מה שלומכם חברים?

yannhs

New member
מה שלומכם חברים?

טי קאנטה פילי מו? יש לי כמה שאלות שנוגעות לדקדוק ואני מנחש ש GGLM יתן לי תשובות מספקות: 1. מה ההבדל בין צורות העבר השונות,למשל: אקנה (EKANA)- עשיתי, אכו קאני (EXW KANEI), ואיכה קאני(EIXA KANEI) - האם זה מקביל לצורות העבר השונות באנגלית? כלומר האם זה כמו (I DID)- פאסט סימפל, (I HAVE DONE)- פרסנט פרפקט,ו- (I HAD DONE)- פאסט פרפקט? 2.נמשיך עם צורות העבר- כריאזומה (אני צריך)- איך אומרים הצטרכתי בעבר? האם כריאסטיקה או כריאזומונה או ששניהם נכונים? (XPEIASTIKA H XPEIAZOMOYNA)ובכלל האם סיומת _אונה (OYNA)יכולה להוות שימוש עבר הולם לכל פועל סביל בהווה ( סיומת אומה OMAI) כלומר נגיד שיש את ת'ימאמה האם צריך לומר ת'ימית'יקה בלבד או שאפשר גם ת'ימומונה (8UMOMOYNA)? 3.מה הפירוש של סיומת אונדס (ONTAS)למשל פבגונדס? ע"י ניסוי ותעייה הצלחתי להבין שמדובר במין פעולה מתמשכת למשל(FEYGONTAS)- "בשעה שאני הולך" ,(DOYLEYONTAS MAZI SOY)- בזמן עבודתי איתך, בשעה שעבדנו ביחד... האם אני בכיוון?

F a d i

New member
טוב ההודעה כבר ירדה לעמוד השני

אז אנסה לענות על השאלות ואנגלה (GLGGM) מוזמן להוסיף... השאלה הראשונה..צדקת...כל ההבדל הוא ב"כמה זמן לקחה הפעולה" (שזה בעצמו דבר מאוד חשוב בדקדוק היווני) אז כל מה שאמרת נכון.. לשאלה השניה...הסביל הוא מקרה מיוחד בדקדוק היווני ואני לא ממש זוכר אותו..אצטרך לחפש קצת במחברות שלי ואחזיר לך תשובה וודאית (גם לגבי שאלתך השניה באותו נושא)..אבל ניחוש שלי שזה כריאסתיקה 3.הסיומת ONTAS זה כמו ה-PRESENT PROGRESSIVE/CONTINUES באנגלית FEVGONDAS-אני הולך או יותר מדויק לאנגלית I'AM GOING והפעולה מתמשכת.. אתה בהחלט בכיוון..יש לך אינטואיציות טובות מקווה שעזרתי...

למעלה