אני גרה בדרום בטווח ירי הגראדים.בצהרי שבת שעברה שעה 14:30 לערך הייתה לנו פעם ראשונה ביישוב אזעקה!!! קודם כל הלם! ידענו שזה יכול להגיע ליישוב אבל אף לא נותנים לזה חשיבות מרובה עד שזה לא פוגע קרוב. אחרי ההלם כולנו התכנסנו בסלון, מכיון שהמקלט היה נעול לא היה טעם לנסות להגיע לשם. בשלב זה עדיין הייתי נורא גיבורה וכמובן שהחלטתי שאני לא עוצרת את החיים שלי בגלל הירי וביום שלישי אף נסעתי לאשקלון "גיבורה" במשך שהותי באשקלון לא הייתה שום אזעקה וחזרתי בשלום הביתה אבל כשהגעתי לביתי הייתה לנו אזעקה!!! אין לאן לברוח.....ועדיין חשבתי שאני גיבורה לא מפחדת... כאילו ממה יש לפחד?! אבל.... למחרת שוב הייתי באשקלון ואז קפאתי על מקומי היא נהייתה עיר רפאים אין אנשים בחוץ! החנויות סגורות! הייתי במקום בלי מרחב מוגן ואז הבנתי שאני "מתה" מפחד והתפללתי שהאוטובוס יגיע במהרה (כמובן חוק מרפי הוא הגיע לאחר חצי שעה שזה היה כמו נצח!!!)... ואז החלטתי שאני לא מתקרבת יותר לאשקלון בתקופה הזו שבזמנים רגילים אני מבקרת שם לעיתים תכופות. אז עמית האירועים האחרונים בדרום מאוד אבל מאוד מפריעים לשגרת החיים, זה לא הגיוני שאנחנו במדינת ישראל בבית שלנו נרגיש לא בטוחים!!!! אני בעד הלחימה של צה"ל בעזה ואני מאוד מקוה שכל חיילי צה"ל יחזרו הביתה בשלום. אמן. שתהיה לכולנו שבת שקטה ורגועה.
מחבקים אותך מהצפון הלא מופגז, ומקווים יחד איתך שתהיה שבת רגועה. ולגבי הגבורה סתם הערת אגב - שמעתי פעם משהו מאדם מבוגר שאמר לי - עדיף להיות פחדן וחי מאשר גיבור מת שבת שלום עמית
הזכיר לי את אחי.... הוא נהרג בקרב הגבורה בציר המתפללים בחברון נובמבר 2002 הוא היה גיבור הוא נכנס 4 פעמים לאותה סימטה בידיעה שמי שנכנס לא יוצא משם חי, הוא ניסה להציל את מפקדיו וחבריו בזמן שהוא פצוע!!! עד אשר בני העוולה הרגו אותו יימח שמם, ואני גאה בו אבל אולי היה עדיף שהוא יהיה סופר פחדן ויהיה פה איתנו ?! עוד אחת מהשאלות שאף פעם לא מרפות..... שבת שלום.
בכל מקרה של שכול יש את השאלות הללו. למשל כאשר אחותי נהרגה בתאונת דרכים, עלו השאלות ומה היה קורה אם היינו משכנעים אותה שאופנוע זה לא טוב, ומה אם היא היתה עובדת באותה שבת גורלית במקום לנסוע לטיול בצפון. השאלות הללו הן חלק בלתי נפרד מההתמודדות שלנו, היומיומית. שבוע טוב עמית
עמותת "משפחה אחת" דואגת לאירוח משפחות מהדרום .עשרות משפחות מאיזור ירושלים ותל אביב הציעו לארח משפחות ומי שמרכז את זה זאת עמותת "משפחה אחת" .לכן למי שמעוניין להתארח כדי שיפנה לעמותה מספר הטלפון 025399020 .