מה שלומכם?

פראזניק

New member
מה שלומכם?

אז ב"ה חזרנו, אפשר לחזור אליכם כעת:) אגב, מה ידוע לכם על הקשר בין הכוזרים לאוקראינים?

שולם עלייכם! לי לא ידוע, אבל אשמח

לשמוע

פראזניק

New member
עלייכם השולם:)

מה שאני יודע: מיהודי אוקראיני שמעתי (אגדה?) שמאז שלטו הכוזרים באוקראינה, שונאים האוקראינים יהודים. באנציקלופדיה כללית כרטא מופיע שבמאה השלישית עד המאה השביעית (כמדומני) שלטו באיזור אוקראינה הכוזרים. אשמח לשמוע מידע נוסף בענין.

פראזניק

New member
לא סיבות, בסיס.

סיבות לשנאת יהודים לא נדרשות, גם להוכיח שלא צריך סיבות זה מיותר. אבל לפי אותה טענה, שלטונם של הכוזארים על הקוזאקים (שכמדומני אז עדיין לא נקראו בשם זה) היא שהשרישה בהם את השנאה, וממנה פרחה האנטישמיות הנוראה שהייתה שם כל השנים. אגב, היום נחמד יותר להסתובב באוקראינה מאשר באנגליה או ברוב מדינות העולם, כמעט ולא נתקלתי שם באנטישמיות ונסעתי שם די הרבה.

פראזניק

New member
טעות שלי, הם שלטו...

הכוזרים שלטו באוקראינה מהמאה השביעית עד המאה התשיעית. לפי מה שאני ראיתי, הרי שגרו שם בעת ההיא סלאווים, שבמאה ה-13 נפרדו ל-3עמים: רוסים, אוקראינים ובלרוסים.

הכוזרים אכן שלט באוקראינה

אבל יותר מאוחר. האוקראינים של היום אינם האוקראינים של אז. בתקופה שהכוזרים שלטו (הם התגיירו ב-740) מי שחי בקייב היו שבטים נורמנים בשם רוּס (מכאן השם רוסים). שבטים אלה גם הפילו, בסופו של דבר, את האימפריה הכוזרית.

לפראזניק - התפרסם ספר ביידיש

על תולדות הכוזרים: סאָל פאָדאָלעפסקי, די געשיכטע פון די כזרן או זייער אידעשע מלוכה אין צענטראל אייראָפע. ניו יאָרק 1971. הספר די טוב ומקיף. נמצא בספריה הלאומית בירושלים.

למעלה