מה שלומכם?

מה שלומכם?

זוכרים אותי? כתבתי הודעה לפני כמה שבועות לגבי המצב שלי
( http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=1190&messageid=159610236 )
בחור ישיבה, שחורה, הומו וכו' וכו' (מי שלא ראה מוזמן לראות בקישור)

אז יש כמה דברים חדשים שקורים איתי, והם:
עזבתי את הישיבה רשמית, וחזרתי לבית.
המצב הרוחני שלי התדרדר מאוד, וזה לא נוח לי בכלל, ולא קל, וכו' וכו'

העניין הוא שאני עכשיו יושב בבית, מול המחשב,
ומאוד לבד...
כאילו שזה משהו שנגזר עלי, ועל הומואים בכלל, הלבד הזה.
אני נכנס לפורום "בנים בלבד" (בו הייתי משתתף פעיל לפני שחזרתי בתשובה)
ורואה בארכיון בלי סוף הודעות של; "אני לבד", "רוצה אהבה ולא מוצא", "אני בודד" וכו' וכו'.

טוב, אז יצאתי מהישיבה, אני כנראה שאעזוב את ירושלים בשבועות הקרובים, ואעבור לגור במרכז.
צעד, שרוחנית, ודאי לא יתרום, בלשון המעטה. ואני יודע ומודע לזה.

אבל אחרי שפסלתי את האפשרות של חתונה, כרגע, כי זה פשוט לא אפשרי, כיוון שאין לי רגשות לנשים,
כי אם מעט משיכה,ותו לא, ואחרי שפסלתי את האפשרות של חתונה עם לסבית, וגם את האפשרות של
לחיות לבד ולהתנזר, כי זה בלתי אפשרי, החלטתי לעבור דירה ולהמשיך לשם, לא יודע לאן.

אני נפגש עדיין עם המשגיח שלי בישיבה, שואל אותו האם יש דרך אחרת?
ואין תשובות... רק - מה לא לעשות, אבל מה - כן לעשות, אין...
ואני לבד ממש... בן 27, מצחיק, שטותניק (ובוגר מאוד כשצריך), ושמח, בדרך כלל,
אבל כרגע, כל זה מת, ואני מרגיש את הלבד הזה זורם לי בעצמות..

זוכרים את החבר הכי טוב שלי מהישיבה? זה שהתאהבתי בו וליווה אותי ועזר לי וכו' וכו'?
אז אנחנו פחות בקשר, ואני עדיין מרגיש אליו אהבה, ועצם זה שהוא לא איתי, יוצר תחושה
של בדידות יותר חזקה, והעצבות מאפילה על חיי.

בנוסף לכל השאלות;
מה עם ילדים?
מה עם קדושה, עד כמה שאני יכול?
מה עם המנעות מעבירות, שז"ל וכדומה? אחרי ששמרתי על עצמי בקנאות שנים.
מה עם זוגיות? אני יודע שיש זוגות הומואים, אבל ביננו, כמה כבר יש שחיים ביחד ומתים ביחד?
ואני יודע שיש, אבל ביחס לאחינו הסטרייטים, כמה כבר יש? וכבר אמרתי שחתונה זה גם מסלול
של בדידות מסויימת. האם נגזר עלי להיות בודד?
האם יתכן שהקב"ה באמת רוצה שאני אחיה עם גבר? ו"יספק" אותו שאני לא אעבור על משכב זכר
(דבר שהוא קשה מאוד, כי סוף סוף התאווה הזו חזקה אצלי, ואצל כל אחד אני מניח, ומה הסיכויים לא
להתדרדר עד הסוף ח"ו? ואני אומר את זה על אף שאני יודע שיש כאן כאלה שעושים את זה ולא שוכבים,
אבל האם באמת זה דבר שגם אני יכול לעמוד בו, באם אחיה עם גבר? לא יודע..)

מה עם העולם הבא?
מה עם מה שהאריז"ל אומר שמי ששוכב עם גבר יבוא בגלגול של ארנבת? אני מאמין לאר"י,
אפילו שיהיו שיגידו כל מיני דברים, הוא ידע יותר טוב מאיתנו מה מתחולל ב"מערכת במשפטית"
שם למעלה.

מה עם העולם הזה? מילא, כשהייתי חילוני, אז לא ידעתי את מה שאני יודע היום, אבל איך אוכל לחיות
עם גבר, מצפונית, כשהאמונה שלי בתורה היא אבסולוטית? ובאמת שהיא כזו, אע"פ שירדתי במעלות
התורה והיראה.

ובנוסף, נגיד ובחרתי לחיות עם גבר, אבל בלי לשכב, איפה אמצא אחד כזה שהוא גם לטעמי, וגם יסכים
לזה? יש אנשים (וזה רוב האנשים, לפי מה שהנסיון שלי בעבר אומר) שזה העיקר בקשר בשבילם.

כל כך הרבה שאלות, אין אפילו תשובה אחת, חוץ מ- "אחי, תזרום", שיכולה לצוץ.

אני חושב שעיקר הכאב שלי עכשיו הוא מאהבה, הלב שלי פצוע, ואני מרגיש כאילו שאין לי כלום בחיים,
וב"ה לא חסר לי כלום, אני חושב. חוץ משמחה, אמיתית.

אני לא נרדם בלילה, אז אני ישן כבר שבועיים בשעה 6-9 בבוקר, עד 17:00, הולך לחדר כושר,
וחוזר לבית, על המחשב, ופשוט.. משעמם לי!
וכידוע, ששיעמום מביא לידי עבירה..

ריבונו של עולם, האם יתכן ששמת אותי במצב כזה שבו אין מפלט?
בלי חבר אמיתי,
בלי יד חמה שתבין ותאהב, הרי מאישה אני לא יכול לקבל את זה..
מקסימום לחייך לה בחיוך כזה של "גם אני מרגיש כמוך", אבל זה יהיה מזוייף, וכמה כבר אני יכול לזייף..
אני אדם אמיתי, אפילו דקה לא יכול לזייף.
חייבת להיות איזו דלת, איזה משהו שימלא אותי. הראה לי אותה.

חשבתי על עוד איזה משהו.
הומואים, בהרבה בחינות הם כמו נשים. לא רק במשיכה שלהם לגברים,
אלא בפנימיות שלהם. ובעניין הזוגיות, אם נשים לב, לגברים סטרייטים הרבה פחות קשה לחיות לבד, הם,
תן להם תורה, קצת פרנסה, תפילות וחיים רוחניים, והם מסתדרים. אני יודע שזו הכללה, אבל ככה גבר עובד,
גבר צריך אישה, פחות ממה שאישה צריכה גבר. אפילו הגמרא אומרת : "טב למיתב טן דו, מלמיתב ארמלו",
ז"א (אם אני זוכר נכון את הפירוש): אישה, מעדיפה להיות עם שני גברים (או עם גבר שלא מוצא חן בעיניה) מלהיות אלמנה,
ז"א מלהיות לבד. ואם לא פירשתי נכון, כי אני לא זוכר את הפירוש המדויק של המילים, אז בכל אופן מה שיוצא משם הוא
שאישה מוכנה לעשות הכל ולא להיות לבד.
הגמרא לא אומרת את זה על גברים.
ואמת שגבר צריך אישה, אבל לא כמו שאישה צריכה גבר.

ושוב, כשאני מסתכל בפורום "בנים בלבד",בארכיון בעיקר, ואתה רואה כל הודעה שניה "מתי יהיה לי חבר" "רוצה אהבה" וכו' וכו'
אתה רואה שזה לא כמו גבר סטרייט, זה הכל בשבילו. הומו, תן לו אהבה אמיתית, והוא לא צריך כלום חוץ מזה, גם אישה כך.
והבדידות אצלנו, היא יותר חזקה מאשר לגברים אחרים.. סטרייטים. הם, תן להם להתחתן בגיל 35, אחרי שהוא ניסה
הכל בחיים, "מה יש לי למהר" הוא יגיד לך, אבל נשים, לא כך. וכך גם ההומואים.

אז אם אנחנו כל כך צריכים אהבה, איך אפשר להיות בלעדיה?
מהו התחליף? יש דבר כזה?
סיפרתי לכם שהיה לי חבר, ושנפרדנו בגלל שחזרתי בתשובה, מאוד חזק, והוא באמת שהיה הכל בשבילי,
כל החיים שלי הוא היה.
אז נפגשנו שוב לפני כמה ימים, אחרי 4 שנים.. וזה היה מאוד מוזר..
ישבנו דיברנו וכו'

הוא גם עבר מסלול דומה לשלי, ואם יותר לדייק, ממש זהה לשלי.
האם הקב"ה לוקח אותי למקום מסויים, או שמא מתקיים בי "בדרך בה אדם רוצה לילך, מוליכין אותו"?
הרי אני לא רוצה ללכת בדרך הזו!

אני רוצה לעשות רצון ה', אבל עם הקושי הזה, עם הצרכים הללו שיש לי באהבה, וחום, וצומי :) וכו'
איך עושים את זה? מה לעשות?? אני בדילמה רצינית, ממש קשה לי,
ואני יודע, שתגובות שלכם, יוכלו לעודד אותי, לפחות..

בקשר לאפשרות הזו של להיות עם גבר ולא לעבור על משכב זכר, אבל כן שז"ל,
ברור לי שזה אסור, ואין לי שום היתר. לאף אחד אין.. נכון שחייו של הומו הם קשים מאוד,
במיוחד דתי, אבל אין היתר לדבר הזה.
אני יכול לעבוד על עצמי מצפונית; "שמע, לך יותר קשה מלאחרים, מה אתה מחמיר על עצמך" וכו'
אבל האמת היא, שזו לא חומרה.. זה עיקר עיקר הדין.
ואני לא בא לעורר כאן מחלוקות בעניין, כי ברור לי שיש חולקים וכו', אבל מכל מקום, אני יודע שזו האמת,
ומה שנשאר לי הוא או להתעלם ממנה, וכו', או לעשות מה שצריך, אבל אז, לאן?

תודה רבה לכולכם, ואם אמרתי משהו שקצת הכעיס מישהו, מכל סיבה, אז אני מתנצל, סה"כ אני שופך את הלב,
בדרך שבה אני מבין את הדברים.

אני.

אתה זקוק למסגרת ותמיכה

אני חושב שהתחושות שלך הן הגיוניות ונורמליות. הן תוצאה של עזיבת מסגרות שמלאו את יומך ואת חייך לחלוטין.

הרבה אנשים עוברים מצבים שכאלה אם זה סיום בית הספר, לימודי אוניברסיטה, צבא וכו'. החיים משתנים ודינמיים.

גם אני עברתי תקופות שכאלה והן לא קלות. פתאום אתה במקום של "אדם מחפש משמעות" ותוהה לאן פניך.

הדבר החשוב ביותר הוא ללכת לעבוד. העבודה נותנת המון תמיכה נפשית. עסוקים, פעילים, יוזמים, נמרצים ויש כסף להגשים את שחפצה נפשך שזה גם מאוד מתגמל מבחינה נפשית.

לגבי בן זוג, אל תטעה, רוב האנשים בעולם הם אנשים בודדים גם אם הם נשואים. זוגיות הומוסקסואלית ניתנת להשגה בדיוק כמו זוגיות סטרייטית. אין כל הבדל הין השניים. שיעורי ההצלחה והכשלון זהים. פשוט אנשים רבים נשארים נשואים אף שאין ביניהם יותר דבר.

אבל באמת, הכי חשוב מבחינתך כרגע היא יצירת מסגרות חדשות, תומכות ומתגמלות.

בהצלחה.

קבלת כאן עצה מצויינת מת"א10

אני יכול רק להוסיף שכל חייך לפניך. אתה תוכל למצוא גבר שיתאים לך גם מבחינה רוחנית וגם גופנית. אל תתבודד בבית, אלא צור קשר עם גברים באינטרנט, צא לפגישות, דייטים, תתגבר על התיסכול שבחיפוש, אל תתיאש, עד שתמצא את שאהבה נפשך.
וכמובן, צריך גם פרנסה ועיסוק, מצא גם את זה, ולא תהיה עסוק כך כך בעצמך וברגשותיך, אלא גם בעולם שסביבך.
כל טוב, איש חביב.

שומאן

New member
ואו

כתבת מאד יפה.
אני מאד מזדהה עם התחושות שלך.

הרבה שאלות...

ומעט מאד תשובות...

או שההודעות שלי כבדות עליכם

או שאין לכם מה לומר,
או שאני סתם קרציה :))

תודה רבה למי שהגיב עד כה,
יש עוד מישהו?? =]

"אני", (כי חזרתי לארון, בעע)

Nחמן

New member
זאת אחת הפעמים הנדירות

שאני מזדהה עם דבריו של תל אביב 10. אומנם שנינו ניגודים קוטביים - הוא חילוני ואתאיסט למהדרין ואני מאמין בכל לב ומשתדל לשמור מצוות ככל יכולתי.
בתמצית דבריו (וגם דברי החיזוק של פורטי) לא ראיתי המלצה להעדיף גבר או אשה. זה לגיטימי. הבחירה כולה שלך. אני יכול רק להוסיף, שהתורה איננה רק "שחור ולבן". כשמלווים אדם לדרכו האחרונה (וכן באזכרה בבית העלמין) מבקשים בתפילה שלאחר קריאת פרקי התהילים לפתוח לו שערי גן עדן, "כי אדם אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא". לפעמים אנו חוטאים מתוך חולשה של רגע, לפעמים מחוסר מודעות ולפעמים מתוך חוסר תשומת לב. אם נחשוב כל הזמן על החטא, מעולם לא נוכל לחזור בתשובה.

אהה! רעיון לפרשת השבוע, שקראתי ממש עכשיו בין תפילת מנחה וערבית. לפעמים היצר הרע שולט בך ומטמיע בך יאוש, שאין לך תקנה, ושחבל על כל מצווה, שאתה עושה. כאשר חטאו ישראל בעגל, אמר הקב"ה למשה: "סלחתי כדבריך". ומנין ידעו בני ישראל, שנסלח להם? בפרשת השבוע כתוב: "אלה פקודי המשכן משכן העדות...". הקב"ה ציווה לעשות משכן כדי שיעלה ממנו הקטורת לריח ניחוח לאות ולסימן, שנתרצה להם.
אינני אומר לך לחטוא לכתחילה. תופעת האוננות ידועה והיא תופסת מקום או אחר אצל רוב האנשים בגיל צעיר. לפעמים היא חולפת לאחר הנישואין ולפעמים רחוקות נשארת גם לאחר מכן. הבעייה הקשה ביותר היא אוננות לאחר הנישואין (יותר מוסרית מאשר הלכתית). בינתיים כל עוד אתה ברווקותך מוטב להימנע מזה אך אם בכל זאת אינך מצליח לשלוט בעצמך, לא נורא. נסה בשנית ובשלישית אך אל תיכנס למרה שחורה גם אם תיפול אלף פעמים. בסטפו של דבר עוד יש לך הרבה מצוות ומעשים טובים לעשות בחיים.
תוכל לפנות אליי גם בפרטי ולקבל עזרה אישית יותר.

באהבה

נח

גנימדס

New member
אל תתמכר לייאוש

יאוש זה דבר נוראי, עצב הוא דבר ממכר,
אל תתמכר אליהם!
יש לך הרבה מחשבות שליליות
אני מציע לך לשים אותן בצד.
אינך יודע מה יהי בעתיד, גם אני לא ידעתי ולא נחשתי שיום יבוא ויהיה לי בן זוג ואגור איתו.

הייתי בטוח שלעולם לא תהיה לי זוגיות, הייתי בטוח שאהיה לבד ומקסימום אזכה באהבה חד צדדית ,סטוצים חולפים ותקוות שוא
אבל לה' היו תכניות אחרות בשבילי-
אז

את כל המשחבות על העתיד תשים בצד . תן לעתיד להגיע אל תחליט מה יהיה!!!

הומואים הם גברים - או בשבילך-סוג של גברים. יש גברים שרוצים זוגיות , יש גברים שלא, שיכולים לחיות עם אשה אחת עשרים דקות ולבגוד בה.
אומרים שכל הגברים בוגדים בנשותיהם-
אל תאמין ליאוש המקנן בך, גברים הם אותו דבר, סטרייטים ,ביסקסואלים או גייז.....

אהבה נכזבת זה משהו פוצע , איום אבל אם תישאר לבד בבית ותחשוב על זה -הכאב יאכל אותך מבפנים.
אל תתן לו!!!

לך, צא ותכיר מישהו אחר. כן מישהו אחר. ותשכב איתו. זו התרופה היחידה לאהבה נכזבת. מישהו אחר.

אתה יכול להכנס לפלפולים הלכתיים- ואני מציע לך לא לעשות את זה, כדאי מאד שתקבל את עצמך כמישהו שחיב להוציא זרע לבטלה- אחרת ישתגע.
כי זה באמת יכול לקרות

גבר חייב יחסי מין.
ואם גם את זה אין לך- אני חושב שכדאי לשים את הוצאת זרע לבטלה במקום שלה.

יש לך בעיה עם קדושה ?
יש לך הרבה זמן פנוי.
נהדר.
דבר עם האלוהים.
ברצינות.
דבר איתו, פרוק את אשר על לבך. תסביר לו-ולך - שאתה רק בן אדם. ושאתה מתמודד עםקשיים אבל עושה מה שאתה יכול.

אתה יכול לשמור שבת?
אתה יכול להניח תפילין?

אתה יכול ללמד את פרשת השבוע?

עשה מה שבאפשרותך לעשות- ובשום פנים ואפן אל תתן לנטיה מינית להשתלט על שאר תחומי החיים!!!

אה , ועוד משהו קטן- להפגש עם המשגיח בישיבה?
זה עזר לך במשהו?
אם כן-מה טוב
אם זה רק תרם לתסכול- כדאי מאד לעצור את זה.

Nחמן

New member
קבל הצדעה (גם wowowoo )

דברים כדרבונות

wowowoo

New member
בעל תשובה יקר שלנו

קודם כל, קבל חיבוק גדול! אנשים פה עונים בזמנם אז אל תיקח ללב...
אני חייב להצטרף להמלצות הזהב של גנימדס! הוא כיוון לדעת גדולים (רבי נחמן ועוד מורים רוחניים)
בכלל ככל שאני מתעמק יותר אני ממש מרגיש שרבי נחמן דיבר עלינו אבל אולי זה רק הדמיון המפותח שלי.
אז ככה:
קודם כל ברכות על עזיבתך את הישיבה. זה מה שצריך לקרות. בכלל אל תתייסר על מה שהיה. על מה שהפסדת. על מה היה קורה אילו... עם מה היית צריך או יכול לעשות. איך אומר יגאל בשן? "מה שהיה- תשכח מזה, מה שיהיה - לא משנה, תן לי את היום הזה"
אתה אומר שהמצב הרוחני שלך התדרדר מאוד, וזה לא נוח לך. פשוט תנסה לעבוד בקטנה: פה לימוד שמדבר אליך, פה תפילה, שם מצווה אחרת...אל תנסה להיות גדול הדור ולהתאכזב כל פעם מחדש בגלל הנפילות ובגלל מי שאתה- אנחנו.. תעבוד בקטנה!!
החשיבה הזו של "הכל או לא כלום" הוא עיוות חשיבה. כאומר: "אה, אם אני מביא ביד או עושה דברים אחרים אז מה אני שווה? אלוהים ויתר עלי ואחלל גם שבת או אוכל לא כשר או אשכב עם גבר. מה קשור? תבודד! עשה מה שאתה יכול/מסוגל/רוצה באותו רגע ותתפלל לרב"ע שיעזור לך להתקרב אליו
אתה אומר שאתה לבד: השאלה היא בתוך המציאות שלך מה אתה יכול לעשות כדי לא להיות לבד ואני לא אומר שאתה צריך עכשיו להיכנס לאטרף (תרתי משמע) של חיפושים. אל תתמכר לחיפוש. שוב, תפעל בקטנה.
אתה לבד? אני יכול להצטרף לגנידמס: דבר אליו. דבר לאלוהים. בקש ממנו מה שאתה רוצה, איפה שאתה רוצה להיות, פשוט דבר איתו בשפה שלך. אל תאמין לייצר הרע שיאמר לך: "נראה לך שהוא יתייחס להומו חוטא? נראה לך שהוא מתעסק בקשקושים שלך?" כן!!!!!!!! אנחנו בנים שלו! זה מה שהוא מצפה מאיתנו! להיות איתו בקשר!!!! כל המצוות הן 'עתין'= עצות כדי להיות אתיו בקשר אבל זה העניין!!!! (הרבה סימני קריאה= החלטיות חחח)

עזוב את המשגיח אין להם שום פתרון! רק להכניס אותך לעוד מרה שחורה! לעוד הרס עצמי! לעוד תסכול ועצב:
יש הבדל גדול בין עצבות לבין לב נשבר שזה ההוויה הנדרשת בתפילות.

עַצְבוּת הוּא כְּמוֹ מִי שֶׁהוּא בְּכַעַס וּבְרגֶז כְּמוֹ שֶׁמִּתְרַעֵם וּמִתְלוֹנֵן עָלָיו יִתְבָּרַךְ חַס וְשָׁלוֹם, עַל שֶׁאֵינוֹ עוֹשֶׂה לוֹ רְצוֹנוֹ
אֲבָל לֵב נִשְׁבָּר הוּא כְּבֵן הַמִּתְחַטֵּא לִפְנֵי אָבִיו
כְּתִינוֹק. שֶׁקּוֹבֵל וּבוֹכֶה לִפְנֵי אָבִיו עַל שֶׁנִּתְרַחֵק מִמֶּנּוּ וְכוּ'

דבר איתו. תתחנן אליו. שיוביל אותך למקומות טובים ושמחים! דבר איתו ולא תרגיש לבד!

מה עם ילדים? לאט לאט. מה עם קדושה? עד כמה שאתה יכול!!!
מה עם המנעות מעבירות, שז"ל וכדומה? אחרי ששמרתי על עצמך בקנאות שנים. מה שהיה - היה. גם אני שמרתי בקנאות שנים. אבל מה הקב"ה מצפה ממני? שאתנזר? שאכפה על עצמי חיים שהם לא שלי אלא של אחרים? של המשגיח שלי?
מה עם זוגיות? בעזרת השם. צריך להתפלל על זה! להוריד דמעות על זה! השם שומע...
מה עם העולם הבא? לא עליך המלאכה לגמור. אל תעשה חשבונות של מקום. תהיה טוב. תקיים מה שאתה יכול. לך לשיעורים שמחברים אותך לשמחה ולתקווה ולא לעצב ולייאוש, תדבר עם הקב"ה ותתחבר לאור שבך
כמו שכותב אביתר על התורה:

עד שנפגשנו אני ואת
הייתי צריך את הכאב
כדי לרגע להתקרב
היום אני איתך ואני יודע
כמה עומק יש בלי גבול
בנחמה

בלי כאב, מותק,בלי תסכול!
אל תיקח את הדת לרמה של אמנון יצחק. תעשה כך- ותקבל כך. הקב"ה הוא לא פקיד בביטוח הלאומי! זה ממש לא עובד ככה. חוץ מזה שארנבת זה מגניב. אתה יודע מה הן עושות כל היום...

"ירדתי במעלות התורה והיראה" עזוב את הביטוי הליטאי הזה שלא נוגע אליך. שלא נוגע אלינו. שמייצר דמיונות שגורמים למיליון אכזבות. וזה כלל לא קשור להומואים. ברחובות בני ברק מסתובבים אלפי אנשים עצובים ומתוסכלים שהכניסו להם לראש שהם צריכים להיות "גדולי דור" ולעלות ב"מעלות התורה והיראה" והם ממש לא! אז הם עצובים, וחרדים, ויראים, ולעיתים משתגעים, ומה שבטוח שהם רחוקים ממנו לגמרי!

גדול ואנחנו כאן בשבילך!!!

Nחמן

New member
עוד מישהו שמגיע לו

מרגע לרגע אני מופתע, כיצד אנשים כותבים כאן מלה במלה מה שהיה לי לכתוב ולהגיב. כל הכבוד גם לך וגם לגמינדס על הדברים החמים. הלוואי שהבחור יקבל אותם.

בוודאי שאנו זוכרים אותך

באיזשהו מקום הרגשתי שדבריך מתכתבים עם הפתרונות שניסית להציע לך, אבל אתה שב ודוחה אותה בתוקף. סלח לי אם אני הולך להיות קצת חריף, אבל אני במאת מרגיש שאתה דורש נענוע. אתה שוקע לייאוש ולדכאון, וסופך מי ישור? בחור מצחיק ושטותניק כפי שתאה מעיד על עצמך- וראה באיזה עצב אתה שרוי. והכל - בידיך! הכל- אפשר לשנות!

אני לא מרגיש שאפשר לשכנע אותך, יש לך תבנית מחשבה אמונית מאוד מוגדרת, רדיקלית וטוטאלית בראש; אסור משכב זכור- אסור. אסור לחלוטין שפיכת זרע לבטלה- אסור (למרות שאתה יודע שיש יוצאי דופן אבל אני הולך איתך). אסור הרהורי עברה ומחשבות על גברים- אסור. אין קדושה בחיים כהומו- אין. אין כמעט זוגיות ארוכת טווח אצל הומואים - אין. אין עולם הבא להומואים פעילים - אין. אין מצב שאתה מנהל מערכת יחסים עם גבר ובסוף לא מגיע גם למשכב זכור- אין. אין לך ילדים בחיים האלה - אין. אתה לא יכול להתחתן אם אישה או לסבית- לא. את אלוקים לא "מספק" אם תבחר דרך שתיתן לך חום, מגע, אהבה ותצומי - לא.

אתה רואה מפה מוצא לאור הנתונים האלו? הכל בלתי אפשרי- כל כיוון. ואז אתה מחפש תשובה?! מה נותר? פסלת הכל! אתה בְלופ, ידידי. בתסבוך. לא תמצא לו מוצא. ואתה יודע מה יקרה? אתה יודע מה יקרה. בסוף תשחרר משהו. השאלה היא אם תעשה זאת במודע ומבחירה, או סתם מתוך ייאוש. כרגע אתה זורם "סתם כך"...מתרחק מאלוקים, מתרחק מהמצוות, מתרחק מכל מה שאתה רואה בו קדוש. אין פה דילמה. אתה יודע את כל העובדות. אתה פשוט צריך להחליט מה יותר חשוב לך. את מה תוכל קצת לשחרר. כיוון אחד הוא להפסיק להיות דתי...נראה שאתה הולך בו.

כיוון שני הוא ההפך הגמור. אני לא רוצה להפחיד אותך, אבל מי שבסוף לא מסוגל קצת להתפשר, או לגשר קמעה על הפערים בין חייו לבין האמונה הטוטאלית אותה הוא מאמץ- מסיים בסאונות, בגנים ציבוריים ובשיחים של גן העצמאות, בזימה, בסטוצים, במשכב זכור לכתחילה. תן הצצה אצל החרדים. זה מה שקורה שם. הם פושטים את השטריימל והציציות, ומתנתקים לרגע מהאמונה ומהווייה הדתית, עושים מה שעושים, ואז חוזרים ולובשים את דתיותם אחרי מעשה. אלוקים לא ראה, המשגיח מהישיבה לא ראה, החברותא לא ראה. זו הדרך היחידה שלהם להתמודד. זה עלול להיות המסלול שאתה תגיע אליו בסוף. תחשוב על זה...

אני אישית חושב שכדאי לך למצוא לך עיסוק כדי למלא את זמנך. ככה לא תהיה עסוק כל היום במחשבות אובדניות וקודרות על חייך. וידוי אישי קטן שלי: זה מה שאני עושה. אני בחיים לא יוצא לחופש. אני ממלא את כל היום לי בעיסוקים למכביר- עד שאני מגיע גמור למיטה. ככה על חיי. האם זה מונע את המחשבות? בוודאי שלא. האם חיי כאלו גרועים? בכלל לא. אבל חלק מהקולות והפחדים שיש לך בראש, יש גם לי. וזו דרך קצת לשים אותם בפרופורציות. אתה בודד? חפש חבר רומנטי, או אולי אפלטוני בשלב זה. אל תכלא את עצמך.

במה אני כן מאמין? שיהיה טוב. שהחיים יובילו אותי למקום שפוי וטוב. שאלוקים מבין אותי ולא רק דורש ממני, ותובע, ומאיים ומבטיח להעניש. כשיחסר לי משהו מאוד, וארצה בו בכל מאודי, אעשה כל מה שדרוש להשיג אותו בזמן הנכון (ופה אני מתייחס לילדים). כרגע זה מטריד אותי מאוד איך זה יגיע. אבל אני מאמין שזה יבוא. אני שולט על החיים שלי. אני לא משכנע אותי שכל פתרון לא קביל ולא אפשרי. איך אפשר ככה לפתח תקווה?

מספרים על הצדיק ר' זושא מאניפולי שאמר – "אם יאמרו לי בעולם האמת – זושא למה לא היית כמו הבעל שם טוב? לא אתיירא כלל, וכי מה אתם מדמים אותי לבעש"ט? וכן אם יאמרו לי למה לא היית כמגיד ממזריטש, לא יהיה איכפת לי כלום, וכי מי אני ומי המגיד ממזריטש? אלא ממה אני מתיירא, כשיאמרו לי זושא, למה לא היית זושא? הרי זושא יכלת להיות, אז למה לא היית?"

וכיוון שאתה זה אתה, אתה לא יכול לחיות את המצב כפי שהוא.אתה לא אתה. אתה לא שמח. אתה עצוב. חיה את המקסימום שאתה יכול לפי ציוויו של האל. כתוב גם "וחי בהם", לא?

למעלה