום שישי אחי הקטן שאל את אמא שלי האם הוא יכול ללכת לחבר לשבת אז היא אמרה לו "אני מעדיפה שלא, אבל זה לא תלוי בי" הוא הבין מזה שהוא יכול לבחור ובחר ללכת. אחרי שעה היא ראתה שהוא אורז את הדברים שלו ואמרה לו שהיא התכוונה שהוא לא יכולה ללכת! אז כמובן שהתפתחה בניהם מריבה ואז היא שאלה אותי אם שמעתי את מה שהיא אמרה לו אז אמרתי לה שכן ואמרתי את מה ששמעתי. אז היא התחילה לצרוח עלי שאני שקרנית ומכניסה לה מילים לפה. (ואני בכלל רציתי שאחי לא ילך לשבת אז למה יש לי אינטרס להגיד משהו שהיא לא אמרה?!) בכל מקרה, אח"כ שאלתי אותה שאלה והיא ענתה לי בצורה מגעילה ואח"כ אמרה לי שהיא מאוד כועסת עלי כי שיקרתי. אז אמרתי לה שזה לא חדש לי שכשהיא כועסת על אח שלי היא בסוף מוציאה את זה עלי ושאם היא תמשיך ככה אני גם לא אהיה בשבת בבית. אז היא אמרה שמצידה אני יכולה לארוז את התיק וללכת. נכנסתי לחדר שלי וכל שנייה היא נכנסה להעיר לי משהו אחר. (הייתי באמצע שטיפה ובגלל שאח שלי הסתובב בקומה הפסקתי באמצע עד שהוא ילך אז היא באה להעיר לי על זה וכו'...) אחרי מס' פעמים שהיא המשיכה להיכנס אלי לחדר פשוט נעלתי את הדלת. אחרי שאח שלי הלך סיימתי את השטיפה ונכנסתי לחדר. כמובן שהיא באה שוב להציק לי וכשלא הסכמתי לפתוח את הדלת היא ניתקה לי את האינטרנט (הנקודה נמצאת מחוץ לחדר) ואחרי 10 ד' כשהיא הבינה שאני רואה טלווזיה היא ניתקה את החשמל בקומה למעלה. כמובן שזה לא עזר לה כי פשוט שכבתי במיטה ודיברתי עם חברה שטלפון. כמובן שהיא עמדה בחוץ והקשיבה לי. במשך כל הזמן הזה חכיתי לדודה שלי שתתעורר בשביל שתבוא לקחת אותי וכשדודה שלי סוף סוף התקשרה היא אמרה לי לארוז את התיק ולחכות לבעלה... באיזשהו שלב יצאתי בשביל לשים את הכביסה שלי בחדר כביסה (היא לא עושה לי את הכביסה- וזה לא מפריע לי)ולקחת את הנעלים מהסלון ואז היא חסמה לי את הכניסה של החדר כביסה ולא נתנה לי לצאת. ביקשתי ממנה לצאת והיא לא נתנה לי לעבור... נסיתי לצאת והיא דחפה אותי. העיניים שלה היו נוראיות! מלאות שנאה ורוע... הצלחתי לצאת מהחדר כביסה ועליתי לחדר היא רדפה אחרי ונכנסה לחדר. היא אמרה לי ללכת לעשות את הכלים וכשלא הסכמתי היא כמעט הרביצה לי אבל החזיקה בעצמה והתיישבה לי על המיטה. באותו הרגע קמתי לקחתי את התיק שארזתי ויצאתי מהבית. התקשרתי לחברה שלי בבכי (אני לא בוכה בדר"כ) שתבוא לקחת אותי כי אני לא רוצה לשבת ליד הבית. כמובן שהיא באה ולקחה אותי ועלינו לשער של הישוב וחכינו לדוד שלי. כשדוד שלי הגיע סבתא שלי הייתה איתו אבל לא רציתי לדבר איתה. כשהגענו לדודה שלי היא הרגיעה אותי ונתנה לי סוף שבוע מרגיע. היא לא נתנה לי להיות לבד ולשקוע בדיכאון אלא הוציאה אותי לארוחות והכירה לי אנשים חדשים. בסוף היתה לי שבת כייפית באופן יחסי ועשיתי הרבה דברים שלא עשיתי בעבר כמו לאכול במסעדה לא כשרה ולנסוע בשבת... אבל עכשיו אני מודאגת. זהו, יצאה שבת ואני צריכה לחזור הבייתה... מה יהיה עכשיו

m L m

New member
לא ככה...

תמיד היו ריבים אבל תמיד הייתי מפסיקה אותם כי אני פשוט לא מסוגלת לזה. אני שונאת צעקות ומריבות. למזלי אני עוברת ב 10.6 לדירה לבד אבל זה עוד הרבה מדי זמן ואני לא יודעת מה יהיה עד אז

התכוונתי לשאול אם אמא שלך

בד"כ לא מצליחה לשלוט בכעס שלה, או שזה חד פעמי. (מה יהיה עם אחיך?) אני שמחה לשמוע שאת עוברת לגור לבד - לא טוב לחיות באוירה כזאת.

צימעס

New member
../images/Emo24.gif אוי ../images/Emo10.gif

מה אני אגיד... ראשית, אני מצטרפת לשמחים על כך שאת עוברת לגור לבד. מבחינתך - זו הזדמנות להתחיל לבנות את עצמך (ולהתחיל לרקוד
) ונעבור לשלב השאלות - יש עוד אנשים בתמונה? אבא? עוד אחים? האם דודה שלך יודעת מה המצב, באופן מלא? מישהו אחר מהמשפחה/חברים של אמך/הוריך? האם לאחיך יש עזרה פרט לתמיכה שלך? האם אמא שלך מטפלת בעצמה?

m L m

New member
תודה צימעס

תשובות: יש לי 4 אחים 3 גדולים ממני ואחד קטן. האחים הגדולים נשואים וכל אחד חי את החיים שלו אבל הם מודעים שיש ביני לאמא שלי מריבות. במוצ"ש דיברתי עם גיסתי- התברר שאמא שלי הלכה אליהם לשבת. לא דיברתי עם אח שלי כי ידעתי שהוא לא יגיד לי מה היה ומצד שני ידעתי שאמא שלי ליכלכה עלי כל השבת. גיסתי אמרה שהיא שמעה את אחי ואמא שלי מדברים אבל לא שמעה על מה. בנוסף, גיסתי אמרה שזה לא בסדר מבחינת דודה שלי לקחת אותי אליה לשבת כי היא מתערבת לאחותה ושאם הייתי פונה אליהם אז הם היו אומרים לי שאני לא יכולה לבוא. אז אני שמחה שלא פניתי אליהם. האח השני שלי, בכלל לא חשבתי לפנות אליו. לא התחשק לי לשמוע את הדיבורים שלו כל השבת. כשהוא גר בבית לפני שהוא התחתן גם הוא היה רב עם אמא שלי כל הזמן אבל ברגע שהוא עזב זה נראה כאילו הוא שכח את כל זה. אחי השלישי - גר בקריית ארבע. ממש לא התחשק לי לנסוע עד לשם... ואחי הקטן - הוא התחיל את הכל והלך... (לא בכוונה כמובן) וחוצמזה, הוא קטן. אבא שלי חי בהונגריה. הוא מנסה להתערב אבל אני לא מוכנה להקשיב לו. היום כשדיברתי איתו בבוקר הוא אמר שזה לא טוב שאני לא מדברת עם אמא שלי אז אמרתי לו שאני לא מוכנה לדבר על זה בטלפון וכשהוא יבוא אנחנו נדבר. (הוא מגיע לשבועות
) לגבי דודה שלי - היא הגלגל הצלה שלי! דודה שלי היא האדם ה-כי קרוב אלי. היא ממש מושיעה אותי וכל מה שאני היום (ונדמה לי שאני אדם דיי טוב) זה בזכותה. ובגלל זה ידעתי שהיא תיקח אותי לשבת ובגלל זה היא לא נתנה לי לשבת עם עצמי אלא הוציאה אותי. כן, היא מודעת לכל מה שקורה אבל היא לא יכולה לעשות משהו בנידון כי אמא שלי כועסת עליה (היא מקנאה בקשר שלנו). החברות שלי מאוד עוזרות לי. אתמול הן הוציאו אותי לבית קפה רק בשביל שאני אחזור מאוחר הבייתה. למזלי גם היום וגם מחר אמא שלי בחתונות אז היא לא תהייה בערב בבית. לגבי אחי הקטן - אני מאוד דואגת לו. עוד מעט מתחיל החופש הגדול והוא יהיה יותר בבית. הוא יודע שהבית שלי תמיד יהיה פתוח בשבילו אבל לא בגלל זה אני דואגת לו. היא פשוט משגעת אותו ואני מפחדת שהוא יגיע לשלב שהוא יהיה כמוה ולא יוכל להשתנות. הוא היה אצל מטפלת וזה ממש עזר לו אבל הוא הפסיק ללכת
אני יודעת שאמא שלי גם הלכה לאותה מטפלת (זו לא פסיכולוגית) אבל אני לא יודעת אם היא ממשיכה. היא אנטי פסיכולוגים. היא שונאת את הפסיכולוג שלי. בכלל, היא שונאת כל אדם שקרוב אלי...

De-Panther

New member
../images/Emo24.gifואותי פתאום מעניין איך כל זה

התחיל בעצם לאף אחד לא מגיע להכנס למצבים כאלה

צימעס

New member
ממתי את רבה ככה עם אמא?

למה אף אחד לא הפסיק את זה כשעוד הייתם קטנים? למה זה מגיע לך? > צימעס שירותי תרגום <

m L m

New member
אהה,

אני חושבת שמגיל 15 בערך התחילו המריבות, שכהתחלתי לפתח אופי... אבל מאז שאני הולכת לפסיכולוג זה מחמיר כי האופי שלי מתגבש באופן שונה ממה שהיא רוצה... (היא טוענת שהוא פשוט הרס אותי) מעולם לא הרביצו לנו שהיינו קטנים והמצב לא היה כזה גרוע... אמא שלי פשוט השתנתה עם השנים (אני בטוחה שהעובדה שאבא שלי כמעט ולא נמצא רוב השנה לא עוזרת...) למה זה מגיע לי? אני מאמינה שכל אחד עובר את מה שהוא צריך לעבור...

זה לא קשור באופי שלך

גם אם היא כועסת עליך או על אחיך, התגובה שלה קיצונית מידי. גם אם היא לא מרביצה, התגובה שלה נשמעת לי אלימה למדי. יתכן שהיא מתוסכלת, אבל היא לא יכולה להוציא את זה עליכם. דודה שלך (אחותה) ניסתה להתערב ולהעמיד אותה במקום?

m L m

New member
היא לא מוכנה לטפל בעצמה

דודה שלי פסיכולוגית ובגללה אמא שלי היא אנטי פסוכולוגיים. לא נראה לי שיש בנאדם אחד שמסתדר עם אמא שלי... אין לה כמעט חברות ואת אלו שהיו לה היא לאט לאט איבדה. הלוואי והיא הייתה מוכנה לטפל בעצמה כי אז הכל היה יותר רגועץ לא משנה כמה אני אטפל בעצמי וכמה אני אשתנה אם היא לא תעשה גם משהו בנידון אנחנו לעולם לא נוכל להנות אחת מהשנייה.

אני חייבת לציין שמאוד מרשים אותי

האופן הבוגר בו את יכולה להסתכל על הבעיות של אמא שלך ולא לייחס אותן לעצמך. היא נשמעת ממש דפוקה (וסליחה על השיפוטיות, אבל אני מרגישה צורך להיות שיפוטית במצב כזה). אני לא יודעת אם זה בר-שינוי או לא, אבל הכי חשוב שתצילי את עצמך מהמצב הזה ושתצאי מהבית כמה שיותר מהר.

יחסים עם ההורים

קראתי בעיון רב את כל התגובות וממש מרגש לראות איך כולכם מפרגנים לה. בחרתי דווקא בתגובה בדברים שלך כי יש לי השגות לכל האמור לעיל. דבר שלמדתי זה שאין בחיים שחור ולבן. אתם שפטתם את האם על סמך הדברים שנאמרו מצד אחד והאם אתם חושבים שזו כל האמת? האם היה קשר בין הצפיה של האם ממנה לעשות כלים לבין הכעס שלה עליה? כל התיאור הזה נשמע לי מעט חסר. האמא רעה והבת "טלית שכולה תכלת". הרי כולנו היינו מתבגרים.... אני מסכימה עם גיסתה לגבי הדודה שנקטה עמדה נגד אחותה וגם נוסף על כך גרמה לה לעשות דברים שמנוגדים לחנוך שקבלה ונהגה לפיו עד אותה שבת. מה המניעים של אותה אחות נגד האמא? אולי יש גם קנאה מצידה? מה קורה עם האמא שנשארה לבד פה כשהאב בחו"ל וצריכה להתמודד עם הכל לבד? האם אותה מתלוננת עוזרת לה? לדעתי עליה ללכת עם אמה לשיחות משותפות כדי לתקן את מערכת היחסים אם זה בכלל מעניין אותה, כי אני בטוחה שאמא שלה אוהבת אותה אך יש איזה קצר בתקשורת ביניהם שנובע מדברים שלא ידועים לנו. אם היא טוענת שפיתחה אופי - למרות שנראה לי שעדיין לא יצאה מהסימטום של גיל הטיפשעשרה - שתעשה מעשה בוגר.

shellyland

New member
מעבר לעובדה

שכשמדובר ביחסי הורים-ילדים, ועוד בגיל כל כך צעיר (כן, היא עדיין בגיל צעיר!) האחריות של ההורים למערכת היחסים ולהתנהגות תקינה היא גדולה הרבה יותר מזאת של הילדים. נניח (רק נניח) שהתסריט שאת מציירת הוא נכון. מי שיוצאת כאן באמת לא בוגרת זאת האמא, שנכנסת עם הבת שלה ליחסים שמבוססים על אנוכיות ונוחות האם בלבד. יתרה מכך, גם אם הטיעונים של האם כלפי הבת היו נכונים ו/או צודקים, ההתנהגות שלה היתה היסטרית ואלימה. לנעול אותה בחדר כביסה?! לא לתת לה לצאת?! גם לי יש אמא. גם אני הרגזתי אותה פעמים רבות במהלך שנות התבגרותי וגם אחר כך. מעולם, אבל מעולם, היא לא הגיבה אלי באופן הזה. התמיכה שלי עדיין היתה ותהיה נתונה לבת. אמהות לא אמורות להיות האויבות של הילדות שלהן, לא משנה מה הן עושות!

יציאה מפרופורציות

לפי הבנתי הנ"ל לא נערה צעירה אלא בחורה עובדת שכן היא יכולה להרשות לעצמה לעבור לגור לבד ואת לא יכולה לדעת מה באמת הביא את האם למצב של תגובה כזו. אגב, היא לא אמרה שהאם נעלה אותה בחדר אלא שנסתה לעצור אותה מתצאת. אולי היא רצתה לדבר אתה והיא לא רצתה לשמוע? - אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו. מה הקשר בין מה שקרה לבין אנוכיות ונוחיות? הילדה גרה בבית, ומקבלת את כל השירותים הנדרשים לה - את יודעת מה היא נותנת בתמורה? בגיל זה כבר אין מקום לצפות שההורים יפרנסו ויתנו בלי בקורת כלשהי ונתינה בחזרה. מה שאני רוצה לומר שאתם יצאתם חוצץ נגד האמא מבלי ששמעתם מה באמת קרה שם. הספור הוא מאד סובייקטיבי.

למעלה