מה שמעתי?

גלעד2211

New member
מה שמעתי?

בין כל הדיבורים על סגירת תחנות מקול ישראל גם קול המוסיקה על הכוונת? העין זה רצח תרבותי? תחנה שמקנה קצת תרבות למגוון מאזינים צעירים ומבוגרים כאחד עכשיו היא יורדת? העם מר שקלאר שבמקרה הזה בעיניי מאוד לא נכבד שאל את הציבור שמשלם לו כל חודש אגרה מיותר האם להוריד את התחנה הזאת או לא? פשוט חוצפה ובושה!. אני מקווה שיקומו לפחות 400/500 אזרחים שלא ישלמו אגרה אולי זה יזעזע אותו ויגרום לו להבין שהוא טועה.

הרמה להנחתה - מי צריך את קול המוזיקה

עד כמה צריך את התחנה הזאת לדעתכם? מחד, מדובר בתחנה תרבותית מהמעלה הראשונה, שהתקציב שלה נמוך עד שולי ביחס לתקציב הכולל של רשות השידור. מאידך, גם כמות המאזינים שולית למדי - ובעידן ההפרטות בו אנו חיים, אולי נכון להפריט גם את התחנה הזאת, הווה אומר להעבירה למקום שכולו טוב. אז... קול המוזיקה - בעד או נגד?

עוד פעם הדיון הזה?../images/Emo4.gif

כמו שאמרת - זו תחנה עם חשיבות תרבותית גדולה, התקציב שלה מאוד מצומצם, ואין ספק שזו לא הבעיה של תקציב רשות השידור. אם תחנה כזו לא תופעל ע"י 'קול ישראל', היא לא תופעל בכלל. אין לה סיכוי ברדיו המסחרי. "כמות המאזינים שולית למדי" - אז מה? רדיו ממלכתי לא תלוי רק באחוזי הרייטינג שלו כמו רדיו מסחרי, ותחנה כמו 'קול המוסיקה' לא אמורה להיות ממומנת משידור פרסומות שנחשפים אליהם מאזינים רבים ככל האפשר. רדיו מלכתי (או ציבורי, אם לדייק) אמור לספק תכנים תרבותיים אפילו אם קהלם מצומצם. העידן של היום הוא לא סתם עידן של הפרטה, אלא של חשיבה מסחרית לכל דבר שלרוב מבלבלת אותנו: נדמה לנו שהישיקול היחיד מאחורי הפעלת תחנת רדיו הוא אחוזי הרייטינג שהיא אמורה להשיג, ושהמטרה היחידה שלה היא להתחרות על הרייטינג ולהרויח כסף. שכחנו את ההבדל בין ממלכתי לציבורי, ושכחנו שאחד התפקידים של רדיו ציבורי הוא לשמר תכנים שחשוב לשמר אותם ולטפח אותם. יש לזה מעט מאזינים? זה עדיין משרת את המטרה. זה לא ישרת אף אחד אם תהיה עוד תחנת להיטים ותוכניות בידור פרסומיות (אפילו אם הבעלים שלה יעשו כסף לביתם)

גלעד2211

New member
נועם הבעיה האמיתית היא האגרה

פרסומות (ברוב חוצפתו של שקלאר) יש למרות כל האגרה המיותרת הזאת רק להעיף אותה וזהו...התחנות יסתדרו יפה מאוד עם עוד דקה של פרסומות.

אסור לסגור את קול המוסיקה.

חשוב שתהיה תחנה כזו בנוף הרדיו הישראלי,אני אישית לא מעט פעמים מתענג על הצלילים המופלאים של בטהובן ומוצרט,יוסי שריד צודק לחלוטין ואני בהלם שאני מסכים עם אדם שדעותיו הפוליטיות שונות משלי לחלוטין,אם כבר הייתי מוותר על תחנות ציבוריות כמו גלי צה''ל.

חובה לסגור אותה תחנה עם 2 אחוזי רייטינג.

מי צריך אותה? בשביל 100 איש שמאזינים לה להחזיק כזו תחנה שאוכלת מתקציב המדינה,מי שחובב את המוסיקה הזו יכול לקנות דיסקים ולהנות כי חבל על התדר הזה,אנחנו חיים בעידן מסחרי,ועל הדרך לסגור את כל רשות השידור גם.

גלעד2211

New member
הנה אייל זה מה שהתכוונתי

כשרשמתי "דיעה דיקטטורית" מדינת אייל...מה שאייל לא אוהב אז לסגור...במקום שתתן הזדמנות לאלה שכן אוהבים את הז'אנר להמשיך להינות כשאתה ממילא לא מאזין...ועכשיו תבוא לי בדמגוגיה על האגרה....האגרה כלולה גם על התדר הזה וצריך להעיף את האגרה לכל הרוחות. ולהתחיל מזה שלא מוסיפים לרדיו עוד נערות מים וכן משקיעים בתחנות עצמם!

אם לתחנה אין האזנה משמע שלא רק אני לא אוהב.

מי שומע את התחנה הזו בחייאת? גם אני הייתי רוצה רדיו שישדר מוסיקה כורדית או פרסית למה אין? תחנה שלא יכולה להתקיים מפרסומות אין לה זכות קיום אז אל תיפול עליי כי לא רק אני לא חושב שצריך לסגור.

גלעד2211

New member
אני לא נופל עלייך אבל שים לב..

גם אין תחנה בסינית יפנית ותיאלנדית...זה לא קשור כרגע יש תחנה שאתה חושב שאין לה מאזינים אבל יש...תסתכל בדפי המחאות נגד הסגירה כמה אנשים חותמים ובכלל אתה לא יכול לדעת מי מאזין ומי לא. גם אני לפעמים מקשיב קצת לתחנה לפעמים בא לי טוב איזה קונצ'רט מרגיע, וזה איכשהו מפלט תרבותי לז'אנר שהולך ונעלם וכן יש לתחנה הזאת מאזינים (עד שלא תוכיח לי אחרת) אז בשמי ובשם גבי גזית שנלחם על אי סגירה של התחנה הזאת שלא שיסגרו.

גלעד2211

New member
אתה יודע מה? אני לא ממשיך להתווכח איתך

על רייטינג של תחנה/תוכנית כזו או אחרת..... אני זוכר איך שרשמת של91FM אין כמעט מאזינים ושבערב לא מאזינים לרונית בר כשהטלפונים שם קורסים כשהיא עושה חידה אז אין לי מה להתווכח איתך יש לך את המקורות ההזויים שלך לרייטינג של תחנות הרדיו השונות ואתה ניצחת.

אני טענתי ש,,ל 91 אין בערב רייטינג זה הכל.

אחרי 8 בערב אין לה האזנה,יש אבל 80 אחוז פחות מאשר ביום,כל חובב רדיו ממוצע יודע שקהל מאזיני 91 אלה נהגים ובתי עסק וגם עקרות בית,אחרי 8 בערב אנשים עוברים לטלוויזיה,אנשי רדיו חיזקו את דבריי כאן תבדוק,לגבי קול המוסיקה אני לא מכיר אנשים שמאזינים לרדיו הזה ואני מכיר עשרות אנשים,אף פעם לא שמעתי שמדברים על איזה קונצרט יפה היה אתמול בקול המוסיקה,תפנים עם זה שהפנים של המדינה זה קובי פרץ אייל גולן אין מה לעשות.

גלעד2211

New member
זה שאתה לא שמעת לא אומר שלא מאזינים

מה לעשות היום יותר אין לדבר על האח הגדול אבל אני מתערב איתך על מה שאתה רוצה שגם בקרב אלה שצופים האח הגדול וכ'ו יש כאלה שמשלבים גם קונצ'רט טוב במהלך היום דרך קול המוסיקה. בקשר ל91 לא נחזור לזה כן? יכול להיות שבערב יש ירידה פיצית ממש מזערית אבל לא דרסטית כמו שאתה מתאר אם כל הכבוד ליונית או מיקי ויעקוב זה לא אומר שב8 כולם על החדשות. ואני מאמין שיש עוד הרבה חוץ ממני שמעדיפים את השדרנית ב91 בערב מאשר לשמוע את זוועות הארץ בחדשות כשממילא זה רק יעציב אותם והם לא יוכלו לעשות כלום לגבי זה. אבל בוא נתמקד דקה בקול המוסיקה, אני עדיין מנסה להבין למה אתה רוצה שיסגרו תחנה שמשדרת ז'אנר מסויים שאתה לא אוהב ושיש לה מאזינים שכן נהנים ממנה? אז נכון זה לא כמו 91 או רדיוס או אפילו 103 אני מסכים איתך אבל בכל זאת יש לה את המאזינים שלה. אם כבר אז כמה מאזינים יש ל106 קול הקמפוס שבקושי נקלט באיזור ת"א? למה לא לאחד את כל החינוכיות שיהיה שעה לכל חינוכית או משהו? גם ככה את רוב ה106 גם בערים שלהם עצמם אי אפשר לקלוט טוב אז מה זה נותן?

לא צריך מוסיקת קונצרטים על חשבון האזרח.

תדר מיוחד שמוקצה רק למוסיקת הקונצרטים למה? יש לרשות השידור מלא תדרים,אז למה הם לא עשים תוכנית בת שעתיים ברשת ב למוסיקה הזו? אני גם רוצה תדר אך ורק למוסיקה פרסית למה אין? לגבי החינוכיות גם אותם מצידי שיסגרו,מי שאוהב את קול המוסיקה שיקנה דיסק וישמע לו,אנחנו חיים בעידן מסחרי עידן של פירסום,בוא נראה מי יסכים לפרסם את העסק שלו בקול המוסיקה ואז תראה שלתחנה הזו אין האזנה,זה ש500 איש חתמו על עצומה לא אומרת שהיא מואזנת, לגבי 91 אין לה האזנה אגיד לך בפעם האלף,רק חסרי חיים מאזינים למוסיקה ברצף ברדיו 91 ,יש כ''כ הרבה תוכניות טלוויזיה טובות בערב שמי צריך לשמוע רדיו ועוד מוסיקה ברצף,מילא יוסי סיאס מעניין אבל סתם שירים,91 מזוהה לי תמיד עם שדרן השכונה אליקו בושה וחרפה שנותנים לו במה לכן אני לא אאזין לה.

גלעד2211

New member
ואחרי שהורדת לרונית בר שעת שידור

ומאחר וכבר הסכמנו שהיא משדרת לקיר היפה שמסביב לאולפן (כל המנסים לפתור חידה הן בובות ברבי גרושות ומשועממות שזה אתה נפרדו מהבית היוקרתי שלהם לטובת מנת המבורגר.) נחזור לקול המוסיקה...התחנה הזאת כבר קיימת זה לא שאתה משלם בנוסף. אבל מה שקומם אצלך שלא מפריע לך שהכניסו לאחרונה נערות שיגישו מים למרואיינים...על זה אתה לא מתקומם שזה הולך מהכיס שלך במקום שאם כבר אז ילך לתחנה עצמה ולתוכן שלה. ושוב גם משה זוכנר רוצה מוסיקה בתיאלנדית מה זה קשור? קול המוסיקה קיימת כבר שנים ולא לחינם יש לה הרבה מאזינים ואי אפשר לפתוח תחנה לכל שפה וכל ז'אנר אבל בהחלט יש מקום לז'אנר של המוסיקה הקלאסית, שאגב, יש ממנה לא מעט בכל השלום 107.2FM.

מי אמר שיש לה מקום ומה הקשר...

לזה שהיא קיימת שנים בכלל,הדור של חובבי הז'אנר הולך ונעלם(רובם כבר בעולם הבא)הדור הצעיר והחדש א מתחבר לזה,וכן אם יש לה תדר משלה אז למה שלא יהיה לכל ז'אנר ערוץ משלו? ותפסיק לדחוף לי לשירשור כל פעם את רונית בר אין לי מושג מי זו לא מכיר לא יודע,אני יודע שמ 8 בערב יש מוסיקה ברצף ב 91 ולכן אין האזנה לתחנה הזו אין מה למכור אופס בעצם יש טיולים לאילת הפלגות מקררים שואבי אבק נעליים בגדים הרבה פיטפוטים על השירים בהנחיית הכל יכול חופריקו.

גלעד2211

New member
אני "דוחף" לך את רונית בר

כי אתה חוזר על עצמך באזוניים אטומות ומלאות צהוב באוזניים שב8 יש שם טייס אוטומתי כאשר היא משדר שם מ7 עד 9 בערב. אבל סבבה תהנה מלשקר לעצמך. אגב, שב7 בערב הפרסומות ממש מועטות. קיצר בקשר לקול המוסיקה תאמין לי שהיו סוגרים את זה כבר כמה דורות קודם אם לא היו לה מאזינים אז בחייאת...עכשיו סוגרים את זה רק בגלל בולשיטים של ממון, שזה הטריק הכי ממזרי ומסריח של שקלאר. קול ישראל מנופחת אגרה פרסומות, רק נראה לי שהם צריכים לעבור קורס אצל אלון גל איך לנהל נכון את התקציב והתחנות.

nadavdl

New member
אפשר לשאול שאלה גלעד

למה אתה כל הזמן ושמתי לב בכל הנושאים יש רונית בר ורונית בר, יש לך איזה קשר אליה כי בחיים לא ראיתי הגנה כמו שאתה עושה לה ובלי שום קשר אני לא מסוגל לשמוע אותה עם כל הכבוד, והטלפוניה קורסת עלאק, מספיק 10 אנשים שמתקשרים כל הזמן וכבר הטלפונים קורסים אז תפסיק למכור בולשיט

סוף סוף מישהו אומר את האמת.

יצא לי לשמוע את רונית בר כמה פעמים וחשבתי שזה בכלל שדרן,תפסיק להאמין עצמך גלעד,91 מואזנת בשעות היום אין ויכוח אבל בערב היא ומרבית התחנות כמעט לא.

למעלה